Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj mamči. přišli jsme domů 14.6. a přemýšlím zda jít ven, bude dost teplo tak bychom šli až k večeru. říká se že by mimčo mělo mít o vrstvu víc než dospělý. co byste mu oblékli? jde o to jestli máte mimčo v zavinovačce, což já asi budu mít, tak pod to body s dlouhým a polodupačky? a na něj už deku asi ne když bude
víc jak 25stupňů ne?
kdyžtak napište jak jste v jaké teplotě oblíkali i s dekama a tak…děkuju ![]()
Lehkou dečku, tetra plínu…já si to nepamatuju
ale něčím lehoučjým bych přikryla
Tak já bych dala body s dlouhým a ty polodupky a buď zavinku (ale ne nijak zvlášť zateplenou) nebo jen překrýt nějakou slabší dekou
Ono i v tom kočárku je trochu tepleji ![]()
Dala bych 1 vrstvu bavlněného oblečení nebo plátěnou košilku a polodupky a do zavinovačky, nic víc
Body s dlouhym rukavkem a bavlnene teplacky nebo polodupacky… urcite bych nedavala do zavinovacky!!!
Prikryla bych deckou nebo plenou (pokud tedy bude tech tricet!)
Klidně jděte ven i odpoledne - vždyť tam takové vedro zase není. Dala bych dl. rukáv body + slabé dupačky a pokud by bylo venku hodně teplo, tak dupačky svlékla a dala na něj třeba jen plenu… - ale ponožky s sebou
Dala bych dlouhý rukáv a nohavice, nedávala bych do zavinovačky, na to mi přijde fakt moc teplo. Nejvýš přikrýt lehkou dečkou, pokud bude foukat ![]()
Vloniv jsme se taky v červnu vrátili z porodky a druhý den šli hned ven. Měl bodýčko s krátkým a zakrytý plínkou. No hlavně ho nebal do zavinovačky to by ti poděkovalo. ![]()
Vzdyt je venku vedro
do zavinky bych urcite nedavala, dala bych body s dlouhym, max puncosky ale klido jen ponozky a prikryla bambusovou plenkou.
Já ho ještě v tý zavinovačce zadělám do látkový pleny aby mu držela ručičky a on jimi neházel a neškrabal se.
@Janeynka píše:
Já ho ještě v tý zavinovačce zadělám do látkový pleny aby mu držela ručičky a on jimi neházel a neškrabal se.
v takovém vedru??Chudáček to musí bejt uvařenej ![]()
Já dávám dlouhej rukáv a tepláčky nic víc. Dneska už dám asi krátkej rukáv
@Janeynka Taky si myslím, že je uvařený, není náhodou pak hezky spavý? Možná by jsem řekla až apatický z hicu ![]()
@Kamča.dalmatinka gratuluji k miminku, jaksi jsem ani nepostřehla, že už se narodilo
![]()
@Janeynka píše:
@goldenka mockrát děkuji
![]()
Jinak já vždy dítě oblékám stejně jako sebe + třeba nanejvejš lehce zakreju když vítr fouká
Já teda i novorozence oblíkala tak nějak stejně jak sebe. Když jsem kolikrát viděla mimina kolem, tak ten náš byl proti nim jak nahej.
Rozhodně bych to nepřeháněla, malej měl většinou dlouhej overálek a zavinovačku, když bylo méně teplo, ve vedrech měl normálně krátkej overálek nebo bodýčko, na nohy ponožky a když pofukovalo, tak jsem max. přikryla plenou. Na zavinovačce v těch vedrech ležel, rozhodně jsem ho nebalila. Narodil se 14.6 a neodstonal to moje oblíkání ani jednou.