Jak oblíct mimčo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
59
12.6.13 11:29

jak oblíct mimčo??

Ahoj holky, chci se zeptat, mám první miminko a nevím jak ji oblíct, nebo jesi vůbec můžu s ní ven…má 17 dní a ve stínu je 23 stupnů..takže na sluníčku to docela paří…děkuju za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
12.6.13 11:31

O vrstvu víc než oblékneš sobě ;) nepřehánět, ať se zbytečně nepotí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
12.6.13 11:32

Ne seď doma než půjde do školy :mrgreen: Obleč jí spíš lehce - body a dupačky nebo tepláčky, lehkou čepičku. S sebou třeba tetra plenu a deku a venku uvidíš, osaháš jí.. Hlavně za krčkem, ručičky a tvářičky můžou být studenější (né ledový)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malá Mia
12.6.13 11:33

Ven s ní určitě můžeš, pokud je zdravá. Já jsem s první dcerou vyrazila 4 dny po porodu. Oblíkla bych košilku/body, dupačky, kabátek, plátěnou čepičku a šupla ji do zavinovačky nebo zabalila do deky. S sebou vem ještě mikinku a ponožky, dečku navíc a podle potřeby přioblíkej - svlíkej. U novorozence rychle poznáš, jak mu je, když mu sáhneš dozadu na krček, na zátylek. Když bude zpocená, tak ji odkryješ, když tam bude naopak studená a bude mít modré ruce, tak přioblíct.

• Citovat
  • Upravit
24798
12.6.13 11:38
@martina.se píše:
O vrstvu víc než oblékneš sobě ;) nepřehánět, ať se zbytečně nepotí..

já bych v takovém teplu ani vrstvu víc neoblíkala, vždyť to je jak doma…
Body s dlouhým, ponožtičky (přece ty nožky snadněji prochladnou) a dupačky, lehounkou čepičku a třeba do rychlozavinky nebo přikrýt tenkou dekou.

Občas jí sáhni na hrudníček/za krk, jestli není studená nebo zpocená a uprav vrstvy :D

edit - vlastně ta dečka by se brala jako ta navíc vrstva asi :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.6.13 11:39

@Pipet no já jsem asi divná, dítě mi šlo v mikině a lehce se klepalo, já od rána chodím v tričku :mrgreen: takže proto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
12.6.13 11:40

O vrstvu vic, nez ty, ale ne ve smyslu vrstveni!!! ta vrstva znamena, ze kdyz ty mas tilko, miminko ma tricko s kratkym rukavem, kdyz ty mas kratky rukav, ono ma dlouhy, kdyz ty mas dlouhy, ono ma tenouckou mikinku atd :kytka: pokud spi, ma do cca 3-4 mesicu termoregulaci jeste horsi, nez v bdelem stavu takze prikryt lehoucce treba tenkym bavlnenym plymem nebo spis tetraplenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
12.6.13 11:40

Bodýčko s dl. rukávem, polodupačky nebo dupačky a tenkou čepičku. A přikrývat, odkrývat podle potřeby. Kočárek postavit spíš do stínu, aby se miminko nepřehřálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
12.6.13 11:42

Hodne v kocaru vetrwj, at se ti neprehreje. A po tech 3-4 mesisich poznas, ze je oblecene spravne, kdyz sahnes za krk skoro na lopatky. Nesmi byt zpocene ani chladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
12.6.13 11:43

Presne tak, kosilku, body s dlouhym rk, dupacky, cepku a sebou do tasky kabatek, teplacky, ponozky a deku, poznas jestli bude ruda bo modra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
12.6.13 11:45

Včera jsem dala body s dlouhým rukávem a polodupačky a slabou čepičku. Položila jsem ho do zavinovačky a tu nechala rozvázanou. S sebou nosím stále slaboučkou deku, nebo silnější plenu. Cestou kontroluju, když chvíli fouká, tak přikryju zavinovačkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
12.6.13 11:48

Ty jo, my šli ven jak nás pustili domů, a to nebyly teda žádný hice 8o Asi jsem krkavčí matka nebo co, ale chodím i za deště… A oblíkám podle rozumu, prostě podle toho, jak je venku a s sebou beru právě tenkou deku nebo svetřík, kdyby se ochladilo nebo byla studená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
12.6.13 11:52
@Malá Mia píše:
Ven s ní určitě můžeš, pokud je zdravá. Já jsem s první dcerou vyrazila 4 dny po porodu. Oblíkla bych košilku/body, dupačky, kabátek, plátěnou čepičku a šupla ji do zavinovačky nebo zabalila do deky. S sebou vem ještě mikinku a ponožky, dečku navíc a podle potřeby přioblíkej - svlíkej. U novorozence rychle poznáš, jak mu je, když mu sáhneš dozadu na krček, na zátylek. Když bude zpocená, tak ji odkryješ, když tam bude naopak studená a bude mít modré ruce, tak přioblíct.

A jeste pres to vse kryt pres kocar, ne??? 8o
Vcera jsme prave byli venku, zenska vedle nas s mimcem cca pul roku, mikinu, teplaky, cepici ale ne slabouckou a jeste v dece a pres to ten kryt :-o no bylo mi mimina lito tedy.
Zakladatelko, oblec tak, jak ty to citis. Moje mala by mela dupajdy a body s dlouhym, mela jsem v kocaru vzdy zavinovacku, na ktere spala a uvidis, prikryt muzes vzdy ;-) a lehoulinkou cepicku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
12.6.13 11:54
@gabriela82 píše:
Ne seď doma než půjde do školy :mrgreen: Obleč jí spíš lehce - body a dupačky nebo tepláčky, lehkou čepičku. S sebou třeba tetra plenu a deku a venku uvidíš, osaháš jí.. Hlavně za krčkem, ručičky a tvářičky můžou být studenější (né ledový)
:lol: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
12.6.13 11:59

Ahoj, já se taky první dny snažila řídit radou o vrstvu víc a nic nepřehánět, chodit ven co nejvíce, ale s rozumem :-) Akorát můj prďolka si řekl sám, že o vrstvu více nechce…prvních 10 dnů byl protiva, tak jsme začali méně oblékat a přestali topit (narodil se v zimě) a byl OK :-) Zůstalo mu to do dnes, má rok a půl a mívá většinou o vrstvu méně než já a je spokojený :D
Takže bych se asi ze začátku řídila pravidlem „o vrstvu více“ a občas sahla za krček, jak píše většina lidí…Kdyby bylo mimi opocené a protivné, tak ubrat. Pa a hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková