Tyčový vysavač 2v1 - zkušenosti

22.6.14 19:58

Tycovy vysavac 2v1

Potrebujeme kupit pre babicku, ujovi zistili alergiu na roztoce, a po osemdesiatke uz potrebuju domov nieco sikovne, lahke, skladne. Prechadzam ponuky a recenzie, ale akosi si neviem vybrat. Mate niekto s takym vysavacom skusenost? Na co si dat pozor, v com moze byt zadrhel, za co sa oplati priplatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16744
22.6.14 20:19

Jestli myslíš ten dobíjecí, tak ten je na nic :cert: v krámu ho vychvalovali, stál plno peněz a vubec nesaje koberce, je to tak na plovoučky :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.14 20:41

Myslim taky ten co je tycovy, a ano, da sa z neho vymontovat take male cudo do ruky. Myslela som, ze by nasim pomohlo keby mali len nieco male vzdy po ruke, predsa len, po 80 uz je vsetko narocnejsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
22.6.14 20:51

No, dá se z toho udělat malej do ruky na drobky nebo tak, jednou jsem ho vzala do auta na koberečky, vubec to netahá, zlatej normální vysavač na elektriku :dance: mám neznačkovej z lidlu, bezsáčkovej a je super na koberce, tenhle je dobrej na plovoucí podlahy, výrobce uvádí že vydrží hodinu, ale není to pravda a ještě se musí den nabíjet, mám ho odložený, nepoužívám a škoda 3tisíc, mám bosch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
23.6.14 01:12

My máme 2 roky tento a po myčce je to nej pomocník v domácnosti! Používám ho denně, hlavně teda když jsou děti ;)
Používám na dlažbu a na běžné vysátí i na koberce, a bez problémů. Samozřejmě asi nevysaje do hloubky, to okem nepoznám.. ale nějaké drobky, cucky, vlasy atp. vysaje i z koberce v pohodě. Velký tahám tak jednou týdně. A i když i ten mám vcelku po ruce (složený a postavený ve skříni, jen vytáhnout, zapojit..), tak je to opruz a s tímto nesrovnatelé. Tenhle mám pořád zapojený do toho nabíjecího adaptéru, jen vezmu a vysávám. Je pořád po ruce a fakt po něm sáhnu několikrát denně.
Tenhle typ má výdrž 35min. a doba dobíjení jsou 4 hodiny. Procházela jsem to před těma dvěma roky dost důkladně a nenašla jsem takový, co by vydržel déle a tak krátce se dobíjel (některé typy mají výdrž třeba „jen“ 20 minut a nabíjí se pak 16 hodin). Pak chce koukat i na výkon, aby to něco utáhlo. Ten odnímatelný malý ruční je taky super :palec:.
Jak říkám, velkému se to nevyrovná, to je jasné, je to přeci jen ruční vysavač, takže posuzovat to, že to dokonale nevytáhne všechno z koberce, je mimo… ale na běžné povysávání, kor třeba na nižší koberec, dlažbu, plovoučku… pecka! My máme koberce vyšší a bez problémů.
Za sebe fakt doporučuju! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
23.6.14 04:58

Není to plnohodnotný vysavač, ale s malými dětmi je k nezaplacení. Saje určitě líp než robotický vysavač. Používám na drobky několikrát denně, na expresní vyluxování kuchyně po jakémkoli vaření, za 3 minuty máš celý byt bez drobků a viditelného bordelu, ideální na úklid před návštěvou, nikde nic neleží, nikde se nic nerozšlape.

Ovšem řešení alergie na roztoče to určitě není. Mám Electrolux.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
23.6.14 05:01

@AdelQa mám přesně ten stejný, ale černý :-) a je v provozu furt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.6.14 05:33
@AdelQa píše:
My máme 2 roky tento a po myčce je to nej pomocník v domácnosti! Používám ho denně, hlavně teda když jsou děti ;)
Používám na dlažbu a na běžné vysátí i na koberce, a bez problémů. Samozřejmě asi nevysaje do hloubky, to okem nepoznám.. ale nějaké drobky, cucky, vlasy atp. vysaje i z koberce v pohodě. Velký tahám tak jednou týdně. A i když i ten mám vcelku po ruce (složený a postavený ve skříni, jen vytáhnout, zapojit..), tak je to opruz a s tímto nesrovnatelé. Tenhle mám pořád zapojený do toho nabíjecího adaptéru, jen vezmu a vysávám. Je pořád po ruce a fakt po něm sáhnu několikrát denně.
Tenhle typ má výdrž 35min. a doba dobíjení jsou 4 hodiny. Procházela jsem to před těma dvěma roky dost důkladně a nenašla jsem takový, co by vydržel déle a tak krátce se dobíjel (některé typy mají výdrž třeba „jen“ 20 minut a nabíjí se pak 16 hodin). Pak chce koukat i na výkon, aby to něco utáhlo. Ten odnímatelný malý ruční je taky super :palec:.
Jak říkám, velkému se to nevyrovná, to je jasné, je to přeci jen ruční vysavač, takže posuzovat to, že to dokonale nevytáhne všechno z koberce, je mimo… ale na běžné povysávání, kor třeba na nižší koberec, dlažbu, plovoučku… pecka! My máme koberce vyšší a bez problémů.
Za sebe fakt doporučuju! :pankac:

