Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, poradíte mi prosím, jakou koupit podprsenku pro 14 letou holčinu. A hlavně tedy i jakou podprsenku byste doporučovaly? Začala jsem chodit s přítelem, který má 14 letou dceru, její matku to vůbec nezajímá, s tátou se stydí podprsenku kupovat. Myslím, že by uvítala, kdybych s ní šla nějakou vybrat já. Sama s tím mám minimální zkušenosti, mám hrozně malá prsa, tak si kupuji nejmenší podprsenky hodně vycpané, klidně i u vietnamců. Holka má prsa spíš větší, myslím, že tak B, C. Vím, že se o podprsenky moc starat nebude, aby si je třeba přepírala v ruce, klidně je hodí do pračky s dalším prádlem. Takže nechci nic předraženého. Poraďte prosím jestli koupit jen látkové, úplně bez vyztužení, nebo spíš nějaké vystužené. Budu i ráda, když hodíte odkazy, jaké kupujete vy dcerám. Moc vám děkuji za pomoc.
@bonanza Tak já bych se neradila, určitě bude super když s ní půjdeš, zaplatíš to
,ale vybrat si zvládne i ona sama, ne? Už je veliká, tak určitě bude mít představu. Myslím to tak, že když Ti tady doporučí holky něco a Ty jí to pak budeš nutit, tak by se mohla na.rat
. Jinak máš super přístup
,se mnou nevybíral nikdo nic, ani měsíčky mi nevysvětlil
…na vše jsem musela přijít sama ![]()
Asi záleží, co dělá - jestli třeba hodně spotruje, tak bych jí klidně pořídila nějakou bezešvou sportovní… ale pro první zkoušení bych zabrousila určitě do normálního obchodu, tam jí poradí právě s tou velikostí, ať jí to přesně sedí. A mmchdm, i z normál obchodu nemusí být drahá, navíc se dá koupit „sáček“ na podprsenky přímo do pračky, takže jí pak akorát řekneš, ať to šupne do toho sáčku a do pračky ![]()
Bez kostic rozhodně líp snáší pračku. Ty kosticové zase líp drží prsa. Co jí bude vyhovovat víc, si bude muset vyzkoušet sama. Včetně materiálu a střihu. Celkem hezké a cenově přijatelné mají třeba v C&A, ale mě moc nesedí. Myslím, že nic lepšího, než si udělat fůru času a vzít peněženku, asi nevymyslíš.
Já bych tedy vyrazila do normálního obchodu se spodním prádlem a nechala si poradit od prodavačky.
A taky bych koukala aby ta podprsenka byla co nejpohodlnější.
Jinak co se praní týká, tak já všechny podprdy peru v pračce s ostatním prádlem, tak bych v tom problém neviděla.
Kvalitní dobře sedící podprdu koupíte kolem 500,–. Já tedy kupuji téměř výhradně zn. Triola - jiné mi nesedí.
Asi bych to vyresila tak ze bych " ted uz mladou slecnu"
vzala do obchodu, aby si vybrala sama. V tomhle veku uz maji holky predstavu jakou by chteli. A pak hlavne si musi vyzkouset - treba ji bez kostic nebudou sedet apod.
Urcite ji tim udelas radost, me treba mrzi, ze mamka tohle se mnou neprobrala - o zbytku nemluvim - ja uz se tesim az pujdu s dcerkou vybirat jeji prvni podprsenku
(teda pokud bude chtit i ona
)
@alli_li píše:
Asi bych to vyresila tak ze bych " ted uz mladou slecnu"vzala do obchodu, aby si vybrala sama. V tomhle veku uz maji holky predstavu jakou by chteli. A pak hlavne si musi vyzkouset - treba ji bez kostic nebudou sedet apod.
Urcite ji tim udelas radost, me treba mrzi, ze mamka tohle se mnou neprobrala - o zbytku nemluvim - ja uz se tesim az pujdu s dcerkou vybirat jeji prvni podprsenku![]()
(teda pokud bude chtit i ona
)
souhlasím ![]()
Hlavně vybrat správnou velikost… ne všechny máme 75B…
třeba www.spravnapodprsenka.cz
Hlavne ji vem do obchodu, kde ji poradi velikost…dneska je strasny problem s tim, ze podprsenky jsou krasne, ale holciny si kupuji spatnou velikost - velky obvod a male kosicky…takze opravdu radeji nekam, kde ji povi, jak ma spravne sedet, jak ma kupovat, poznat jak je spravne atd…
Moc vám všem děkuji za rady a názory. Já už jsem samozřejmě sondovala, jestli má představu, jakou podprsenku by chtěla. Právě, že mi řekla, že jí je to úplně jedno, že neví. Mlátí s ní puberta, tak má takové divné chování. Ani nevím, jestli bude mít radost, že si má koupit podprsenku. Tak jsem chtěla od vás poradit po jaké podprsence se podívat. Spíš jsem myslela, že skočíme do Tesca. Přišlo mi, že tam mají docela velký výběr. Taky mě překvapilo, že nemá moc představu, co by chtěla, protože jiné oblečení nakupuje hrozně ráda a pořád chce něco kupovat. Zajímalo mě, jaké podprsenky kupuje vy pro takhle staré dcery. Holka je spíš menší postavy, úplně štíhlá není, nahoře ramenatější, přijde mi, že prsa docela veliká na ten věk. Moc nesportuje.
Zeptej se jí, jaké nosí spolužačky
pak už jen správnou velikost…
@bonanza
no, jestli ma radost nemusis na pubertacce poznat
ja si spis myslim, ze se bude „ksichtit“. hlavne ji moc netlac do toho, aby se ti predvedla, jesti ma spravnou velikost apod. sice by to bylo rozumne, ale muze ji to byt blbe.
jake maji pradla v tescu netusim, jinak fajn vyber maji v H&M - pro mlade holky fajn. mi nejvic sedi z Marks&Spencers, ale nevim jestli to by ji ve 14 nadchlo.
a jinak ji fakt nech si vybrat jakou chce. mi jako prvni vnutili takovou tenkou telovou a ja jsem ji pak uplne nenavidela. chtela jsem s kosticema, vyztuzenou a nejakou „vtipnou“ ![]()
@Pipet píše:
Hlavně vybrat správnou velikost… ne všechny máme 75B…
třeba www.spravnapodprsenka.cz
Presne tak, toto som hľadala. Kedysi som videla i pomerne dlhé video (malo to snáď 15 min) o tom, ako má správne podprda sadnúť, ako si ju obliekať a tak… Skúsim ho pohľadať.
@Gabika píše:
Presne tak, toto som hľadala. Kedysi som videla i pomerne dlhé video (malo to snáď 15 min) o tom, ako má správne podprda sadnúť, ako si ju obliekať a tak… Skúsim ho pohľadať.
Aha, tak to bolo kratšie video, ale toto je ono, doporučujem pred nákupom pozrieť:
https://www.youtube.com/watch?…