Řeči opravářů

485
25.6.14 09:15

Řeči opravářů

Ahoj holky, setkaly jste se některá s tím, že se vám pokazil spotřebič, přijel servisák a začal vám vykládat, co všechno děláte špatně? Přitom dle návodu k použití jste postupovaly naprosto správně? :cert:
Já jsem měla podruhé během roku a půl pokaženou sušičku. Poprvé to bylo po roce - čerpadlo, ale vyslechla jsem si, že nemám používat aviváž a nevylévat nádobku na kondenzát úplně (mám tam trochu nechat). Teď po půl roce od minulé opravy zase problém. A tentokrát prý byla sušička zanešená. Tak jsem si vyslechla, jak mám sušičku vysávat, nemám používat ani gelové prací pračky a odstřeďovat mám na větší otáčky, protože sušička na nízké odstřeďování není stavěná. Nic z toho v návodu není :cert: A ještě mi opravu neuznali jako záruční!
Jak se dá bránit proti tomu, když z posouzením závady nesouhlasím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
454
25.6.14 09:18

Jo, přesně tohle jsem zažila s myčkou. nedoplňuju dostatečně sůl a jediný tablety co můžu používat jsou somat. protože všechny ostatní jsou špatný a jen tu myčku ničí. plus dalších 10 věcí co jsem si musela vyslechnout. teď je myčka zase rozbitá a já se děsím zavolat znova opraváře, abych si to nevyslechla všechno zase…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
25.6.14 09:19

@Ivana1000
Já měla problémy s pračkou - běžným opotřeběním - uhlíky, ložiska. Servisák mě pochválil, že pračka je čistá, udržovaná a že sice má svůj věk - teď už pere skoro 15 let, ale že opravdu není za zenitem a pokud ji nebudu stěhovat (budu, takže se to asi nenaplní nebo ji nechám ve starém bytě), tak má ještě život před sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
25.6.14 09:21

@Ivana1000 @adell
A proč si ty keci necháte líbit? Pokud mlčíte a kývete, tak se nedivte, ty chlapi si potřebují někde nahnat ego…
Já bych mu dala, slušně bych mu řekla ať si hledí své práce, protože od toho tu je a zbytek nekomentuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.6.14 09:24

Nas-aná bych byla, kdyby mi nechtěl uznat opravu, to bych si nenechala líbit.
Ale - píšeš kecy - jako to jsem zase ráda, když mi servisák řekne, jak s tím spotřebičem zacházet, co se z toho třeba poučit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
25.6.14 09:25

@anairda
a kde jsi vyčetla, že jsem si to nechala líbit? Samozřejmě jsem si k tomu řekla svoje :cert: Ještě jsem zainteresovala i manžel, byť jen po telefonu. Ale s tím, co mi napsal do posudku stejně nic nenadělám… :?

Příspěvek upraven 25.06.14 v 09:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30401
25.6.14 09:26

@Ivana1000 já jsem měla na opraváře štěstí, ještě mě pochválil, že jsem si toho všimla tam brzo, že divně řachtá a bylo pryč jen ložislo, ne celý buben.
Ale já jsem držkatá, takže zkoušet na mě, co mám používat za prášek, tak se ozvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
25.6.14 09:28
@Tiger-lily píše:
Nas-aná bych byla, kdyby mi nechtěl uznat opravu, to bych si nenechala líbit.
Ale - píšeš kecy - jako to jsem zase ráda, když mi servisák řekne, jak s tím spotřebičem zacházet, co se z toho třeba poučit?

Minule jsem to brala v klidu a jak ty píšeš „poučila“ se. Po půl roce sušička znovu KO. Tentokrát přidal další řeči navíc. Jako nebaví mě to. V návodu nic z toho co říkal nepíšou.
Opravu jsem sice neplatila, ale na záruku se nevztahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
25.6.14 09:30

Já jsem se dozvěděla, že se můj plynový sporák rozbil (najednou z ničeho nic začaly škrtat všechny 4 hořáky a nešlo to zastavit), protože prostě NESMÍM dopustit, aby mi na něm přetekl hrnec. :roll:
Pán asi nikdy nevařil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
25.6.14 09:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27866
25.6.14 09:34

@Ivana1000 jojo přijel opravář na kotel protože kotel nedokázal vytopit barák tak něco sešteloval a arogantně odjel s tím, že blbě topíme, druhý den už netopil vůbec opravář na mě mezi dveřmi co jako zase mám za problém. Tak jsem ještě v klidu řekla, že to netopí, opět přednáška že blbě topíme pak přišel na to že kotel vypnul, ale až po tom co jsem na něj řvala, at ze mě nedělá idiota a že ve studeným baráku s 5týdením dítětem fakt nebudu, údajně jsme si kotel sami vypli a přenastavili :cert: A dohra byla taková, že si na mě stěžoval majiteli, ten mi to opatrně řekl, načež jsem mu s úsměvem oznámila, že pokud u nás chtějí dělat i zbytek prací, že toho chlapa tady už neuvidím jinak končí, manžel ze mě byl na prášky, že takhle s firmou jednat nemůžu. Výsledek je že dotyčného opraváře jsem už neviděla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
25.6.14 09:39

@ka2ka
A neviděla jsi ho proto, že už nebyl problém, nebo proto, že poslali jiného? :mrgreen:
já se obávám, že i když by příště poslali jiného, tak si informace „posdílí“ a přístup bude stejný… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
25.6.14 09:43
@adell píše:
Jo, přesně tohle jsem zažila s myčkou. nedoplňuju dostatečně sůl a jediný tablety co můžu používat jsou somat. protože všechny ostatní jsou špatný a jen tu myčku ničí. plus dalších 10 věcí co jsem si musela vyslechnout. teď je myčka zase rozbitá a já se děsím zavolat znova opraváře, abych si to nevyslechla všechno zase…

Přesně! Mají kolem plno řečí. Já jsem z toho dnes vydedukovala, že nejlepší by bylo, kdybych prala bez prášku a prádlo tam vkládala už suché. Nebo sušičku vůbec nepoužívala. To by pak zaručeně zůstala funkční. (Možná by mě i přežila). S jinýma spotřebičema problém nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
25.6.14 09:43

Já teda řeči opravářů celkem beru vážně, koneckonců jsou to oni, kdo koukají dovnitř spotřebičů a vědí, co tam nacházejí.

Samozřejmě odděluju zrno od plev, myslím, že detekovat blbost, která má zamaskovat vlastní neschopnost či nekvalitu spotřebiče, a opravdovou radu není zas tak těžké.

Návod není všemocný nebo jsi z těch lidí, co strčí kočku do mikrovlnky a pak vykřikují, že v návodu nebylo, že se tam nesmí dávat? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
25.6.14 09:46

Vesměs jsou to lopaty…
Teď jsem během roku rekonstruovala 2 byty (jeden v hodnotě půl milionu a druhý stál ještě více - tím chci říct že jsme na ničem nešetřili a opravdu neopravovali něco co už bylo po smrti a chtěli to opravit za každou cenu), a to co jsem si vyslechla, každý byl mistr světa amoleta a všechno veděl nejlíp a každý krom jeho byl debil, no neskutečné.
Od té doby řemeslníky a tomu podobné mamlasy ani cítit nemůžu.

Příspěvek upraven 25.06.14 v 09:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1