Mám stejný, rozhodně doporučuji. Dobře saje, krásně se ovládá, vždy při ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.14 09:05
@kacz píše:
Ovšem řešení alergie na roztoče to určitě není. Mám Electrolux.

To ja viem, ale oni su na dedine, na hospodarstve, a s vekom uz ubudaju sily.
Tie problemy, ze vraj z alergie, ma ujo len posledne roky, co prekonal rakovinu. Ja osobne si myslim ze je to skor z toho ze bral zo osmero piluliek, a nie z roztocov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
23.6.14 13:55

@Bábi Zlopočasná jasné, než aby třeba neluxovali vůbec, tak je lepší tohle. Každý den z toho vysypu hromadu prachu a drobků a vlasů, takže zbytečný to určitě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
13.9.16 23:35

Zdravím, dámy :-)
Když už jsme tu tehdá rozjely tuhle diskuzi, optám se - pořád vám tenhle vysavač slouží? Nám totiž už jaxi odešla baterka asi :-/…no, zhruba rok to už trvá, takže „baj vočko“ po třech letech používání… je maximálně dobitej a zvládne vysávat tak minutu.. paxe vypne a šlus :-/ A co jsem tak někde četla, oprava nemá smysl, protože nová baterka je dost šupa.
Tak hoďte vaše dojmy, díky! ;) @kacz @Burj Chalifa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
13.9.16 23:38

@AdelQa to co popisuješ je normální snad u každého tyčáku na baterky. Náš (brácha toho tvého) dopadl úplně stejně, navíc už v půlce životnosti začal pokulhávat výkon, velký vysavač se nám ale stále nevyplatí, takže jdeme do tyčového, ale na kabelu a s pořádným výkonem (není to klasická 2v1).

Příspěvek upraven 13.09.16 v 23:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
13.9.16 23:40

@AdelQa jinak nám vydržel celkového času cca 4 roky, možná 5 let dokonce, ale s tím, že první 2 - 3 roky se s ním vysávalo jen dost výjimečně a až poslední 2 roky jel min. jedno vysávání týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3703
14.9.16 07:12

Ahoj, já mám od Electroluxu vysavač Ergorapido. Je tyčový a dá se z něj vyndat ten malý. Výkon naprosto super, fakt vysaje bez problémů. Máme ho už dva roky, pořád stejný výkon. A navíc je lehký, ta spodní část se přizpůsobuje lehoučkým otáčením prostoru. I když s ním vysávám celý byt, nikdy mi baterie nedošla. Pokud doslouží, půjdu do stejného zase. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.9.16 09:28
@AdelQa píše:
Zdravím, dámy :-)
Když už jsme tu tehdá rozjely tuhle diskuzi, optám se - pořád vám tenhle vysavač slouží? Nám totiž už jaxi odešla baterka asi :-/…no, zhruba rok to už trvá, takže „baj vočko“ po třech letech používání… je maximálně dobitej a zvládne vysávat tak minutu.. paxe vypne a šlus :-/ A co jsem tak někde četla, oprava nemá smysl, protože nová baterka je dost šupa.
Tak hoďte vaše dojmy, díky! ;) @kacz @Burj Chalifa

vysávám tak ob den. Baterka (Elektrolux) odchází brzy, u mě tak za rok a půl, výměna stála cca 1400 Kč. Její výkon klesal zpomalováním rotace kartáče, snižováním míry nácucu. Také k mým pravidelným povinnostem patří nůžkami pěkně prostříhat namotané vlasy na kartáči. Sekáček to nemá a ze zkušenosti s jiným i vím, že je na nic. Ovšem s ohledem na okamžitou bojovou pohotovost vysavače - sundám se základny, zapnu, jedu si už jiný typ neumím představit. Luxování koberců mě netrápí, žádné nemám, jen hladké plochy a na ty je výtečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí