Jak obléct novorozeně v červnu?

2021
16.6.12 11:47

jak obléct novorozeně v červnu?

Ahoj mamči. přišli jsme domů 14.6. a přemýšlím zda jít ven, bude dost teplo tak bychom šli až k večeru. říká se že by mimčo mělo mít o vrstvu víc než dospělý. co byste mu oblékli? jde o to jestli máte mimčo v zavinovačce, což já asi budu mít, tak pod to body s dlouhým a polodupačky? a na něj už deku asi ne když bude
víc jak 25stupňů ne?

kdyžtak napište jak jste v jaké teplotě oblíkali i s dekama a tak…děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
byron
16.6.12 11:49

Lehkou dečku, tetra plínu…já si to nepamatuju :oops: ale něčím lehoučjým bych přikryla

• Citovat
  • Upravit
9622
16.6.12 11:49

Tak já bych dala body s dlouhým a ty polodupky a buď zavinku (ale ne nijak zvlášť zateplenou) nebo jen překrýt nějakou slabší dekou :think: Ono i v tom kočárku je trochu tepleji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
16.6.12 11:50

Dala bych 1 vrstvu bavlněného oblečení nebo plátěnou košilku a polodupky a do zavinovačky, nic víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
16.6.12 11:51

Body s dlouhym rukavkem a bavlnene teplacky nebo polodupacky… urcite bych nedavala do zavinovacky!!!
Prikryla bych deckou nebo plenou (pokud tedy bude tech tricet!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
16.6.12 11:52

Klidně jděte ven i odpoledne - vždyť tam takové vedro zase není. Dala bych dl. rukáv body + slabé dupačky a pokud by bylo venku hodně teplo, tak dupačky svlékla a dala na něj třeba jen plenu… - ale ponožky s sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
16.6.12 12:14

Dala bych dlouhý rukáv a nohavice, nedávala bych do zavinovačky, na to mi přijde fakt moc teplo. Nejvýš přikrýt lehkou dečkou, pokud bude foukat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
16.6.12 12:18

Vloniv jsme se taky v červnu vrátili z porodky a druhý den šli hned ven. Měl bodýčko s krátkým a zakrytý plínkou. No hlavně ho nebal do zavinovačky to by ti poděkovalo. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
16.6.12 12:27

Vzdyt je venku vedro 8o do zavinky bych urcite nedavala, dala bych body s dlouhym, max puncosky ale klido jen ponozky a prikryla bambusovou plenkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
16.6.12 12:30

Já ho ještě v tý zavinovačce zadělám do látkový pleny aby mu držela ručičky a on jimi neházel a neškrabal se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
16.6.12 12:57
@Janeynka píše:
Já ho ještě v tý zavinovačce zadělám do látkový pleny aby mu držela ručičky a on jimi neházel a neškrabal se.

v takovém vedru??Chudáček to musí bejt uvařenej :nevim:

Já dávám dlouhej rukáv a tepláčky nic víc. Dneska už dám asi krátkej rukáv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
16.6.12 13:05

@Janeynka Taky si myslím, že je uvařený, není náhodou pak hezky spavý? Možná by jsem řekla až apatický z hicu :?
@Kamča.dalmatinka gratuluji k miminku, jaksi jsem ani nepostřehla, že už se narodilo :oops: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
16.6.12 13:11
Použiji slova naší mudry: „bacha na přehřátí, na to končí na jipce více dětí, než na podchlazení - je třeba si uvědomit, že v kočárku je o mnoho tepleji, než venku, vítr tam nefoukne, a chcete-li mít jistotu, že dítě trošku přidusíte, hoďte mu přes korbu ještě plínu, to se mu tam nedostane už žádný vzduch“
tož asi tak - mám květňáka (před dvěma lety) a v těchto hicech obléct, jak píše Janichka
@Janeynka píše:
Já ho ještě v tý zavinovačce zadělám do látkový pleny aby mu držela ručičky a on jimi neházel a neškrabal se.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
16.6.12 13:20

@goldenka mockrát děkuji :kytka: :kytka: :kytka:

Jinak já vždy dítě oblékám stejně jako sebe + třeba nanejvejš lehce zakreju když vítr fouká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.6.12 14:02

Já teda i novorozence oblíkala tak nějak stejně jak sebe. Když jsem kolikrát viděla mimina kolem, tak ten náš byl proti nim jak nahej. :mrgreen: Rozhodně bych to nepřeháněla, malej měl většinou dlouhej overálek a zavinovačku, když bylo méně teplo, ve vedrech měl normálně krátkej overálek nebo bodýčko, na nohy ponožky a když pofukovalo, tak jsem max. přikryla plenou. Na zavinovačce v těch vedrech ležel, rozhodně jsem ho nebalila. Narodil se 14.6 a neodstonal to moje oblíkání ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková