1 rok - v noci několik hodin nespí

123
25.11.13 10:30

1 rok - v noci několik hodin nespí

Ahoj holky,
měla jste některá podobné trápení? Dceera má za 14 dní rok a už 2 měsíce se trápíme s tím, že se v noc vzbudí a tváří se, že je vyspaná. Už jsem toho vyzkoušela hodně, ale nepomáhá nic jiného než vzít do náruče a houpat. Takto jí uspáváme pořád. Nebijte mě, nemoralizujte, vím, že je to špatně. Vyzkoušela jsem cokoliv, ale toto jediné pomohlo, jinak nedokázala usnout.
Tohle pak většinou trvý 1,5h. Jenže minulý týden jsem se zařekla, že už ne, nechala jsem jí lézt u sebe v posteli s tím, že se unaví. Neunavila se ani po 4h!!!, takže jsem jí opět uhoupala. Od té doby její uhoupávání trvá ještě déle, dnes skoro 3h. Kdysi to měla jako miminko, trvalo to 6 týdnů a samo to odeznělo. Broukala si v postýlce a pak usnula. Jenže pak se jí pokazilo spaní a bez houpání neusne. Už nemůžu. Měla jste to některá stejně, že vám dítě takhle blbnulo v noci? Přešlo to samo nebo něco pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4246
25.11.13 10:35

Ahoj, já ještě v roce uspávala taky na ruce, nebo na balonu, syn dělal to samý, co tvoje dcera. Nepomohlo nic jinýho, než vydržet a snažit se ho pořádně unavit přes den. Asi po čtvrt roce to přešlo samo a zase usínal relativně normálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
25.11.13 10:37

O tomhle tématu je toho dost v knížce Každé dítě může dobře spát. Nám tahle knížka opravdu pomohla s tím, že jsme malou do 8mi měsíců uspávali nošením, takže tê trochu chápu, akorát se nebudila v noci, to musí být fakt o nervy :zed: :hug: (ta knížka je i na ulozto) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz

Já osobně bych tě nikdy nemoralizovala. Máme 14 měsíců dceru a občas se taky v noci vzbudí, stojí v postýlce a dělá, že je vyspaná. Bohužel dcera má přes 12kg, takže na rukou uspávání nehrozí, ale máme postýlku na kolečkách. Takže dceru vždy položím a jednou rukou postýlku vozím (mám postýlku hned vedle sebe). Občas se stane, že ani to nepomůže, tak rozsvítím lampičku a nechám dceru v postýlce. Na to jak je akční, tak si hraje s plyšákama a uspí se sama, ale taky klidně až po hodině ne-li po delší době. A kdyby mi někdo řekl, že je dcera už na kolébání, vožení a houpaní velká, tak ho pošlu do kšá. Protože každé dítě je jiné a samo se jednou určitě naučí uspat. Akorát tě lituji, že musíš uspávat v náručí :-(

• Citovat
  • Upravit
Run
20807

Jak spí přes den a v kolik chodí spát? Třeba je problém tam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
25.11.13 10:38

@Vertiline O to se moc snažím, jenže je opravdu neunavitelná, na rozdíl ode mě :-))). Navíc je vzteklá a antimaman, takže dost náročné. Kolik bylo tvému synovi, když mu to začalo? A taky z ničeho nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
25.11.13 10:41

Probouzí se různě dle toho jak moc v noci blbne. Takže mezi 5.30 a 7.15. Spí v 10h asi 40 min a pak v 14h 40 minut až 2 hodiny. Ale v době, kdy to začalo jsme nic neměnili. Nikdy velký spáč nebyla, vždy oproti normálu byla něco pod normou. A spát chodí vždy mezi 19.30 a 20.00h, v tom nepolevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
25.11.13 10:46
@Zzzuuz píše:
Já osobně bych tě nikdy nemoralizovala. Máme 14 měsíců dceru a občas se taky v noci vzbudí, stojí v postýlce a dělá, že je vyspaná. Bohužel dcera má přes 12kg, takže na rukou uspávání nehrozí, ale máme postýlku na kolečkách. Takže dceru vždy položím a jednou rukou postýlku vozím (mám postýlku hned vedle sebe). Občas se stane, že ani to nepomůže, tak rozsvítím lampičku a nechám dceru v postýlce. Na to jak je akční, tak si hraje s plyšákama a uspí se sama, ale taky klidně až po hodině ne-li po delší době. A kdyby mi někdo řekl, že je dcera už na kolébání, vožení a houpaní velká, tak ho pošlu do kšá. Protože každé dítě je jiné a samo se jednou určitě naučí uspat. Akorát tě lituji, že musíš uspávat v náručí :-(

@Zzzuuz No, dcera má skoro 11kg, takže velká rozdíl není. Dneska jsem jí na chvíli nechala v postýlce, když se nedala uspat a nastal vzteklý řev (a že to teda umí). Dokonce probudila manžela, co spí za tlustou zdí a 2 dveřama. Určitě se jednou naučí spát, jen už padám z nevyspání na hubu a zkouším, zda někdo nemá něco stejného a třeba umí poradit. Postýlku máme též na kolečkách a to taky nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
25.11.13 10:47

@jarka712 Ahoj, taky nebudu moralizovat, neboj. Já teda jsem proti nošení na rukou, ale chápu, že když je to jediná metoda, která zabírá, tak jí používáte. Nám se kolem roka a půl taky prcek v noci vzbudil a nechtěl spát. Spí ve vlastním pokojíku a tak jsem tam došla, uložila ho a odešla. Nekdy řval jak na lesy, někdy usnul. Trochu jsem upravila spaní přes den. V tu dobu mi spal jednou za den tak 2 hodiny. Snažila se, aby šel spát nejpozději v jednu. Po měsíci se to upravilo a přes den skoro nespal, ale v noci spal celou noc :mrgreen:. Tak snad se vám to taky srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
25.11.13 10:49
@jarka712 píše:
@Vertiline O to se moc snažím, jenže je opravdu neunavitelná, na rozdíl ode mě :-))). Navíc je vzteklá a antimaman, takže dost náročné. Kolik bylo tvému synovi, když mu to začalo? A taky z ničeho nic?
Úplně jako by jsi psala o našem synovi :lol: Malýmu to začalo někdy v půl roce, do té doby bylo všechno v pohodě. Kolem toho roka už byl schopnej usnout normálně, bez skákání na míči, nebo celonočního nošení. V roce přestal úplně spát přes den, nepomohlo ani uspávání v kočáru. Ještě teď si živě pamatuju, jak jsem hodinu půl jezdila přes práh v chodbě :mrgreen: Matyáš je taky neunavitelnej, vztekloun, paličák, antimamánek, momentálně mě úplně odmítá a je pověšenej na tatínka… A začalo to zničehonic. Nyní jsou mu dva roky, stále vzteklej, stále uspáváme, pro dobro náš všech spí s námi v posteli, uspáváme tak, že s ním třeba hodinu ležíme v posteli a pak teprve usne, v postýlce má hysterický záchvaty, že se z toho i několikrát pozvracel… A stále se budí ještě třeba 10 krát za noc… Asi jsem ti moc nepomohla, zkoušela jsem i homeopatika, ale prostě jsem se musela smířit s tím, že mám vzteklouna, nespavce, že i když mě to strašně mrzí, že mám antimamánka, že mám paličáka…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
25.11.13 10:52

@Vertiline Ahoj, tak moje Anna je fakt přesně tvůj Matyáš. Každý den si říkám co dělám špatně, už jsem zralá na psychiatra, ale to jí spát nedonutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
25.11.13 10:57
@jarka712 píše:
Probouzí se různě dle toho jak moc v noci blbne. Takže mezi 5.30 a 7.15. Spí v 10h asi 40 min a pak v 14h 40 minut až 2 hodiny. Ale v době, kdy to začalo jsme nic neměnili. Nikdy velký spáč nebyla, vždy oproti normálu byla něco pod normou. A spát chodí vždy mezi 19.30 a 20.00h, v tom nepolevím.

Co zkusit vynechat odpolední spaní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
25.11.13 11:01

Ahoj, moje dcera delala presne to samy :cert: vydrzela jsem to pul roku :cert: taky jsem uspavala treba 2 hod. pak jsem si rekla dost a zavedla Estivila. Ustalo to hned prvni noc, co spala sama v postylce. Zjistila jsem, ze jsem ji pri usinani vadila a v noci rusila ze spanku ;)

• Citovat
  • Upravit
lolola
25.11.13 11:05

@Vertiline u nas to same, nejsi jedina. Mala v posteli, my u ni hodinu I Vic, stridame se, no hruza. Vzteka se, ma nervy..je ji pres rok

• Citovat
  • Upravit
14856
25.11.13 11:08

A v kolik stává? Syn má teď to samé, vzbudí se mezi čtvrtou a pul patou a že je jako hotovej, ale pricitam to k zubum, neslo delat nic jineho, nez ho vzit s sebou do obýkau, placnout s sebou na gauc, pustit si serial a jeho si nechat hraty, ale vydrzela jsem to dva dny, pak uz jsem ho nechala v te posteli brecet. Nejsem zastance vyrvavani, ale to uz neslo vydrzet.

ale u nas to pricitam spis zubum, jinak sice vstava brzo, ale umi spat celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí