Reklamace sušičky prádla

17154
20.6.14 10:15

Reklamace sušičky prádla

Začínám být trochu zoufalá, tak zkusím jestli mi někdo poradí tady. Třeba máte podobnou zkušenost za sebou.
Koupila jsem si sušičku prádla. Když to zestručním - od začátku jí jen reklamuju. Má už vyměněný buben, pak kompresor a po výměně kompresoru přestal pravděpodobně fungovat senzor vlhkosti a nastal problém. Projevuje se to tak, že nezkracuje automatické programy. Jede prostě celý program bez jediného vyhodnocení, takže se pak stává, že i hodinu suší už usušené prádlo :? Pokud chci, aby bylo po ukončení programu prádlo ještě vlhké (sušila jsem si tak pleny, aby se dobře žehlily), tak nemám šanci. Prádlo je prostě vždycky suché i když si nastavím max. možnou vlhkost. Prostě to nefunguje. Navíc pokud používám automatické programy, tak se pak sušička ani sama nevypne. Zůstanou na displeji 3 min. a ty tam jsou třeba i 40 min. (déle jsem sušičku běžet nenechala a vypnula jí sama).
Koupila jsem jí v eshopu a reklamovala přes servis v místě bydliště. První reklamace proběhly bez problémů, ale teď mi reklamaci nechtějí uznat. Tvrdí, že je vše v pořádku. Z jejich chování mám pocit, že jsem úplně blbá a neumím ji používat a nebo si vše vymýšlím :cert: Prý na žádné závady nepřišli :nevim: Obrátila jsem se ještě na nějakého hlavního technika. Ten se s tím ale vůbec nezabýval, napsal, že se máme obrátit na soudního znalce :?
Mám sušičku necelý rok, nefunguje naprosto prokazatelně a přesto mi nechtějí uznat reklamaci. Fakt mi nezbývá nic jiného než se soudit? Asi je vám jasné, že se mi do toho nechce, ale nechat to tak nechci, to jsem ty prachy rovnou mohla vyhodit z okna :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5270
20.6.14 10:19

@maluska Co to je za značka? A ten hlavní technik byl odkud? Z toho servisu ve kterém dělali opravu, nebo někde na „centrále“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17154
20.6.14 10:36

Je to Ariston. Což nějak spadá pod Indesit. Řešili jsme to přímo přes Indesit - mají tam nějakou modrou servisní linku. Ti to ale přeposlali místní pobočce. Ta nám nejdřív poslala nějakého externího technika, ten mi řekl, že sušička žádný senzor vlhkosti nemá :roll: takže jsme si vyžádali jiného a to měl být přímo jejich technik. Sušičku odvezl a přivezl s tím, že nenašel žádnou závadu.
Jinak na montážním listu je v hlavičce Ariston/Indesit ale razítko firmy Strojsmalt, tak nevím jak přesně tohle funguje. Každopádně jsme se dopisem obrátili i na technika přímo v Praze a ten nám napsal to s tím soudním znalcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5270
20.6.14 10:55

Hmmm, to ti asi nezbude nic jiného, než se obrátit na soudního znalce. Nejde přinutit servis k tomu, aby opravovali něco, co oni říkají, že žádnou závadu nemá.

Není to moc obvyklé, některé značky by tohle nedopustily, ale Ariston zřejmě ano.

Jinak, abys tomu rozuměla, tak to funguje tak, že firma (dovozce, nebo přímo výrobce) má někde centrálu(většinou Praha), kde je „hlavní technik“. A pak v každém kraji mají smluvní firmy…opravny, opraváře…kterým poskytují technickou podporu, dodávají náhradní díly a proplácí záruční opravy. To je pravděpodobně ten strojsmalt. No a když ti řeknou, že tam žádná závada není, tak jsem ti právě chtěla poradit obrátit se na toho hlavního technika, například do Prahy, který má na starosti celou Republiku a zodpovídá se přímo dovozci, nebo výrobci. Ale jestli ti ten hlavní řekl, že se máš obrátit na soudního znalce, tak je to jakobys měla prostě oficiální vyjádření dovozce, nebo výrobce Aristonu (resp. Indesitu) a nezbude ti nic jiného. Nebo mě nic jiného nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17154
20.6.14 11:10

No tak to je dobrý teda :( K čemu je teda nějaký hlavní technik v Praze :zed: Jsme mu poslali dopis, kde jsme podrobně popsali celý náš problém. Uvedli tel. číslo, mail - nikdo nepsal, nevolal. Nevydrželi jsme, tak jsme volali zas na tu modrou linku a tam se divili, že nám dopis posílali včera, že nám musí přijít. Za 2 dny přišel hodně stručný dopis plný chyb. Přišlo mi, že to psali narychlo protože jsme volali a prostě se tím ani nezabývali.
To je prostě neskutečný. Kdyby to byl třeba mixér tak se na to vykašlu, ale sučička fakt není levná záležitost :cert:
Reklamovat to znova u toho servisu je asi blbost že :think: Že bych servisákovi uvařila kafe a pustila sušičku, aby jsem mu opravdu ukázala, že nefunguje :mrgreen: Soudní znalec - to se určitě potáhne a bude to stát další prachy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5270
20.6.14 11:37

@maluska Jestli ji měli odvezenou, tak určitě zkoušeli celý proces sušení. Ten soudní znalec je opravdu nejistý a zdlouhavý. Ale možná na to spoléhají.

Taky jim můžete „pohrozit“ nějakou medializací. Ale nevím, nevím. Jsou značky, které mají tohle „ošetřené“ líp a vycházejí víc vstříc. Občas i nadstandartně, ale to, jak jednají s vámi u nich nenasvědčuje. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17154
20.6.14 11:50

No prý zkoušeli 6×. To mi právě nejde do hlavy, protože se jim prostě ta sušička nemohla vypnout :nevim: já to doma pak zkoušela ještě několikrát a fakt se nevypne. Už si připadám jak blbec. Říkám si, jak je to možné, že u nich nic a tak jsme tu dělali pokusy. Zkoušeli všechny možné programy a úrovně vlhkosti, ale prostě nefunguje :( Jediné co funguje, pokud si přímo nastavím na sušičce čas. Když si tam nastavím, že chci prádlo sušit 2 hodiny, tak je vše ok. Tam samozřejmě není třeba vyhodnocovat vlhkost. Tak si říkám, jestli ten technik nesušil takhle. Určitě se mu nechtělo čekat 3h 20min. až mu dojede program bavlna a nastavil si tam čas natvrdo. To se pak určitě vypnulo, prádlo bylo suché, tak neřešil. Manžel to přebíral a technik se zmínil, že proč teda suším na program Bavlna, když je nejdelší, že mám použít program na záclony :zed: A já blázen myslela, že mám bavlněné prádlo sušit na program Bavlna. Já fakt netuším, co tam s tím dělali, ale mám pocit, že mi naprosto nerozumí, kde je problém. :zed:
Jinak moc děkuji za reakci.
Ať už to dopadne jakokoli, tak Indesit určitě už nikdy :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5270
20.6.14 12:21

No s tím zkoušením je to možné. On u toho ten technik určitě nestojí celou dobu u té sušičky, musí dělat i další věci a řešit další opravy.
A navíc dneska už je tolik různých výrobků, různých značek, každý výrobce má svoje speciální funkce, takže je docela dobře možné, že ten technik tu sušičku viděl poprvé v životě, a zase ji dva roky neuvidí. A možná opravdu nepochopil co je za problém.
Každopádně mě překvapuje ten hlavní technik v Praze, protože ten dělá JEN svou značku, jen toho svého „výrobce“ a měl by důkladně znát všechny funkce a záludnosti technické stránky všech výrobků a rozumět tomu, co máte za problém. A případně vám to vysvětlit tak, abyste se pochopili a obě strany byly spokojené. Ne to takhle házet za hlavu a odkazovat na soudního znalce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17154
20.6.14 21:36

Jj to dokážu pochopit, že technici nemůžou vědět všechno, ale bylo by na místě, když o tom nemají páru, to předat někomu jinému nebo se poradit. Ten první technik řekl, že sušička senzor vlhkosti nemá a tvrdil, že se radil s jiným technikem a vedoucím servisu. Když jsme tam volali znova, tak manžel shodou okolností toho vedoucího dostal k telefonu, ještě se ujistil, jestli je tam nějaký jiný vedoucí, prý je jediný a tak se ho ptal a ten narovinu řekl, že se s ním nikdo o ničem neradil :zed: to je prostě něco hroznýho. Jenže mě nikdo neposlouchá a hlavní technik, jestli pro to něco udělal, tak max. to že zavolal do toho servisu, co nás měl na starost a tím to skončilo. Nás se na nic neptal, žádné papíry vidět nechtěl, sušičku taky ne, prostě si to rozhodl a je to.
S tou medializací to není špatný nápad, jsem tak vytočená, že bych to nenechala jen u vyhrožování, ale fakt jsem schopná to udělat. Nejen kvůli nám ale i ostatní lidi by možná rádi věděli, co je u téhle firmy čeká v případě reklamace :cert:
Ještě teda zkusíme jednou ten servis a podrobně jim vysvětlit problém, nejlépe nějakému dalšímu technikovi. Uvidíme, obávám se, že nám tu reklamaci ani nepříjmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.22 12:52

Pátá reklamace sušičky a vrácení peněz

Může mi tady poradit někdo s opakovanou reklamací? Mám sušičku třetím rokem, vztahuje se na ni pětiletá záruka. Za tu dobu byla reklamovaná 4×, pokaždé přijel opravář a opravil na místě, 2× stejný problém, 2× jiný. Nyní mi po několika měsících začala sušička pískat, a to dost nahlas. Vyčetla jsem na netu že po 3 stejných nebo 4 různých vadách by měli vrátit peníze, ale obávám se aby se mi z toho nevykroutili, už toho mám opravdu plné zuby a sušičku chci prostě z domu a koupit si novou. Byla dost drahá, stála téměř 20 tis., takže už jsem touto značkou znechucená a chci jinou. Myslíte že by měli vrácení peněz uznat? Co udělat proto aby se z toho nemohli vykroutit, žádat vrácení peněz hned při reklamaci nebo počkat až se na sušičku podívá technik a domluvit se až s ním? Děkuji moc.

Prosím anonym z důvodu možného prozrazení nicku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max