Jak oblékáte miminko doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8959
21.1.15 09:30
@cmudlik píše:
Ahoj maminky, jak oblekate miminko doma? Male jsou ted 2 mesice. Bydlime ve 2 patrovym baracku, topime kotlem na uhli. Mala je pres den v loznici nahore, kde je 20-24 stipnu.Dole v obyvaku mame kosik na mimi, kam ji davam vecer.Pres den je tam max kolirat i 13 stupnu.Spi v zavinovacce a prikryta dekou nahore.

13°C mi přijde málo celkově, natož pro mimi:) My máme kolem těch 20 stupňů, někdy více. Syn chodil v body s dlouhým + polodupačky/dupačky. Pěkně svobodně, aby se mohl hýbat dle svého.
Zavinutý nebo zakrytý byl tak první měsíc:)

Příspěvek upraven 21.01.15 v 09:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
21.1.15 09:30

Nám jsou 3 měsíce a od začátku dáváme bodýčko s dlouhým rukávem a polodupačky nebo občas kabátek a dupačky, na noc overálek a dávám jí do spacího pytle :-) máme doma 22-23°

Jinak studený ruce má pořád, protože si je pořád strká do pusy :-D a když má studenější chodidla, tak jí dám ještě ponožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
21.1.15 09:33
@Terdul píše:
Otazník pro mě znamená otázku.

No jo, ale to jsem se neptala, protože to nevím. :D To jsem se ptala, těch dvou, co jsem zmínila, zda to dělají. :D
Ono ten psaný text není to pravé ořechové. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
21.1.15 09:34

@Virginia to taky jde :) dulezite je aby je nemel ledove. :) kdyz je ma. dcerka takove normalni ( ne nejK uplne teple) a spocene sundam dupacky ( ci ponozky, podle toho co ma) vezmu si ji treba na ruce aby ji „oschl“ nozky nebo je osusim a pak zas oblecu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.1.15 09:49

@cmudlik vy mate dole cilene priskrcene radiatory? Nebo jak je mozne, ze tam mate takovou zimu?
My mame doma kolem 22 topeni je nastavene, ze zapne 3× denně, teplota se drzi, pro me je 22 kratasova teplota, decka jako miminka doma v zime mivali body s dl. rukavem polodupacky a ponozky, kdyz usli prikryla jsem plenkou nebo dekou. Kdyz jim byla zima skytali.
Ale 13 stupnu to byli vic obleceni jinak by se uskytali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
21.1.15 11:06

Máme 21st a mimino má nahoře dlouhý rukáv, dole nohavice (ať už je to kombinace dl.body dupky nebo kr.body overal). Na noc tam má tak 19-20st a je v zavince, přes to tenká deka, hlava zafuněná v plíně :mrgreen: S 13st bych měla aspoň pěkně uklizeno a pekáč buchet na břiše- musela bych pořád něco dělat, abych neumrzla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.1.15 12:36

@Virginia jj, nohy kontroluju. A klukovi dávám pod polodupky ponožky.. my doma teplo fakt nemáme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
21.1.15 13:04

Tech 13 je dole v tydnu mame podsklepeny obyvak.Ale jak je zima topime drive. pritel ma rad v loznici teplo : v obyvaku je pak k veceru tech 20-22 stupnu.ja jsem zvykla mit v loznici tech 18, 'kdyz jezdil k nam do bytu bylo mu zima :) tak je mi teplo v loznici, ale skoky teplotni to nejsou, dopoledne je nahore max 22 pak jdeme ven, pak je bud v kocare spi v chodbe, nebo jde nahoru a do obyvaku jde k veceru kde je uz tech 20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.1.15 13:09

@cmudlik takže vám utíká z obýváku teplo do sklepa, proto je tam chladno, tak jestli by nestálo za úvahu strop ve sklepě zatepit vatou, aby jste v obytné části neměli zimu, že teplo utíká pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
21.1.15 13:15

@cmudlik Tak ten sklep zateplete. Nemusí to být nějak extra esteticky a nebude to ani moc drahý. Ono teď to ještě jde, když pořád leží, ale ono se ti to dítě potom začne hýbat a běhat po domě a pak už to bude potřeba řešit.

• Citovat
  • Upravit
172
21.1.15 14:43

Pravě, že ve sklepě mame i strop zatepleny akorat bok obyvaku je roh baraku do zahrady, tak musime spis zateplit aspon ten bok :,( radiatory priskrcene nemame, topeji dobre.Jen se prilozi v 9-10 vecer naposledy a do rana teplo z obyvaku pryc… A to zavirame jak do obyvaku, tak do kuchyne na chodbu, ale malinka je oblecena i tak jooo panelak je panelak nebo ustredni t:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
21.1.15 15:09

A netáhne vám tam spíš někde? My taky nemáme dům zateplený, je vlhký, ale tak nízko se při každodenním topení nedostaneme.

• Citovat
  • Upravit
74217
21.1.15 16:19

@cmudlik
Tak rodiče taky topí dřevem, 10 stupňů měli doma, když se vraceli od nás z vánoc, tzn. 6 dní co tu byli takže doma netopili.
Jinak když u nich jsme, tak se chodí i nad ránem zatopit než se vstane, aby bylo teplo. Maji větší barák, takže když chce víc vytopit nám patro stáhne radiátory u nich dole a pak zas naopak.

Vám to teplo někde utíká to není možné, jestli i přes den pravidelně přikládáte a sklep zateplený, nejsou zavzdušnene radiátory, tak nechápu, jak tam může být 13 stupňů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková