Přechod na jedno denní spaní

195
22.11.13 11:50

Přechod na jedno denní spaní

Hezký den, maminky, prosím vás o radu.
Malé je skoro 16 m, je to celkem spavé dítě, ale poslední týden mi spí dvakrát denně po půl hodině, unavená moc není, večer usne po 7, vstává po 7. Zkusila jsem ji dát spát jen jednou, kolem poledne, první den spala hodinu a v pět byla krize, druhý děn dvě a půl s tím, že po hodině se probudila a ještě zabrala, třetí den též hodinu, ale už nezabrala. Výsledek byl přetažení, v noci se vzbudila 8×. Teď spí zas dvakrát, přetažení myslím nic neřeší.
Myslíte, že ještě potřebuje dva spánky? Mně přijde, že už ne, ale když po o nebude spát pořádně, tak ten jeden nedá.. A aby chodila spát jednou v 7, podruhé v 9, to mi nepřijde úplně super… :? co myslíte? Děkuji všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
22.11.13 11:53

Nechala bych tomu nejakou dobu volny prubeh, ono se to samo utrepe. proste ji dej spat, kdyz mas pocit, ze je unavena. maly mel taky takovy chaoticky prechod, jeden den spal 2×po 3hod, dalsi den jednou 2hod. jednou sel spat v 8 vecer, jednou sel spat v 10. tak to probihalo asi dva tydny a pak se to ustalilo na jednom spatnku a vecerce kolem 8:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
22.11.13 11:54

Já právě u druhé praktikovala podle potřeby a bylo to úplně super, žádné stresy s uřvaným protivným dítětem. Spala jak potřebovala - někdy jednou, jindy dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
22.11.13 12:00

Moc díky!! Jsem ráda, že je to tak i jinde :D
Snad brzy pochopí, že se spí po o jednou a dlouho.
Hloupé je, že spí jen doma a je to takové nejisté, kdy a jak bude spát, člověk má také své plány, že.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.11.13 12:01

No já se řídila podle malý, ona teda dá najevo celkem jasně, že je utahaná. V tomhle věku spala určitě ještě dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
22.11.13 12:04

@Sibyla0 Díky! Ale nespala Ti blbě po půl hodinách, ne? :( A jen doma :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
22.11.13 12:26

Pokud jedno spaní nestačí, tak je lepší nechat to spaní na dvakrát, a proč ne po půlhodinách? Někomu prostě stačí si takhle jen chviličku odpočinout.. Lepší než trvat na jednom spaní a mít navečer dítě na odstřel..
Syn přestal spávat úplně přes den někdy kolem 8. měsíce myslím, a to bylo psycho.. Pak zase začal spávat kolem 1 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
22.11.13 12:43

Ahoj já bych teda taky nechala…
Náš malej mi spí teda už jednou denně a to dobře měsíc(byl mu ted rok) ale spinká klidně i tři a půl hodiny. Večer pak jde okolo půl osmé spát a vstává zase tak do osmi :nevim: Zkus pr dní nechat a klidně si to piš ty časy ;)

• Citovat
  • Upravit
1017
22.11.13 12:44

Taky bych nechala tak, jak si malá řekne. Náš prcek si spaní přes den řídí sám a je to neuvěřitelně spokojený tvor :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
22.11.13 12:46

Díky moc všem, nechám a uvidíme! Dnes usnula v půl 12 a spala hodinu a čtvrt, tak půjde ještě jednou kolem 4… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
22.11.13 12:54

Taky bych nechala, jak si rekne, nebo sama poznas, kdy je unavena, vsak na prechod na jeden ma jeste cas a nez ji nejak pretahovat, tak to nech, jak je zvykla ;)
u nas se to treba zlomilo samo nekdy kolem 15m, venku bylo vedro, v kocare dopoledne mi neusnul, tak zacal chodit pres poledne a vecer o malinko driv, od te doby nam to zustalo, akorat vecer uz chodi tak jak predtim kolem 8 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
22.11.13 12:57

U nás začal spát kolem toho 16m jen po obědě, sám si na to najel, jinak do tý doby spal dvě hoďky dopo a dvě hoďky odpo, od tý doby spí už jen 1× za to 3hodiny.. Ale když vstane před sedmou - naštěstí výjimečně, tak chodí spát ještě 2× denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.11.13 12:57

@pampeliš no upřímně, spávala po půlhodinách.. Kolem roka a půl začala spávat jednou denně a pak se ten spánek protáhl. Ale ono prostě pár dní až týdnů trvá než se to ustálí.. Občas vytuhla kolem pátý, šestý odpoledne a pak byla protivná. V létě se to ustálilo spala přes den skoro dvě hodiny, chodila večer spát až skoro v jedenáct, vstávala po deváté. Pak si to začala sama posunovat, teď chodí spát v osm večer, vstává kolem sedmé a spí hodinu přes den (kolem té dvanácté, záleží co děláme). Nikdy neměla žádný pevný režim, prostě to nechávám na ní a jak vidíš, ona se naprosto přirozeně řídí podle světla a ročního období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihl. Hobitka
22.11.13 13:02

@pampeliš U nas si to po prechodu na 1 spani sedalo urcite mesic - v tom smyslu, ze proste nekdy spala jednou, nekdy dvakrat. A vlastni plany, hahaha… Me dite je strasne nerezimove, ja silim, besnim, prosim, obcas skoro brecim, a jeden den si usne ve 21, druhy ve 23, kdybych se na hlavu stavela, vstava skoro vzdy v 7:30 rano… Po obede je to teda posledni dobou trochu lepsi, ale bylo i obdobi, kdy usla na hodinu s jistotou nekdy mezi 11 a 16 :zed:.

• Citovat
  • Upravit
Aneta.Opl
22.11.13 13:04

Dcera v tomhle věku taky začala takhle divně spávat, nejlepší je to neřešit a přizpůsobit se dítěti, během 2-3 týdnů se to srovnalo na 1 denní spánek a ted má 2 roky a spává po obědě, ale vydrží 3-4 hodiny, takže večer jde spát v 21:30, zatím to neřešíme, až bude muset začít někam vtávat, budu to muset trochu posunout, ale pokud jste spolu doma, nech ji a budete spokojené obě :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510