Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Prosím všechny maminky, které nosí svoje děti, jak oblékáte svoje dítka v takovémto počasí? Aby jim nebyla zima na nožičky a ručičky, zato se ale nepřehřály? Děkuju za rady ![]()
Tak ono je rozdíl ráno a odpoledne. Když jdu kolem jedenácté a je takhle slunečno, 8 stupňů, dám body s dlouhým, jednu mikinu s kapucou a ještě jednu kabátkoidní mikinu. Na nohy akorát na tenký tepláky, co má nadoma natáhnu silnější tepláky, který jí jsou dlouhý, takže se nevyhrnou v nosítku. Ponožky tenký, silný a látkový botičky. Čepici. Jestli je to moc nebo málo nevím, ale zpocená ani ledová není a vypadá spokojeně. Ale nejdem nadlouho.
hofka píše:
Tak ono je rozdíl ráno a odpoledne. Když jdu kolem jedenácté a je takhle slunečno, 8 stupňů, dám body s dlouhým, jednu mikinu s kapucou a ještě jednu kabátkoidní mikinu. Na nohy akorát na tenký tepláky, co má nadoma natáhnu silnější tepláky, který jí jsou dlouhý, takže se nevyhrnou v nosítku. Ponožky tenký, silný a látkový botičky. Čepici. Jestli je to moc nebo málo nevím, ale zpocená ani ledová není a vypadá spokojeně. Ale nejdem nadlouho.
Super popis, taky tak. ![]()
Ruce mít studený „může“, ale ne nožky a nos - pozkoušej a uvidíš, chce to vychytat… Párkrát bude dítko zpocený, jindy budeš trnout, jestli je dost oblečený… Taky mám vyzkoušeno, že každý dítě je jiný - jeden se zahříval, druhej klepal kosu.
Taky záleží, jestli fouká..
My pak koupili babydos, to byla super věc!!! ![]()
No tak já jsem asi extrém, ale ráno v 8hodin, když vodím dcerku do školky a je na nule, tak dávám miminu na overalek, co má na doma jen jedny bavleněné kalhoty s ťapkama, přes to ponožky, nahoru svetřík, čepici a jdeme
Je fakt, že se ale ještě dost schová pod manducou, nekoukají mu ruce, jen kousek hlavy a nožičky. Přes sebe hodím bundu, kterou ale nedopnu, jen dole, takže nožičky má schované.
A spíš máme oba problém, že je nám hic jak nic, studený ještě nikdy nebyl ![]()
Tchýně mi ušila naprosto perfektní zateplený návlek, tak doufám, že ho aspon v krutých mrazech využiju, když jsme oba tak horkokrevní ![]()
Já si dávám syna pod bundu, takže ho nechám oblečeného jako je doma. Na bundě ho nenosím, to bychom se upekli oba.
Davdan píše:hofka píše:
Tak ono je rozdíl ráno a odpoledne. Když jdu kolem jedenácté a je takhle slunečno, 8 stupňů, dám body s dlouhým, jednu mikinu s kapucou a ještě jednu kabátkoidní mikinu. Na nohy akorát na tenký tepláky, co má nadoma natáhnu silnější tepláky, který jí jsou dlouhý, takže se nevyhrnou v nosítku. Ponožky tenký, silný a látkový botičky. Čepici. Jestli je to moc nebo málo nevím, ale zpocená ani ledová není a vypadá spokojeně. Ale nejdem nadlouho.Super popis, taky tak.
http://www.didymos.cz/…babydos.html
Ruce mít studený „může“, ale ne nožky a nos - pozkoušej a uvidíš, chce to vychytat… Párkrát bude dítko zpocený, jindy budeš trnout, jestli je dost oblečený… Taky mám vyzkoušeno, že každý dítě je jiný - jeden se zahříval, druhej klepal kosu.
Taky záleží, jestli fouká..
My pak koupili babydos, to byla super věc!!!
Takový podobný kapsy šije známá .. http://www.fler.cz/…satek-600008 .. ale koukám, že má vyprodáno. Jsou i jiný domácí výrobci:-)
Bundu za takovýhodle počasí nenosím. Zatím jsem u trika a mikiny/svetru. Ale nechodím ven brzo ráno, tedy aspoň jsem zatím nešla, to bych natáhla asi i bundu a mrně oblíkla o vrstvu míň.
tak my nosíme punčochy,ponožky,teplejší dupacky, body s dlouhym,teplou mikinu-máme delší rukávy,tak má schovaný celý packy a ani se nepotí,ani nemrzne ![]()
Ráno vylo 4 st., slunečno. Dcera měla vlněné Longies (kamaše), vlněné triko, kuklu, ponožky, vlněné botky. Přes obě jsem dala flísovou vestu.
Včera odpoledne bylo tepleji. Nad 10st, šla tak, jak byla doma (tepláky, triko, ponožky), přidala jsem vlněné botky. Na hlavu jsem nic nedala, spala, tak měla přetažený šátek přes hlavičku. Přes obě zase flísová vesta
Více vrstev budu přidávat, až bude pod nulou.
Já právě v tomhle počasí nikdy nevím. Otevřu okno a zdá se mi, že je zima. Takže já mám jen tričko s dlouhým, dítě body, tričko, tepláčky a kuklu a přes nás dám zimní bundu. Venku pak zjistím, že zas taková zima není. Ale zase jen ve vestě mi je zima na ruce, takže přes dítě zapnu vestu a sama si vezmu flísku, kterou nedopnu… Navíc je rozdíl v teplotách ráno a odpoledne
, no prostě věda…
Díky všem za rady, první nošení v této zimě jsme zvládly, příště přidám jen něco pořádnějšího na nožičky, měla je studené, doufala jsem, že botičky ji zahřejí trošku víc, bohužel nee. Ještě uberu jednu mikinku a bude to ideál ![]()
Děvčata tady jsou krásné botičky pro nošence
www.fler.cz/zbozi?…