Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminky, jak oblekate miminko doma? Male jsou ted 2 mesice. Bydlime ve 2 patrovym baracku, topime kotlem na uhli. Mala je pres den v loznici nahore, kde je 20-24 stipnu.Dole v obyvaku mame kosik na mimi, kam ji davam vecer.Pres den je tam max kolirat i 13 stupnu.Spi v zavinovacce a prikryta dekou nahore.
@cmudlik přes den? Body s dlouhým, polodupačky. V noci jen pyžamko. Teplo tu fakt nemáme, ![]()
Ahoj, vy dole netopite?13 stupnu to je pomalu na fusak.Ale ne ted vazne, urcite i cepicku, svetyrek, deku.13 stupnu mi prijde opravdu malo, to tam normalne takto fungujes? ja jsem teda extrem, ale ja bych tam nevyxlezla zpodperiny.
Zalezi na veku prcka ![]()
Vase ma 2 mesice tzn. ze se sama nijak " nezahreje" proto oblekej radeji vic ale pokud spi v zavinovacce a jeste prikryta melo by to byt O. K ![]()
Me se Viktorka dokaze „zahrat“ sama.. Celej den leze po ctyrech a dela blbosti
takze ja davam body a dupacky
@martina.se přes den ji mam nahoře a to ji kolikrat dam body dl. rikav a overal a zavinovacku a tak spi nahore i pres noc…a kdyz jde dolu, dam ji mikinku pokud dole neni aspon 18 stupnu, ale zda se mi, ze ma vecne studene ruce asi po me
v
@cmudlik píše:
@martina.se přes den ji mam nahoře a to ji kolikrat dam body dl. rikav a overal a zavinovacku a tak spi nahore i pres noc…a kdyz jde dolu, dam ji mikinku pokud dole neni aspon 18 stupnu, ale zda se mi, ze ma vecne studene ruce asi po mev
studené ruce vůbec neřeším - sama na to trpím, takže vím, že to neznamená, že je mi zima. Zkoušej na krku nebo zádech, tam poznáš, jestli je studená
My se pohybujem aji hodně venku a fakt nenavlíkám. Doteď jsem nedávala nikdy víc, jak body, polodupky, na to fleece overal. I při mrazech.. to je tedy ve fusaku, ale nic víc nemá ![]()
My mame doma tak 24st. Davam vody s dlouhym a teplaky. V noci je tu zak 19, ma overalek-pyzamko a spaci pytel. K ranu prikryvam jeste dekou. Ve 13st. bych umrzla ![]()
Kdyz nemrzne, tak zatapime kolem 14 hod a kdyz je chladneji uz to tam kolkrat lifruju v 10 ![]()
@cmudlik rucickama se ale u miminka nerid, rid se teplotou na zadech
Dopoledne se valime v teple spolu a pak honem zatopit, uvarit atd
obyvak je zavreny a v kuchyni je tepleji z vareni.Ale dnes prituhlo, tak to pujdu topit drive…ted spi v body dl. rukav a overalku a zavinovacce.Jooo nevyhoda baraku
chladneji je. Bydlela jsem v panelaku, kde jsem vubec netopila a mela jsem od malicka studeny odchov
jak rika mamka
Overal a zakryvam jen kdyz spi. Teplotu nevim, ale topime, mame radi teplo a hlavne on je desne potici…
Hele a to vám jako nevadí, že máte ve spodním patře 3 stupňů? To my máme doma, když se tady celý den netopí a míním tady teda zmrznout. Už jen ten rozdíl mezi patry je fakt velký a je to nezdravý, když celý den přebíháš z 24 do 13 a zpátky. Tak nahoře topte míň a pusťte to teplo hlavně dolů. A hlavně topte dřív. My teda zatápíme teď v zimě hned ráno, jak se někdo vyhrabe z pelechu.
Jinak v normálních podmínkách jsem dávala body a dupačky. Pak když byl na zemi, tak jsem většinou přioblékla, protože je studená. Ve spodním patře už skoro do budny ![]()
Přes den jedna vrstva s dlouhým rukávem stačí, když je kolem 22 st. V noci jsme tu min. zimu, kdy měl 2 měsíce, měli 18 stupňů a spal v overalu + přikrytý fleeskou přeloženou napůl (tedy 2 vrstvy navíc).
Doma mame kolem 21 stupnu, kdyz je zima, tak si pritopim na 22. Dite melo body s dlouhym a dupky/polodupky/teplacky jak kdy. V tonhle veku spal v zavince tusim.
Kdysi jsme ve starym byte mivali 14 stupnu a vzpominam si, ze jsem mela dve tricka, teplaku, zupan a zalejzala jsem pod perinu a deku, jaka mi byla zima. Ve 13 st bych dite doma nenechala. Chladneji bych nechala v loznici a naopak vytopila obyvak. Alespon tak to chodi u vsech, co znam.
Mě přijde 13 stupňů hrozně málo, mě osobně by byla šílená zima.
My topíme na 22-23, dcerka má dl.body, tepláky a ponožky. V noci se netopí, to má overal a spací pytel a je přikryta peřinkou.