Tyčový vysavač 2v1 - zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tycovy vysavac 2v1
Potrebujeme kupit pre babicku, ujovi zistili alergiu na roztoce, a po osemdesiatke uz potrebuju domov nieco sikovne, lahke, skladne. Prechadzam ponuky a recenzie, ale akosi si neviem vybrat. Mate niekto s takym vysavacom skusenost? Na co si dat pozor, v com moze byt zadrhel, za co sa oplati priplatit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jestli myslíš ten dobíjecí, tak ten je na nic
v krámu ho vychvalovali, stál plno peněz a vubec nesaje koberce, je to tak na plovoučky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim taky ten co je tycovy, a ano, da sa z neho vymontovat take male cudo do ruky. Myslela som, ze by nasim pomohlo keby mali len nieco male vzdy po ruke, predsa len, po 80 uz je vsetko narocnejsie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, dá se z toho udělat malej do ruky na drobky nebo tak, jednou jsem ho vzala do auta na koberečky, vubec to netahá, zlatej normální vysavač na elektriku
mám neznačkovej z lidlu, bezsáčkovej a je super na koberce, tenhle je dobrej na plovoucí podlahy, výrobce uvádí že vydrží hodinu, ale není to pravda a ještě se musí den nabíjet, mám ho odložený, nepoužívám a škoda 3tisíc, mám bosch
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme 2 roky tento a po myčce je to nej pomocník v domácnosti! Používám ho denně, hlavně teda když jsou děti ![]()
Používám na dlažbu a na běžné vysátí i na koberce, a bez problémů. Samozřejmě asi nevysaje do hloubky, to okem nepoznám.. ale nějaké drobky, cucky, vlasy atp. vysaje i z koberce v pohodě. Velký tahám tak jednou týdně. A i když i ten mám vcelku po ruce (složený a postavený ve skříni, jen vytáhnout, zapojit..), tak je to opruz a s tímto nesrovnatelé. Tenhle mám pořád zapojený do toho nabíjecího adaptéru, jen vezmu a vysávám. Je pořád po ruce a fakt po něm sáhnu několikrát denně.
Tenhle typ má výdrž 35min. a doba dobíjení jsou 4 hodiny. Procházela jsem to před těma dvěma roky dost důkladně a nenašla jsem takový, co by vydržel déle a tak krátce se dobíjel (některé typy mají výdrž třeba „jen“ 20 minut a nabíjí se pak 16 hodin). Pak chce koukat i na výkon, aby to něco utáhlo. Ten odnímatelný malý ruční je taky super
.
Jak říkám, velkému se to nevyrovná, to je jasné, je to přeci jen ruční vysavač, takže posuzovat to, že to dokonale nevytáhne všechno z koberce, je mimo… ale na běžné povysávání, kor třeba na nižší koberec, dlažbu, plovoučku… pecka! My máme koberce vyšší a bez problémů.
Za sebe fakt doporučuju! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není to plnohodnotný vysavač, ale s malými dětmi je k nezaplacení. Saje určitě líp než robotický vysavač. Používám na drobky několikrát denně, na expresní vyluxování kuchyně po jakémkoli vaření, za 3 minuty máš celý byt bez drobků a viditelného bordelu, ideální na úklid před návštěvou, nikde nic neleží, nikde se nic nerozšlape.
Ovšem řešení alergie na roztoče to určitě není. Mám Electrolux.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AdelQa mám přesně ten stejný, ale černý
a je v provozu furt!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AdelQa píše:
My máme 2 roky tento a po myčce je to nej pomocník v domácnosti! Používám ho denně, hlavně teda když jsou děti
Používám na dlažbu a na běžné vysátí i na koberce, a bez problémů. Samozřejmě asi nevysaje do hloubky, to okem nepoznám.. ale nějaké drobky, cucky, vlasy atp. vysaje i z koberce v pohodě. Velký tahám tak jednou týdně. A i když i ten mám vcelku po ruce (složený a postavený ve skříni, jen vytáhnout, zapojit..), tak je to opruz a s tímto nesrovnatelé. Tenhle mám pořád zapojený do toho nabíjecího adaptéru, jen vezmu a vysávám. Je pořád po ruce a fakt po něm sáhnu několikrát denně.
Tenhle typ má výdrž 35min. a doba dobíjení jsou 4 hodiny. Procházela jsem to před těma dvěma roky dost důkladně a nenašla jsem takový, co by vydržel déle a tak krátce se dobíjel (některé typy mají výdrž třeba „jen“ 20 minut a nabíjí se pak 16 hodin). Pak chce koukat i na výkon, aby to něco utáhlo. Ten odnímatelný malý ruční je taky super.
Jak říkám, velkému se to nevyrovná, to je jasné, je to přeci jen ruční vysavač, takže posuzovat to, že to dokonale nevytáhne všechno z koberce, je mimo… ale na běžné povysávání, kor třeba na nižší koberec, dlažbu, plovoučku… pecka! My máme koberce vyšší a bez problémů.
Za sebe fakt doporučuju!
Mám stejný, rozhodně doporučuji. Dobře saje, krásně se ovládá, vždy při ruce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz píše:
Ovšem řešení alergie na roztoče to určitě není. Mám Electrolux.
To ja viem, ale oni su na dedine, na hospodarstve, a s vekom uz ubudaju sily.
Tie problemy, ze vraj z alergie, ma ujo len posledne roky, co prekonal rakovinu. Ja osobne si myslim ze je to skor z toho ze bral zo osmero piluliek, a nie z roztocov.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábi Zlopočasná jasné, než aby třeba neluxovali vůbec, tak je lepší tohle. Každý den z toho vysypu hromadu prachu a drobků a vlasů, takže zbytečný to určitě není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, dámy ![]()
Když už jsme tu tehdá rozjely tuhle diskuzi, optám se - pořád vám tenhle vysavač slouží? Nám totiž už jaxi odešla baterka asi :-/…no, zhruba rok to už trvá, takže „baj vočko“ po třech letech používání… je maximálně dobitej a zvládne vysávat tak minutu.. paxe vypne a šlus :-/ A co jsem tak někde četla, oprava nemá smysl, protože nová baterka je dost šupa.
Tak hoďte vaše dojmy, díky!
@kacz @Burj Chalifa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AdelQa to co popisuješ je normální snad u každého tyčáku na baterky. Náš (brácha toho tvého) dopadl úplně stejně, navíc už v půlce životnosti začal pokulhávat výkon, velký vysavač se nám ale stále nevyplatí, takže jdeme do tyčového, ale na kabelu a s pořádným výkonem (není to klasická 2v1).
Příspěvek upraven 13.09.16 v 23:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AdelQa jinak nám vydržel celkového času cca 4 roky, možná 5 let dokonce, ale s tím, že první 2 - 3 roky se s ním vysávalo jen dost výjimečně a až poslední 2 roky jel min. jedno vysávání týdně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já mám od Electroluxu vysavač Ergorapido. Je tyčový a dá se z něj vyndat ten malý. Výkon naprosto super, fakt vysaje bez problémů. Máme ho už dva roky, pořád stejný výkon. A navíc je lehký, ta spodní část se přizpůsobuje lehoučkým otáčením prostoru. I když s ním vysávám celý byt, nikdy mi baterie nedošla. Pokud doslouží, půjdu do stejného zase. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AdelQa píše:
Zdravím, dámy
Když už jsme tu tehdá rozjely tuhle diskuzi, optám se - pořád vám tenhle vysavač slouží? Nám totiž už jaxi odešla baterka asi :-/…no, zhruba rok to už trvá, takže „baj vočko“ po třech letech používání… je maximálně dobitej a zvládne vysávat tak minutu.. paxe vypne a šlus :-/ A co jsem tak někde četla, oprava nemá smysl, protože nová baterka je dost šupa.
Tak hoďte vaše dojmy, díky!@kacz @Burj Chalifa
vysávám tak ob den. Baterka (Elektrolux) odchází brzy, u mě tak za rok a půl, výměna stála cca 1400 Kč. Její výkon klesal zpomalováním rotace kartáče, snižováním míry nácucu. Také k mým pravidelným povinnostem patří nůžkami pěkně prostříhat namotané vlasy na kartáči. Sekáček to nemá a ze zkušenosti s jiným i vím, že je na nic. Ovšem s ohledem na okamžitou bojovou pohotovost vysavače - sundám se základny, zapnu, jedu si už jiný typ neumím představit. Luxování koberců mě netrápí, žádné nemám, jen hladké plochy a na ty je výtečný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit