Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminky jak myslíte že mám do kočárku obléknou svoje dvouměsíční mimi, jdeme k doktorce a venku je kolem 20°, děkuji za rady ![]()
Je tam vítr (alespoň u nás), takže bych dala body s dl. rukávem a dupačky (nebo polodupačky a dala slabý kabátek (mikinu, svetřík), přes mimčo přehodila deku a do tašky dala teplejší mikinu a klobouček
Obleč ho tak jak sebe, ale raději dlouhé kalhoty i tričko. Mikinku můžeš vzít vždy sebou.Moje doktorka vždycky říkal co máte vy tak do toho oblečte i malou. Když nemáte čepici vy tak proč jí má mala.
U nás taky celkem fouká, já si nejspíše vezmu tričko a nakou slabší mikču, mám dát malý čepičku?
Dala bych body s dlouhým rukávem, dupačky a nějakou lehčí mikinu, nevím jak u vás ale tady hodně fouká.
@Pinky88 já bych čepici nedávala, předpokládám že je malá v hluboké korbičce, tak tam to podle mě v tomto počasí není potřeba, jedině kdybys malou vytáhla, tak možná nějakou slabší čepku, ať jí nenafouká do uší
Já fakt nevím jak jí mám oblékat, když přijde babička takk říká že jí oblékám moc, takže oblékat spíše jak jdu já? Když jsmebyli před týdnem doktorky tak říkala že u těchto mimi hrozí spíše podchladnutí než přehřátí. Mám přes ní tedy dát ještě deku? ![]()
8měsíčního syna oblíkám stejně jako sebe, v kočáru čepičku nemá, když je chráněný stěnami kočáru. Když je venku kolem 30°C, bývá hodně přehřátý, od malinka se hodně potí, takže mívá jen body s krátkým rukávem, občas ponožky a když je v kočáru v poloze na bříšku, tak mu dávám čepku, když mu svítí na hlavu.
Samozřejmě že jí ven beru, vetšinou v jí dávám punčošky, tepláčky, body s dlouhým a mikinku a čepičku a ještě jí přikriju a když se mi zdá že je moc teplo tak jí odryju a sundám čepičku.
@Pinky88 píše:
Samozřejmě že jí ven beru, vetšinou v jí dávám punčošky, tepláčky, body s dlouhým a mikinku a čepičku a ještě jí přikriju a když se mi zdá že je moc teplo tak jí odryju a sundám čepičku.
tak vidíš, že to víš a nás se tady ptáš zbytečně ![]()
jen bych se asi vykašlala na ty punčochy a beru tenkou deku a pod kočárkem mám teplejší kdyby náhodou. ale my tady míváme chladněji
Příspěvek upraven 16.05.13 v 09:28
Oblíkám mimino stejně jako sebe, dyt je navíc ještě v kočárku a tam zas tolik nefouká. takže včera měla tepláčky a body s dlouhým rukávem, nic víc. Přikrytá hodně slabou dečkou a to asi minutu, než jí skopala
a stejně měla spocená záda, v mikině by se mi upekla
Souhlas s cokelady
Taky nechápu, proč tu stále někdo řeší jak obléknout své dítě.
Je tu milion takových diskuzí. Každý to má přece jinak. Já například od malička otužuji, takže až půjdu za hodinu s mou 3 měsíční holčičkou k doktorce, tak jí dám tričko s krátkým a 3/4 kalhoty. Jinak nic
A tím, že jsem ti to napsala, tak udéláš to samé, když si zvyklá jí/mu dávat punčocháče, tepláky, body s dlouhým a ještě navrch mikinu a čepici?
Dělej to tak, jak jsi zvyklá ![]()