Jak teď oblékat 14měsíční dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3.4.16 20:34

Jak teď oblékat 14m dítě?

Maminky prosím vás, jak při aktuálním počasí oblékáte své už chodící děti? Syn má 14m a vůbec nevím, jak ho oblékat. Ještě nechávám v kočáru fusak, používám podle potřeby, dnes např. nebylo třeba, tak ho měl jenom pod sebou. Dáváte ještě punčocháčky pod kalhoty? Dnes byl venku v punčocháčích, kalhotách, body s dl. rukávem, mikina, čepice, nákrčník, ale to bylo opravdu teplo, jinak používáme fleecovou jarní bundu, pod ní pouze body s dl… Jak to máte vy? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32865
3.4.16 20:41

Včera a dneska tepláky teplejší, triko s dlouhým a mikina. Puncochace nenosí už dyl, teda podvlikacky. Na hlavu teď dávám klobouček. Když se zas ochladí, tak bude mít softshel kalhoty nebo podšité, a softshel bundu. A čepici bavlněnou.
Fusak už bych dala pryč a nechala deku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
3.4.16 20:43

Teplaky, triko, flis mikina. Ještě lehkou čepici, bylo sice teplo, ale dost foukalo. Dopoledne plus softshellovou bundu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
3.4.16 20:43

Dnes syn 18 měsíců spal v kočárku body s dlouhým rukávem, jarní bundička, tenké manžestráčky, jarní čepička, bez fusaku, jenom s nánožníkem. Při odpolední procházce jsem vyměnila pouze bundičku za bavlněnou mikinku.

• Citovat
  • Upravit
2038
3.4.16 20:45

Teplejsi teplaky bez puncochacu, tilko, triko s dlouhym rukavem a teplejsi mikinu. Na hlavu slabou cepici kvuli vetru. Vcera jsem dala i vestu. Tak nejak se ridim podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.4.16 20:50

Tepláky, ponožky, body s dlouhým, mikinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.16 21:06

Holky tak koukam, ze to asi s tema puncoskama prehanim :mrgreen: Me prijde, ze mu jen v riflicich bude chladno :roll: A doma davam kvuli studene podlahy normalne puncosky i teplacky, pritapime uz jen na vecer, normalne jsme zvykli mit doma dost teplo, na zemi je pak zima i me, tak teda nevim… :oops: Fusak uz teda vytahnu uplne, akorat treba v patek u nas lilo jak z konve a bylo dost chladno, to mel fusak a jestevi zimovou bundu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
3.4.16 21:08

Můj syn se dost válí po zemi, tak mu raději dám punčocháče, tepláky a nahoru dávám body s krátkým a na to body s dlouhým nebo triko. Když fouká, tak nákrčník a čapku, popř. vestičku nebo mikču. Taky nevím jak oblékat, je to ještě zrádný. Fusak už jsem sklidila a nahradila dekou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
3.4.16 21:25

Šmarjá, fusak? 8o Dávám tepláky/kalhoty, ponožky, body s dlouhým, mikinu, čepku a na krk šátek, s sebou beru slabší bundu. Dopoledne do školky jezdí v kočárku, odpoledne pěšky nebo na odrážedle. Deku nedávám, vždycky si ji skope.
Edit: moje dítě je děsný zmrzlík, staršího už oblékám méně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
3.4.16 21:33

@fashion_victim83 s tou vodou mi to dělá starší :mrgreen: musím ho mýt skoro studenou, jinak ječí, že ho to pálí :roll: já husí kůži, ale dítě spokojený :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
3.4.16 21:42

@fashion_victim83 a to já si sednu k baterii a za záda si dopouštím teplou :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
3.4.16 21:44

Roční nechodící měla dnes tepláky, body s dlouhým, mikinu, šátek kolem krku a tenkou čepici. Včera byl u nás dost vítr, tak ještě jarní bundu. Punčocháče už nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171
4.4.16 07:17

Má 14 měsíců, chodí už dlouho, kočár bereme jen na nutné rychlé přesuny někam, jinak chodí pěšky na vodících šlích. Má tenké bavlněné punčocháčky a tenké kalhoty(lehké rifličky nebo menšestráčky na laclo),dvě vrstvy jsou lepší, hraje si v písku, někdy ji něco zaujme, gecne na zadek.Na tom fleesovou mikinu, když je chladněji nebo hodně fouká, tak tenkou bavlněnou bundičku. Čepici taky, bavlněnou, přes uši. Neměla ji snad jen dvakrát, v odpolední teplotní špičce, když nefoukalo, ale jinak u nás hodně foukalo.
Souhlasím s tím, že je to ještě zrádné a ani svoje starší děti bych nenechala běhat jen tak v tričku, když jsme ještě před 14 dny klepali kosu.

Jinak oblékám ráno, jinak odpoledne. Vzhledem k povinnostem se staršími dětmi jsme někdy nuceni jít ven hned ráno, to u nás bývá kolem nuly až pěti stupňů.
Někdy v odpolední teplotní špičce na hřišti na sluníčku měla zateplené legíny, spodní vrstva bavlněné froté, složení asi 85 procent bavlna, k tomu body a šaty - buď pletené nebo riflové. Pro případ potřeby schovanou tu bavlněnou bundičku a čepičku.

Fusak v kočárku mám - úprava jaro a podzim. Ráno se hodí, to bez debat, odpoledne když tak uklízím do koše pod kočárkem. Kdybych měla kočár před bytem, v případě potřeby bych ho vytáhla a nechala doma, ale máme kočár dole a bydlíme dvě patra bez výtahu.

U nás kromě dvou dnů hodně foukalo, studený vítr a to dělá hodně. Kdyby bylo bezvětří, tak bych oblékala méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
4.4.16 08:11

Pokud nefouka studený vítr, tak oblekam tenke puncochace, mansestraky, body aby mu nefoukalo na břicho a zada, mikinku a případně lehkou bundu. Na hlavu jarní kuklu. Fusak jsme už schovali před několika tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
4.4.16 08:21

Ono těžko říct, neb počasí se neusále mění a liší. Včera po obědě jsme jeli na výlet. Před odjezdem jsem byla venku pověsit prádlo a jen v mikině mi byla zima, foukal studený vítr. Takže roční nechodící jsem na výlet vybavila punčocháči, kalhoty, body s dlouhým a teplejší mikinou, s sebou pro jistotu neprofoukavou bundu a deku na kočár.
Na výletě 30 km od bydliště jsme ji po 30 minutách vysvlékaly jen do kalhot a body s dlouhým, protože pařilo sluníčko, vítr vůbec žádný. Za dalších 30 minut se zatáhlo, takže jsme jí zase vrátili mikinu.
Deka zůstala nevyužitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková