Jak se obléct na focení?

miparime
12.6.12 17:49

Jak se obléct na focení

Ahojte maminky jak je podle vás nejlepší se obléct na focení do ateliéru? Jdeme se konečně poprvé vyfoti celá rodina, tak nevím jak se sladit barvami, jestli všichni do stejné nebo třeba mimi do barevného a my s manželem bílá. A nechali jste se někdo fotit i v černé?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7932
12.6.12 18:10

záleží na tom, v čem se cítíte dobře, co vám sluší atd. ;) je to na vás, pokud se v tom budete cítit dobře, tak budete na fotkách dobře vypadat :) pokud byste si na sebe vzali sice do posledního detailu vyladěné oblečení, ale byli byste v něm jak sešněrovaní a necítili se, tak to na fotkách bude vidět :nevim: taky bych se možná orientovala podle toho, jaké pozadí fotograf používá - někdo má jednobarevné, černé, bílé apod., někdo má třeba batikované dohněda atd.

v každém případě doporučuju si vzít víc oblečení a během focení se převléknout - takže můžete vyzkoušet i víc ladění… zkusila bych nějakou jednoduchou kombinaci (např. džíny, bílé triko/halenka) a pak třeba i něco barevnějšího :)
a černé bych se vůbec nebála - podívej se třeba sem:
http://katerinazvolankova.cz/index.php?…
když klikneš na portrétní galerie - rodiny, tak hned druhá fotka je v černé a vypadá to skvěle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.6.12 18:17

Nejlepe by mel poradit fotograf, ktery vas bude fotit - prave kvuli tomuu pozadi a podle toho, jak je treba zvykly pracovat…
Jinak muzu jenom souhlasit s chaarleene, az na to, ze ja bych se mozna pokusila vyhnout kombinaci dziny/bile triko - prave kvuli tomu, ze je to asi obecne nejjednoduseji dostupna kombinace, mi pak prijde, ze jsou ty fotky takove „stejne“… ale jako zalezi, jestli by vam to vadilo nebo ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
12.6.12 18:21

@beruska9 jasně, v tom souhlasím, já jsem to uvedla jako příklad „jednoduché kombinace“, ale osobně bych se v tom nefotila :lol: akorát mě v tu chvíli nic jiného nenapadlo :oops:

ono ani není potřeba vylaďovat oblečení do posledního detailu, stačí, když se to barevně netříská nebo je stejná barva jen v doplňcích :)
spousta fotografů, kteří fotí rodinné ateliérovky, má vlastní doplňky, které vám může půjčit, takže doporučuju si promluvit s fotografem nebo aspoň projít jeho portfolio a hned budete mít víc jasno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.6.12 18:23

@chaarleene : jj, ono je to takova nejjednodussi a v zasade docela hezka varianta…akorat je toho nejak moc…jinak nic proti ;)
a hodne fotografu ma dnes myslim nejakym zpusobem udelane webovky, takze se da inspirovat… ja bych rozhodne zacala u toho, co bude fotit a pak pripadne koukla i na nejake jine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
12.6.12 18:36

Já jsem se snažila trochu sladit s klukama - oni bílé kraťasy a modrá polo trička, já bílá krátká sukně a modrobílá pruhovaná halenka. Nebo oni modrozelené košile kostkaté, já modrozelenou halenku. A tak podobně.
Nelámala bych to přes koleno - aby jsi si teď pořizovala něco extra na focení, to nemá smysl. Koukni do skříně co máš, co ti sedí a cítíš se v tom pohodlně. Nemyslím, že je nutný, být za každou cenu celí sladění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
12.6.12 18:53

Byli jsme se fotit již 2× a doporučuji spíše barevné oblečení, popřípadě bílé či černé na barevné pozadí. Hrozně hezky vypadá světlé pozadí a holčičky v syte růžové, malinové a chlapečci třeba limetkové či tyrkysově modré. Ale zase trošku obezřetnosti a trošku to zjemnit džínami atd. A hlavně ne nápisy - hodně to odvádí pozornost a dle mě kazí pohodu fotky…
Malé jsem nejraději vzala sytě růžové šatečky a jinak vyslékla, či malinové legíny se světlým tričkem. My jako rodiče měli také triko barevnější a jinak džíny, sukni atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miparime
12.6.12 19:13

Bude nás fotit Kamil Jursa z Brna, náhodou nefotil některou z vás? Když jsem koukala do galerií, tak převážně pracuje s bílým pozadím, ale asi mu zítra radši ještě teda zavolám.

• Citovat
  • Upravit
miparime
12.6.12 19:19
@chaarleene píše:
záleží na tom, v čem se cítíte dobře, co vám sluší atd. ;) je to na vás, pokud se v tom budete cítit dobře, tak budete na fotkách dobře vypadat :) pokud byste si na sebe vzali sice do posledního detailu vyladěné oblečení, ale byli byste v něm jak sešněrovaní a necítili se, tak to na fotkách bude vidět :nevim: taky bych se možná orientovala podle toho, jaké pozadí fotograf používá - někdo má jednobarevné, černé, bílé apod., někdo má třeba batikované dohněda atd.v každém případě doporučuju si vzít víc oblečení a během focení se převléknout - takže můžete vyzkoušet i víc ladění… zkusila bych nějakou jednoduchou kombinaci (např. džíny, bílé triko/halenka) a pak třeba i něco barevnějšího :)
a černé bych se vůbec nebála - podívej se třeba sem:
http://katerinazvolankova.cz/index.php?…
když klikneš na portrétní galerie - rodiny, tak hned druhá fotka je v černé a vypadá to skvěle ;)

Tý jo ted jsem viděla další fotky, kde paní měla černé dlouhé tričko a za ní bylo hodně tamvé pozadí skoro až černé a nevypadalo to vůbec špatně. To bych manžela určitě potěšila, černá je jeho nejoblíbenější barva :P

• Citovat
  • Upravit
2506
29.8.12 22:50

@miparime my se byli taky fotit, můžu ti přihodit pár fotek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
29.8.12 22:53

Nebo mrkni sem: http://www.korc.cz/deti/
tohle je náš nejlepší místní fotograf :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miparime
2.9.12 16:36

Děkuju za tipy ještě jsme se foti nebyli, ale zvolíme něco veselejšího než-li černou

• Citovat
  • Upravit
miparime
2.10.12 12:10

Pořád jsme v ateliéru nebyli…nějak nám to nevyšlo :,( malej ale bude mít rok, tak už nás to nemine. Půjdeme k tomu Jursovi už o nás ví, a převléct tam se není problém. Až se domluvíme na konkrétnějším termínu, věřím, že nám podá podrobné instrukce co ano a co ne apod.

• Citovat
  • Upravit
57
2.10.12 12:17

Tak to je smůla… vřdycky je lepší jít fotit během prvního roku víckrát, protože děti tak strašně rychle rostou a už se to nedá nikdy dohnat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
30.10.13 20:32

V pondělí jdeme k fotografce a tak hledám inspiraci, co vzít sebou pro nás i pro malého. Fotografka poradila jen, ať se inspiruji na netu :roll: Plánuju vzít černé a bílé oblečení, když bude malý nahý, ale chtěla bych i něco originálního - pro něj na oblečení nebo nějaký doplněk. Taky se blíží Vánoce, tak mě napadlo, že bychom nechali udělat i nějakou „vánoční“ fotku.
Ráda bych nějakou inspiraci, co třeba koupit, co jste pro chlapečky měli a vypadalo to dobře, a třeba nápad, jak naaranžovat fotku k Vánocům jako přání.
Klidně posílejte fotečky nebo odkazy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková