Co malému školákovi do divadla na sebe?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56278
5.4.16 07:54

Co malému školákovi do divadla na sebe?

Mám problém :mrgreen:
Syn šel dneska se školou do divadla a tam dbají na to, aby byl pořádně oblečený. Což je dobře. Jenže. On je takový tričkový a teplákový typ a hodně hodně svéhlavý. Tudíž každé ráno před divadlem neskutečný řev, když si má oblíct košili :zed:
Nemám už na to nerva, tak sháním, co jiného mu pořídit. Dneska šel v takovém polotriku s límečkem, ale asi to nebylo to pravé ořechové.
Co nosí vaši kluci do divadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
5.4.16 07:58

@Moise košili a tmavé kalhoty (né rifle).. ví, že musí, hotovo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
5.4.16 08:01

:mavam:
Za ukrutného přesvědčování kalhoty z obleku a košili, nebo lepší polokošili - to je to tričko s límečkem :mrgreen:
Náš je v tomto stejný jak Váš. Ale s tím rozdílem, že u nás na to nedbají, děti chodí do divadla pomalu stejně oblečené, jako na hřiště. Ve škole je to učitelkám fuk, ale mě to vadí. Tak musím poslouchat ještě to, že se ztrapní před kámoši, že žádnou košili mít nebudou, jen on bude za slušňáka a budou se mu smát. Když se zeptám zpětně, tak prý košili měli tak 4 kluci, pravděpodobně taky z vůle rodičů.

Synovi to věřím, stačí, když se podívám na fotku na konci školního roku.My jsme jako děti vnímali i focení jako příležitost lépe se nastrojit, dnes to tak není. Tak 5 holek a 2 kluci jsou skutečně ve slavnostním, zbytek jakoby se stavilo z hřiště :pocitac:
Syn má celý oblek, kalhoty, košili, vestičku, kravatu,sako.Ale nevezme si to, a nevezme :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.4.16 08:06

@Jana206 můj by to taky nedal, přesně slyšim - to je trapný :mrgreen: ale třeba košile nosí rád, tak to mi zachraňuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
5.4.16 08:12

Co mu pořídit nějaký svetřík? :nevim: a pod to tričko s límečkem a tmavé kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4426
5.4.16 08:12

U nás polokošili a na tom svetr a tmavé kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
5.4.16 08:15

Tak si pamatuju, že za mých školních let chodili ve svetru, ze kterého čouhal límeček a v tmavých kalhotech. co ale vždy pokazilo dojem bylo hnízdo na hlavě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
5.4.16 08:28

No je pravda, že také pamatuji, jak kluci měli oblekové kalhoty, svetr, pod tím košile… A teď to je peklo. Vezmou kapsáče, mikinu a nazdar, nějaké divadlo nezájem…

@Jana206 S tím focením máš pravdu, nedávno jsem zrovna koukala na fotky zpětně, ale čím vyšší ročník, tím víc to šlo do háje už taky… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
5.4.16 08:30

Dávám tmavé kalhoty, košili s krátkým nebo dlouhým (podle počasí :), a na tyto příležitosti má svetřík i flaušový kabátek (oblek fakt nebudu kupovat :) ). A je v tom k sežrání :srdce:
Sice chodí teprv do školky, ale podle mě není nad to se obléct podle příležitosti už od prcka. Ještě holčičky mívají šatečky, ale kluci, to je peklo :roll:

Na svatby a velké příležitosti taky vždy sháním oblek (tedy většinou půjčit). Děti sice převlékáme do „tepláků“, ale to až odpoledne, kdy už děti potřebují řádit…Jen je většinou trochu „pomuchlaný“ jak sebou pořád šije :mrgreen:

Příspěvek upraven 05.04.16 v 08:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
5.4.16 08:30

Zdvojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
5.4.16 08:32

@Mar__tanka1983 Je krásnej, moc mu to sekne…

Ono to celkově upadá. Nejen divadla, ale i svatby, pohřby, plesy… Za chvíli budou všichni chodit v teplákách, hlavně, že na řiti bude nápis Adidas jako kráva! :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
5.4.16 08:36

Taky se snažím, aby chodili do divadla lépe oblečení - taky dle typu divadla. A když mají divadýlko ve školce, dám aspoň místo tepláčků džíny a triko s límečkem (mají to rádi, učí děti, co je vhodné).
Takže na malé akce- džíny a triko s límečkem.
Velké akce- černé kalhoty (nemám vysloveně společenské) a košile.
V zimě dávám třeba triko a na to svetr s límečkem - co vypadá, že je pod ním košile.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
5.4.16 11:24
@martina.se píše:
@Moise košili a tmavé kalhoty (né rifle).. ví, že musí, hotovo :think:

Tak ono je to složitější, nechci to tady moc pitvat, zkrátka není jako ostatní zdravé děti, dokáže ho to hodně vykolejit a to mi za to nestojí.
Hledám nějakou alternativu, která se tváří jako slavnostní, ale nebude to mít knoflíčky zezhora dolů, límeček až tak nevadí. Měli jsme jednu košili-tričko, která byla ok, ale bohužel z ní vyrostl a už to nemůžu sehnat - bylo to prostě tričko, ale v něm byl límeček a dolejšek rukávů jako košile, i dole jakoby vyčuhovala. Prostě přetáhl přes hlavu a byl ochoten to vzít :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
5.4.16 11:25
@Kotatko03 píše:
Co mu pořídit nějaký svetřík? :nevim: a pod to tričko s límečkem a tmavé kalhoty.

svetr má, ten je v pohodě, ale teď už by mu v něm bylo horko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.4.16 12:08

@Moise zkus mrknout do H&M, tam podobné věci prodávají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie