Zánět středního ucha a čepička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
919
4.6.12 10:29

Zánět střed, ucha a čepička...

Ahoj,
chtěla bych tu s Vámi probrat jednu věc,která mi docela vrtá hlavou…
Nemám žádné lékařské vzdělání a tak to beru čistě jen „selským“ rozumem. ****Je vůbec možné,aby mělo dítě(7 měsíců) zánět středního ucha kvůli tomu,že nemá čepičku?????****
Já tedy nevím,ale podle mě je to spíš o častých rýmách…
Jasně,že toto zaručené info mám od babičky. :evil:
U prvního i druhého syna mi říká pořád to samé,že musí mít čepičku ikdyž je bezvětří a když je slabý větřík a já mu čepičku sundám,tak je z toho celá paf a hned mi říká,že to dělám blbě…
První syn nikdy tzánět neprodělal(díkybohu.Od neteře vím jak je to bolestivé) a tak doufám,že to nepostihne ani druhého.Nechala jsem ho očkovat i Prevenarem,který by měl této nemoci předcházet.
Co myslíte Vy?
:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6490
4.6.12 10:34

To by mě taky zajímalo :think: Taky na čepičky už moc nehrajeme, ale taky občas mám divný pocit, když všude kolem vidím samé čepičky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
4.6.12 10:47

Čepičky neprožíváme, dáváme jen když fučí při nižší teplotě (cca pod 10 stupňů) a pak už v mraze. Prostě tak, jak bych dala čepici sobě. Mimino bez vlasů je samozřejmě věc jiná, ale ani tam to nepřeháníme, nad 15 stupňů čepice žádná. Ne že bych to posuzovala dle teploměru, spíš teď odhaduju. Rozhodně jsme z těch, co mají děti bez čepic a většina ostatních už čepice má :nevim: Zánět středního ucha neměli nikdy ani jeden. Podle mě když je dítě na to náchylné, tak je lepší to hlídat, ale spíš bych vsadila na zdravé otužování a hlídala, aby se děcku v čepici nespotila hlava a nezapařily ty uši (našim se hlava potí fest, i proto s čepicema šetřím).

EDIT – pneumokoky očkované nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
4.6.12 10:53

Před 4mi lety jsem to řešila s pediatrem a podle něj je to pověra, on teda použil silnější slova. Nafoukat do uší nemůže. Samozřejmě může do ucha vlítnout vir, který záněty způsobuje, ale je jedno, jestli do ucha vlítne venku nebo někde v místnosti, pravděpodobnost je prý stejná.
Každopádně hlavičku dítěte bys měla chránit před sluníčkem, takže kloboučky, šátky, přes uši být opravdu nemusí.
Zaráží mě děti často trpící na záněty, vlasaté venku jsem většinu ještě neviděla a trpí co chvíli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
4.6.12 11:06

natrápily jsme se dost a bylo fuk, jestli měla nebo neměla, jestli když foukal vítr nebo venku byly bezvětrné hicy

(a bylo jedno, jestli má nebo nemá rýmu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
4.6.12 11:11

Naše děti trpěly na zánět středního ucha aniž by měly rýmu.
Pokud k zánětům stř.ucha budou mít dispozice, tak tím trpět budou, i když budou mít na hlavě čepičku.
Později jsme i přes léto dávali synovi kšiltovku s „klapkami“ přes uši, stejně záněty měl.
Takže čepička neovlivní jestli bude nebo nebude trpět na záněty.

P.S. u nás ty záněty nakonec byly z neléčené alergie, která dělala peklo ve střevech, kde je prý 70% imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
4.6.12 11:20

u nás to bylo o tom (podle mého, soudím z toho, jak se to „dořešilo“), že prostě někde muselo zůstat ložisko. Neumim si to jinak vysvětlit (nechali jsme nakonec vyndat mandle a v narkoze vyčistit uši a byl klid, dokud neměla neštovice - měla i v uších, dost to drbala, zánět byl prakticky hned na to. Byl dost ošklivej, objednali jsme jí zsa na čištění v narkoze a od tý doby byl rok klid, měla zas teď v dubnu, kdy měla streptokokovou infekci - angína, uši, chodila na píchanej penicilin. Od tý doby zatim ticho po pěšině)

Alergie to mohou být taky

S větrem to je spíš asi pověra nebo dřív se nevědělo, tak se to hodilo takto (možná to může udělat zánět zvukovodu, ale střední ucho nemyslim)

No a „stavba ucha“ (a to teda má holka po tatínkovi, no :D ) - proto se taky řiká, že z toho děti vyrostou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.12 11:37

Můj chlapeček má 10 týdnů a pokaždé když jdeme ven, tak je hysterický záchvat skrz čepičku.
Tak když je kolem 20ti stupňů, že bych čepku nedala?
Taky se bojím, ať mu nefoukne do ucha :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková