Jak naučit spát v postýlce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
504
29.11.13 05:13

Jak naučit spát v postýlce

Ahoj maminky… téma 1000× obracené ale přesto. Mám 8m prcka a od narození se mnou spí v posteli. V postýlce bez problému usne sám a je schopen tam vydržet do dalšího kojení, max. ještě o jedno déle. Stále nejsme schopni odstranit noční kojení, přičemž kojíme v 23, 01, 03, 06 a kolem 7 si jen tak „pocucne“. Ale já už jsem opravdu vycucnutá! Nejpozději v 1 se nacpe do postele a začne to. Nejprv mu vadil v posteli manžel, takže šel na gauč. Ten už mu teď nevadí ale asi mu vadím já, takže mě kope, štípe, převaluje se, občas si přitáhne prso a pak usne přičemž na mě, celou rozlámanou zbude kousek postele že padám ven… Ano, rozmazlila jsem ho. A ne, nejsem schopna nechat ho vyřvat (zkoušeli jsme metodu 3-5-7 dle Každé dítě může spát, když vydržím já, nevydrží manžel). Jak ho to naučit? Prosím poraďte. Teď třeba jsem od půl 4 vzhůru a žehlím, zatímco chlapi spokojeně spí… co dodat. Je 5:13 a v 7 vstává. No aspoň člověk ví kam patří… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1104
29.11.13 06:54

Šup do postylky at si řve přeci se neneecháš vyhodit s postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
29.11.13 07:29

Tak pokud spokojeně spí a ty zehlis, tak té lé spánku nepotrebuje, takže vracet do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
29.11.13 07:52

@Misulicka 1 já jsem malého odnaučovala spát se mnou v posteli právě o víkendu. dala jsem ho do postýlky a lehla jsem si do postele, 20 min brečel, já jsem ho držela za ruku a pak usnul. na druhý den už normálně spal v postýlce. po kojení se ho v noci snažím vracet, kojím tak jak ty, 1,3,6…dokonce i přes den spí v postýlce, předtím spal jenom v kočárku a muselo se jezdit. fakt je, že můj nebyl o víkendu doma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
29.11.13 08:05

Ahoj.No na to, že má 8M kojiš v noci moc často. Nezkoušela jsi nabídnout vodu, neslazený čaj? Už by měl bez jídla vydržet rozhodně déle :think: Jinak zkoušej malého po usnuti vracet do postýlky. Pokud teda neusneš i ty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
29.11.13 08:52

@Misulicka 1 Teď budu řešit to samé. Malé je 11m, v noci jí sice už nekojím, ale budí se pravidelně po 23hodině a chce k nám do postele, jinak vyvádí. Mám v plánu jí příští týden zkusit přesunout s postýlkou do pokojíčku a kdyby bylo nejhůř, lehnu si tam na pár nocí taky, tak uvidíme.
Snad nám to oběma vyjde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
29.11.13 09:05

U nas pomohlo presunuti do vlastniho pokojicku, vecer mlicko, chuvicka a plysak v postylce. Usnul sam a spinkal celou noc. Probehlo to ve 12- ti mesicich, kdy po tydnech klidu zacal znovu vyzadovat nocni piti a kazdou noc jsem drzela 2-3 hodinove nocni sichty - uspavani/ krmeni. Rano v 6 vstat a do prace. Bylo to nejlepsi rozhodnuti - oba se vyspime a navzajem se v noci nerusime.

• Citovat
  • Upravit
1265
29.11.13 09:11

Mám ten samý problém. Jana je schopná řvát hodinu. Minule už na nás bušili sousedi. Čekám jenom, kdy přijde sociálka s tím, že jí bůh ví jak ubližujeme. Taky nic příjemného, když je v paneláku slyšet každý prd. :-( Navíc na to taky nemám nervy jí nechat plakat, až z toho kašle. Je to bída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
29.11.13 09:42

Já jsem to sice trénovala od narození (stálo mně to hodně úsilí), ale nikdy se mnou malý nespal v posteli. Položím do postýlky, pohladím, dám do ruky cíp látkové plenky a odcházím. V noci pokud se náhodou vzbudí, tak jsem dávala cucnout čaje. V tom věku si myslím, že už kojení tak často nepotřebuje, pokud jedl/vypil večeři. Nicméně jsem teď poprvé po 8 měsících vyrazila na školní sraz. Malého ukládal manžel. Asi zacítil příležitost :mrgreen: Rozesmátný a spát prostě nebude. Manžel samozřejmě vyměknul a vzal si ho k sobě, aby měl klid. Přece nebude vstávat, že :) Následující dva večery děs běs :cert: Řev a řev, byla jsem tam snad 20× (máme ložnici po schodech v patře :roll: ), ale když pochopil, že to nějak nezabírá..přestal a je zase při starém. Takže doporučuji jak píšou ostatní, vytrvat..je to sice ze začátku krušné, ale věřím, že to půjde.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
29.11.13 20:34

Teda musím říct že se mi do toho vůbec nechce nechat vyřvat ale asi nebude zbytí :( Teď jsem zkusila přisunout postýlku k posteli a sundat mantinel aby na mě viděl. No vypadalo to jako super nápad, než jsem zjistila že i ve spacím pytli začne přelejzat postýlku (vůbec by mě nenapadlo že by něco takové zkusil nebo zvládl). Tak dala jsem tam polštář, uvidíme dnes v noci. Ohledně čaje… vypije mi celou lahvičku vody (150ml) a stejně chce ještě prso. Tak jsem mu vysadila večer kaši. Přijdou mi to jen zbytečné cukry, když stejně nevydrží. To kojení mi víceméně ani tolik nevadí ale ať je ve svém! Na vánoce dostane toho zpívajícího mořského koníka tak snad pomůže. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
29.11.13 23:34

@Misulicka 1 my to máme podobně. Malé byl rok, od 11 měsíců nekojím. Kolem půlnoci se vzbudí, za řevu si stoupne v postýlce a konec :zed: taky nám vyřvání nepomohlo, řvala do ochraptění :roll: skoro se poblinkala, jak se zalykala :( nevím jak dál :nevim: přítel dělá na směny, takže si ji k sobě musím vzít, aby se trochu vyspal, ale zato já jsem ráno pěkně zlámaná :cert: tak pak napiš, jestli to zabralo :kytka: mně se vedle postele postýlka nevejde a bydlíme v 2+1,takže vlastní pokojíček nehrozí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
2.12.13 10:29

@mmuerka Tak u nás zabralo „vyřvání“ tak no… jak to říct. Zjistili jsme že nevydrží řvát ani 5min (někdy teda hodinu i vic jo ale uz si na postylku zvykl a ted nerve uz tak dlouho) ale vzudi se se revem a krici treba jen 2-3min a zas spi ale PORAD! Dela to co pul hodiny! Takze asi uz je s postylkou ok (pomohlo 3min nechat a prijit, zas 3min nechat prijit az se uklidnil a pak jsem mu zazpivala a do minuty tuhej a ted uz spi bez problemu sam) Ale ted mame zas to nocni buzeni. Nekdy mi to prijde ze dokonce ani nevstane jen krici! Ale as to vzbudi dokonale :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
2.12.13 14:59

@Misulicka 1 malá neumí ani sama usnout, pořád si v postýlce stoupá. A když pak konečně usne, tak spí tak do půlnoci a pak řev. A to si stoupne a řve a řve a řve, dokud si ji k sobě nevezmu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí