Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebovala bych nějaké rady a tipy na to, jak uspat miminko. Doteď byl prcek (3,5 měsíce) zvyklý na zavinutí do větší plíny, protože když měl ručičky volné, neustale s nima šermoval u hlavy a to mu znemožňovalo usnout. Svázat byla jediná a účinná volba. Nyní se mu to ale očividně přestává líbit. Po zavinutí s sebou hází jak ryba na suchu a jak má větší sílu, tak se z toho doslova za 10 vteřin dostane. Zkouším víc utáhnout ale bezvýsledně. Klidně bych ho i nechala ale jak má ruce venku zase s nima začne šermovat u hlavy a jsme tam, kde jsme byli. Proto se ptám: máte někdo nějak rady, tipy a účinné metody, jak nechat usnout/spát miminko? Budu vděčná, za každou radu, děkuji
Ahoj, já mám skoro dvoumesicniho, ale na zavinovani u nás nějak nedošlo, i když tema rukama sermuje a to i přes noc, ve druhé půlce noci spi u nás v posteli, já ho nakojim, otočím se zády a cítím, jak me mysli tema ruckama do zad
ale spi u toho. Akorat já moc ne ![]()
A co ho navykat má vás režim, proste bude chodit spát s vama, a to si pak lehnete všichni, dítě sup do postýlky, zhasne se všechno a spi se
tak to zkouším já, na nějaké speciální uspavani dítěte nemám nervy ani cas
Když ho polozim a zhasnu, občas si tam ještě dela nějaké zvuky, ale někdy usne, což beru jako úspěch, a někdy taky ne no, to ho pak muž houpe a usne u nej.
Uz to neni mimino na zavinovani no… tak ho nech sermovat, usne neboj…problem nevidim ![]()
Když nechce, tak nechce. U nás se to postupně měnilo. Dcera usínala v zavinovačce, pak následovalo houpání, u prsa, u pohádky na telefonu (jinak to nešlo), pak jen držení ruky a teď usíná u držení ruky a hlazení nebo škrábání na zádech:) Když chce, čtu jí pohádku a u toho občas usne taky.
My nahradili zavinovacku po 2 měsícich tímto
https://www.nejbaby.cz/…small/panda/
Ruce nemá napevno, má je schované v tom wrapu a muže si jimi uvnitř hýbat, ale ven je nedostane a neruší se.