Jak obout botky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
7.4.16 11:40

@Mufina dcera má také vbočené kotníky. A má to díky slabému břišnímu svalstvu. Nebo to bývá od kyčlí. Ale určitě ne od bosé chůze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
7.4.16 11:45

@Fjodorka aha, vidíš, slabší břicho ona má už od mimina. Chvíli jsme cvičili, ale když začala lézt tak už to nikdo neřešil.

• Citovat
  • Upravit
27259
7.4.16 11:48
@Mufina píše:
@Fjodorka tak pevná bota může zabránit našlapování na vnitřní stranu chodidla. Starší dcera takhle našlapovala a má vbočené kotníky a plochou nohu (chodila doma bosá). Podle mě má taky smysl chodit bos spíš po těch přirozených podkladech jako tráva, kamínky apod. V chození naboso po betoně nebo doma po linu moc smysl nevidím :nevim:

Syn má vbočené kotníky a ploché nohy a doma bačkůrky nosil, protože před pár lety to tak rpostě bylo. Pravděpodobně to má po svém otci, který má nohu deformovanou stejně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
7.4.16 11:51

@lleennttiillkkaa my právě tohle rodové zatížení nemáme, já i muž máme klenby pěkné a nohy v pořádku. Ale těma břišníma svalama by to třeba mohlo být jak psala @Fjodorka

• Citovat
  • Upravit
7527
7.4.16 12:00
@Mufina píše:
@Fjodorka tak pevná bota může zabránit našlapování na vnitřní stranu chodidla. Starší dcera takhle našlapovala a má vbočené kotníky a plochou nohu (chodila doma bosá). Podle mě má taky smysl chodit bos spíš po těch přirozených podkladech jako tráva, kamínky apod. V chození naboso po betoně nebo doma po linu moc smysl nevidím :nevim:

konečně to tu někdo napsal, díky..
Moje dcera díky těmto přístupům začala jednu dobu i kulhat jak našlapovala na vnitřní stranu, teď se jí to trošku rovná ale velmi pomalu a cvičím, ono opravdu nemá smysl na rovné domácí podlaze chodit bos, je potřeba právě od začátku nechat aby ta noha měla správný postoj a to právě zajistí ty botky s pevným kotníkem, bosá noha na rovné podlaze se nijak nevyvíjí a nepracuje, nejlepší je na trávě, kamínkách a podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
7.4.16 12:02
@Mufina píše:
@lleennttiillkkaa my právě tohle rodové zatížení nemáme, já i muž máme klenby pěkné a nohy v pořádku. Ale těma břišníma svalama by to třeba mohlo být jak psala @Fjodorka

Já se obáám, že žížalák žádný břišní svaly nemá :D Váží asi 18 kilo ve skoro 7 letech. Ne doktorka říkala, že je to dědičný, i když se píše, že není. Tedy pokud dispozice jsou, tak jsou.
Každopádně pokud chodí trošku, tak bych bačkory taky nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
7.4.16 12:05
@Mufina píše:

na tohle se právě názory ortopedů liší. Jedni jsou pro bosou chůzi kdekoli a druzí jen v přírodě a hned dávají děte pevné boty. Já zastávám první názor. Pokud dítě převážně leze, tak se pořádně podívejte, co mu ty pevná obuv dělá - vytáčí špičky a fixuje tak špatný postoj chodidla.

• Citovat
  • Upravit
Mufina
7.4.16 12:16

@lleennttiillkkaa tak ony ty svaly asi nesouvisí s hmotností. Dcera má v 6 letech 24 kg (při 124 cm) a břišáky asi taky nic moc. Ona má tedy celkově nižší svalové napětí, takže to má těžší nějaké svaly vybudovat, syn, který má tak polovinu pohybu co ona, tak žádný problém nemá a svalstvo má OK.

@Lizzi tak pokud dítě ještě leze tak boty v žádném případě, na tom se asi shodne většina, tam se v botě úplně mění postavení nohy a i se prohýbá páteř. To jsem nemyslela. Ty boty na doma jsem myslela až když chodí.

• Citovat
  • Upravit
72725
7.4.16 12:17

@Terezxx koupilas zbytečně - nechodí, nepotřebuje boty, kor pevné :nevim: boty pro nejmenší mají být co nejvíc ohebné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
7.4.16 12:33

@Mufina a ty břišní svaly vám kontroluje dětská? To slyším prvně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
7.4.16 13:11

@Tamtama nekontroluje, dětská le laxní. Já tak soudím dle lehce vyvaleného břicha a toho že ani pořádně neudělá sed z lehu. Naposled to někdo řešil když byla mimino, protože se v 7 měsících nepřitáhla do sedu.

• Citovat
  • Upravit
3084
7.4.16 13:14

Nemyslela jsem, že mu ráno boty obuju a vyzuju až večer, spíš mu je dát na 10 minut denně max. aby si noha přivykla. Chodit se pokouší už od půl roka a poslední dobou taky spíš chodí než leze, ale sám to ještě nedává no…mamka nám prý boty dávala hned, tak nevím :think: Na boso doma chodit nemůže určitě, je často nemocný, takže bych ho nemohla pouštět na dlaždičky. Chtěla jsem mu jenom pomoct s držením nohy a odbourat to chození na špičky…každopádně, všem děkuji za příspěvky :hug: Poradím se ještě s doktorkou a botky zatím dávat nebudu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
7.4.16 13:21

@Terezxx co nosíš doma za boty ty?
@Mufina aha, tak to máme asi můj mladší a já taky ochablé břišáky. Já si teda z lehu nesednu a z kleku nestoupnu. Mamka se mi vždycky směje, když zpíváme Zajíček v své jamce a já nemůžu vyskočit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
7.4.16 15:03

@Tamtama tak u mladšího je to asi v pohodě, nevím tedy přesně v jakém věku už je normální sednout z lehu, ale ve 21 měsících bych řekla, že to nedovede skoro žádné dítko. U dospělého je to ale na pováženou :)

• Citovat
  • Upravit
11439
7.4.16 15:45
@medunka23 píše:
konečně to tu někdo napsal, díky..
Moje dcera díky těmto přístupům začala jednu dobu i kulhat jak našlapovala na vnitřní stranu, teď se jí to trošku rovná ale velmi pomalu a cvičím, ono opravdu nemá smysl na rovné domácí podlaze chodit bos, je potřeba právě od začátku nechat aby ta noha měla správný postoj a to právě zajistí ty botky s pevným kotníkem, bosá noha na rovné podlaze se nijak nevyvíjí a nepracuje, nejlepší je na trávě, kamínkách a podobně

Noha samozřejmě cvičí i na rovné podlaze. Zkus půl hodiny napodobovat pohyby batolete po bytě a uvidíš, jak noha nepracuje :nevim: Nevím, jak to dělá tvoje dítě, ale moje má ty nohy v neustálém pohybu, různě někam leze, šlape na vše možné, staví se na špičky, sedá si s nohou pod sebe atd. atd. a na té noze je úplně vidět, jak pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková