Jak nejlépe odmrazit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak nejlépe odmrazit?
Ahoj všem, dneska ráno jsem zjistila, že jsem večer nedovřela mrazák, takže do rána to uvnitř vypadalo jak v ledovym království ![]()
Na všem snad tuna ledu atd. A já teď řeším jak co nejrychleji a nejefektivněji odmrazit? Nemám s tím žádný zkušenosti, tak snad nebudu za úplnýho trotla ![]()
Musim celou lednici vypnout a pak odmrazit nebo to lze za chodu? Mrazák mám součástí lednice, takže ne úplně velkej, ale je plnej věcí ![]()
Díky za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud nemáš dvoumotorovou lednici tak musíš vypnout a rozmrazit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nemáš rozdělený motory, tak to nejde vypnout zvlášť.. já vytahuju ze zásuvky a nechávám odmrazovat.. mámma tam třeba dávala hrnec s horkou vodou, aby to bylo rychleji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyskladat vsechno lednici vypnout. Pod lednici nadobu na vodu (treba plech) a do mrazaku hrnec s horkou vodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vše vyskládám, do hrnců naliju vodu s octem dám vařit, vařící dám do mrazáku a zavřu, tak to střídám dva hrnce s horkou vodou dokud není mrazák odmražený, pak jen vytřu do sucha octovou vodou a naskládám vše zpět, pomáhám si tou horkou vodou, aby to bylo co nejrychleji to jde odmražené
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky děkuju, mám z toho hlavu v pejru ![]()
Hlavně nechápu, jak jsem mohla bejt tak blbá ![]()
Ty věci z mrazáku budou pořád jedlý, i když byl pootevřenej že jo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud byly rozmražené, tak bys je měla spotřebovat, nebo uvařit a pak dát na ten mražák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Daša 2
Nebylo to rozmrazené, vše bylo pořád tvrdé na kost, akorát na všem byla vrstva ledu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baaruunkaa píše:
Já odmrazuju fénem, jde to celkem rychle.
jé, tys mě předběhla, taky pustím fén a je to stokrát rychlejší než horká voda, fénuju postupně od vrchu dolů a jak stéká ta rozpuštěná teplá voda po těch spodních patrech, tak se to ještě urychluje, vpodstatě do 10-ti minut mám odmraženo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to naskládám do části lednice, pak vypnu ze zásuvky a za pomoci horké vody a měkké stěrky na těsto led odstraním. Posledně mi celá akce trvala cca 1/2 hodiny… I s návratem věcí zpět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zmrzlé věci naskládám nahoru do lednice a nechám zavřené. Mrazák otevřu, hodím na zem hadr a počkám až se to rozpusí. Tak jsem to dělávala, když jsem 2×za rok lednici myla. Teď co mám novou, tak jsem zjistila, že se v ní žádná námraza netvoří takže rovnou meju
@Dragobella trošku OT ale ty jsi nikdy lednici nemyla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ainy
Lednici jsem samozřejmě už párkrát myla
..ale nikdy jsem cíleně neodmrazovala ![]()
Námraza se mi nikdy moc nedělala, takže stačilo v zimním období na noc vypnout lednici, mražený věci hodit ven na balkon, když mrzlo, vymýt lednici i s mrazákem a zbytek se jaksi vyřešil skoro sám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit