Jak nejlépe odmrazit?

4109
29.6.14 14:49

Jak nejlépe odmrazit?

Ahoj všem, dneska ráno jsem zjistila, že jsem večer nedovřela mrazák, takže do rána to uvnitř vypadalo jak v ledovym království :(
Na všem snad tuna ledu atd. A já teď řeším jak co nejrychleji a nejefektivněji odmrazit? Nemám s tím žádný zkušenosti, tak snad nebudu za úplnýho trotla :oops:

Musim celou lednici vypnout a pak odmrazit nebo to lze za chodu? Mrazák mám součástí lednice, takže ne úplně velkej, ale je plnej věcí :roll:

Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24392
29.6.14 14:51

Pokud nemáš dvoumotorovou lednici tak musíš vypnout a rozmrazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
29.6.14 14:51

Pokud nemáš rozdělený motory, tak to nejde vypnout zvlášť.. já vytahuju ze zásuvky a nechávám odmrazovat.. mámma tam třeba dávala hrnec s horkou vodou, aby to bylo rychleji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
29.6.14 14:52

Vyskladat vsechno lednici vypnout. Pod lednici nadobu na vodu (treba plech) a do mrazaku hrnec s horkou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.6.14 14:53

Vše vyskládám, do hrnců naliju vodu s octem dám vařit, vařící dám do mrazáku a zavřu, tak to střídám dva hrnce s horkou vodou dokud není mrazák odmražený, pak jen vytřu do sucha octovou vodou a naskládám vše zpět, pomáhám si tou horkou vodou, aby to bylo co nejrychleji to jde odmražené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
29.6.14 15:01

Holky děkuju, mám z toho hlavu v pejru :roll:
Hlavně nechápu, jak jsem mohla bejt tak blbá :zed:

Ty věci z mrazáku budou pořád jedlý, i když byl pootevřenej že jo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
29.6.14 15:02

Pokud byly rozmražené, tak bys je měla spotřebovat, nebo uvařit a pak dát na ten mražák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
29.6.14 15:04

@Daša 2
Nebylo to rozmrazené, vše bylo pořád tvrdé na kost, akorát na všem byla vrstva ledu :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
29.6.14 15:05

Tak to je v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
29.6.14 15:06

Já odmrazuju fénem, jde to celkem rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.14 15:12
@baaruunkaa píše:
Já odmrazuju fénem, jde to celkem rychle.

jé, tys mě předběhla, taky pustím fén a je to stokrát rychlejší než horká voda, fénuju postupně od vrchu dolů a jak stéká ta rozpuštěná teplá voda po těch spodních patrech, tak se to ještě urychluje, vpodstatě do 10-ti minut mám odmraženo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
29.6.14 15:16

Já to naskládám do části lednice, pak vypnu ze zásuvky a za pomoci horké vody a měkké stěrky na těsto led odstraním. Posledně mi celá akce trvala cca 1/2 hodiny… I s návratem věcí zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
29.6.14 16:06

Zmrzlé věci naskládám nahoru do lednice a nechám zavřené. Mrazák otevřu, hodím na zem hadr a počkám až se to rozpusí. Tak jsem to dělávala, když jsem 2×za rok lednici myla. Teď co mám novou, tak jsem zjistila, že se v ní žádná námraza netvoří takže rovnou meju :dance: @Dragobella trošku OT ale ty jsi nikdy lednici nemyla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
29.6.14 16:25

@Ainy
Lednici jsem samozřejmě už párkrát myla :mrgreen:..ale nikdy jsem cíleně neodmrazovala :nevim:

Námraza se mi nikdy moc nedělala, takže stačilo v zimním období na noc vypnout lednici, mražený věci hodit ven na balkon, když mrzlo, vymýt lednici i s mrazákem a zbytek se jaksi vyřešil skoro sám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí