Jak oblékat 9 měsíční

Anonymní
14.5.13 08:00

Jak oblékat 9 měsíční

Dobré ráno, už si vážně nevím rady jak správně oblékat dceru. Co oblékat ven když je kolem 20 stupňů svítí sluníčko?? Co oblékat když je i víc, např. kolem 25 stupňů?? Pořád mě přijde že malou oblékám špatně. Prosím o radu jak správně oblékat. Co vlastně znamená o jednu vrstvu navíc při takovích teplotách?? A co oblékáte na doma?? Omlouvám se za anonimytu ale je tady spousta známých a nechci je potom poslouchat jak jsem,,, že nevím jak obléct.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
14.5.13 08:02

Malého oblékám tak, jako chodíme my. Nevím kolik je tvojí malé, ale o vrstvu navíc jsem dávala asi jen když byla novorozeně.
Ale je to taky u každého dítěte jinak, takže ti nejspíš nikdo asi neporadí tak, aby to vyhovovalo zrovna tvojí dceři. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
14.5.13 08:04

Já s tím mám taky problémy, navíc malá je po nemoci a nesmí mi ani prochladnout, tak to taky pořád řeším.
Protože když ji obleču moc, tak se zpotí, ofoukne ji, nstydne…
Když obleču málo, nastydne…
Navíc občas fouká dost vítr, ale peče slunko…tak to taky vždycky váhám… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.5.13 08:05

Prostě akorát:-) Dobré jsou tenčí vrstvy než jedna megamikina. Já jsem ráda oblíkala body s krátkým, na to triko s dlouhým a mikinu a svlékat se dá pozvolna s oteplením během dne. Na nohy tepláky. A deku pro všechny případy vozí asi každej, ne?:-) Záleží taky jak je/není dítko horkokrevné. Včera jsem dceři (má už teda dvaapůl) musela oblíct mikinu zipem na záda, aby se furt nesvlíkala, slunce, ale dost chladno.

Příspěvek upraven 14.05.13 v 08:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
14.5.13 08:05

Při 25 už jednu vrstvu navíc nee…ale třeba když ty máš jen nátělník tak holka tričko s kr. rukávem, když ty máš krátký rukáv tak ona dlouhý… hodně mi život ulehčilo když sem koupila návleky na nožky a ruce…při teplu obleču do krátkých a kyž se případně ochladí jen natáhnu ty návleky a nemusím převlíkat :palec: kolem 20 stupňu a slunečnu dávám kr. rukáv a tenkou mikču+ tepláčky a ponožky a sleduju jestli není horko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.5.13 08:06

Oblékala jsem stejně jako sebe, někdy případně o tu vrstvu navíc (pozor, je tak braný třeba i hluboký kočár). Rozhodně jsem to nijak nepřeháněla, už od novorozence býval doma v létě jen v krátkém body nebo triku a plíně, přes podzim a zimu jsem pak dávala dlouhé body a punčochy nebo tepláky. Když jsem kolikrát viděla ty nabalený mimina (a dodneška velmi často vidívám v těch teplech korby přikryté nánožníkem), tak naše dítě proti nim bývalo skoro nahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
14.5.13 08:06

Aby jí bylo fajn. Nebyla zima a nebyla zpocená. Vrstvila jsem a vozila navíc tenkou deku, pro případ ochlazení. A stejně tchýně doteď úpí, že ji oblíkám strašně málo, a manžel úpí, že jí musí být hrozné vedro. Takže trochu zdravého rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
14.5.13 08:10

Já ti vysvětlím jenom, co znamená o vrstvu navíc. To znamená, že kdy už máš tričko on/ a bude mít slabou mikinu nebo svetr. V teplem počasí při pětadvaceti stupnich stačí triko s dlouhým rukávem při dvaceti stupnici sejmuhe tričko, bunda pokud by se ti zdálo že je mu cíleceno dat vestu přes záda nebo silonovou bundu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
14.5.13 08:12

Oblikam jako sebe, kdyz hodne fouka vitr tak dam lehkou cepici.
Deku vozim v kocaru pro jistotu.

Lepsi je vic lehcich vrstev, co se daji libovolne svlikat a oblikat podle potreby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
14.5.13 08:13

Když je 20 ve stínu, dala bych body s krátkým a na to triko s dlouhým, když 25 ve stínu, nechala bych jen body s dlouhým, můžeš ho kdykoliv i ohrnout a pokud víš že budete na slunci nech jen krátký. Na nohách jsou určitě lepší tepláky nebo pláťáky než třeba rifle. Na doma dávám malé body s dlouhým nebo krátkým rukávem a na to triko s dlouhým, když je jen v body tak má studené ruce, protože pořád leze po zemi. O vrstvu víc znamená, že když ty jdeš v triku, tak dáš malé krátký rukáv a na to prostě ještě něco tenkého… :) Také je dobré nosit v košíku deku nebo mikinu, prostě kdyby náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
14.5.13 08:14

Taky to stale resim.. :) Ja se ridim tim, aby se nepotila a zaroven nebyla studena. Co je univerzalni, tak ma body s dl. rukavem, teplaky a teplakovou bundicku, ponozky - ty tenci, teple uz nedavam, cepici tenci bavlnenou. Takhle ji dam do autosedacky, prip. do kary. A pak ruzne menim. Kdyz je fakt zima - u nas bylo vcera 9 stupnu, tak dam fusak do kary, kdyz je 15-20 Stupnu, tak mam do kary takovou zapinaci tlustejsi deku.
Kdyz je fakt teplo - nad 25 stupnu, tak jsem malej poridila takovej natahovaci bavlnenej satecek - aby se ji nepotila hlavicka a dam ji do kary - bez teplakovy bundicky a tenci bavlnene elastaky. A treba kdyz fouka vitr, tak ji dam jeste bavlnenou hackovanou vesticku.
Body s kratkym rukavem jsem jeste neoblekla ani jednou. To se chystam az kdyz bude fakt parak a elastaky k tomu a tenky ponozky a bavlnenou celenku, aby ji nenafoukalo do usi.
Doma mame tak akorat - ca 22-24 St. ja mam kratky tricko a teplaky a je mi prijemne a mala ma teplacky a body s dl. rukavem, ponozky a kdyz je trochu chladneji, tak ji dam jeste tu hackovanou bavlnenou vesticku.
Delam to takhle a vyhovuje nam to, ale taky na ni porad saham, jestli ji neni teplo nebo zima, tak Te naprosto chapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.13 08:26

Kdybych to měla brát podle sebe tak je si myslím malá málo oblečená, když je přes 20 stupňů tak většinou ven chodím jen tričku( tílku) sukně nebo kratase, v tašce mikinu kdyby se ochladilo, jsem hodně horkokrevná. Dcera se hodně potí, takže se bojím že ji moc obleču, zapotí se, já zjistím že jí je horko a vysleču, ofoukne ji a hned je z toho nemoc. doma mívá tepláčky a body s dl. rukávem a často bývá zapocená, a ven to je pro mě problém. V kočáru máme vždycky deku, sebou vždycky nosím mikinu někdy i bundičku.
ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
lucenka
14.5.13 08:29

Kluk měl vloni v květnu necelý půlrok a už jsem ho oblíkala stejně jako sebe. Dokonce se při 25° koupal v bazénku :) v kočárku jsem vozila tenkou deku a mikinu pro případ ochlazení. Ale nad 20° míval body s krátkým rukávem a kalhoty, nad 25 jenom body a případně ponožky. Ale má studený odchov - doma při max. 22° míval jenom body s krátkým rukávem, jinak se hned potil.

• Citovat
  • Upravit
46226
14.5.13 09:00

Malej je tak horkokrevnej, takze mame body s dlouhym a na tom mikinu a teplaky a deku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
14.5.13 09:01

Ja uz oblekam vicemene jak sebe…jedna vrstva navic muze byt i deka. V podstate jdeme ven v tom v cem je doma - capacky, teplacky, dupacky nebo kalhoty s laclem a body s dlouhym. Tenkou mikinu, kdyz by bylo chladneji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková