Jak teď oblékat 14měsíční dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44192
4.4.16 07:17

Má 14 měsíců, chodí už dlouho, kočár bereme jen na nutné rychlé přesuny někam, jinak chodí pěšky na vodících šlích. Má tenké bavlněné punčocháčky a tenké kalhoty(lehké rifličky nebo menšestráčky na laclo),dvě vrstvy jsou lepší, hraje si v písku, někdy ji něco zaujme, gecne na zadek.Na tom fleesovou mikinu, když je chladněji nebo hodně fouká, tak tenkou bavlněnou bundičku. Čepici taky, bavlněnou, přes uši. Neměla ji snad jen dvakrát, v odpolední teplotní špičce, když nefoukalo, ale jinak u nás hodně foukalo.
Souhlasím s tím, že je to ještě zrádné a ani svoje starší děti bych nenechala běhat jen tak v tričku, když jsme ještě před 14 dny klepali kosu.

Jinak oblékám ráno, jinak odpoledne. Vzhledem k povinnostem se staršími dětmi jsme někdy nuceni jít ven hned ráno, to u nás bývá kolem nuly až pěti stupňů.
Někdy v odpolední teplotní špičce na hřišti na sluníčku měla zateplené legíny, spodní vrstva bavlněné froté, složení asi 85 procent bavlna, k tomu body a šaty - buď pletené nebo riflové. Pro případ potřeby schovanou tu bavlněnou bundičku a čepičku.

Fusak v kočárku mám - úprava jaro a podzim. Ráno se hodí, to bez debat, odpoledne když tak uklízím do koše pod kočárkem. Kdybych měla kočár před bytem, v případě potřeby bych ho vytáhla a nechala doma, ale máme kočár dole a bydlíme dvě patra bez výtahu.

U nás kromě dvou dnů hodně foukalo, studený vítr a to dělá hodně. Kdyby bylo bezvětří, tak bych oblékala méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
4.4.16 08:11

Pokud nefouka studený vítr, tak oblekam tenke puncochace, mansestraky, body aby mu nefoukalo na břicho a zada, mikinku a případně lehkou bundu. Na hlavu jarní kuklu. Fusak jsme už schovali před několika tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.4.16 08:21

Ono těžko říct, neb počasí se neusále mění a liší. Včera po obědě jsme jeli na výlet. Před odjezdem jsem byla venku pověsit prádlo a jen v mikině mi byla zima, foukal studený vítr. Takže roční nechodící jsem na výlet vybavila punčocháči, kalhoty, body s dlouhým a teplejší mikinou, s sebou pro jistotu neprofoukavou bundu a deku na kočár.
Na výletě 30 km od bydliště jsme ji po 30 minutách vysvlékaly jen do kalhot a body s dlouhým, protože pařilo sluníčko, vítr vůbec žádný. Za dalších 30 minut se zatáhlo, takže jsme jí zase vrátili mikinu.
Deka zůstala nevyužitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.4.16 09:08
@ThinkPositively píše:
Maminky prosím vás, jak při aktuálním počasí oblékáte své už chodící děti? Syn má 14m a vůbec nevím, jak ho oblékat. Ještě nechávám v kočáru fusak, používám podle potřeby, dnes např. nebylo třeba, tak ho měl jenom pod sebou. Dáváte ještě punčocháčky pod kalhoty? Dnes byl venku v punčocháčích, kalhotách, body s dl. rukávem, mikina, čepice, nákrčník, ale to bylo opravdu teplo, jinak používáme fleecovou jarní bundu, pod ní pouze body s dl… Jak to máte vy? :)

včera odpol seděl kluk v kočáru jen v teplákách a bodynu, lehké mikině.. plus čepku přes uši, u nás hodně foukalo. Je po očkování, takže zachvíli vyrážíme ven, přidam deku, je tu 11 st, budem v lese, bude spát :think: víc vrstev fakt ne.. sama chodim v mikině, on má navíc tu deku, protože leží a spí.. kdyby lítal, jde stejně oblečený jako já. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.16 15:42

Holky dekuji vam za reakce, konecne vim jak ho oblect, nebudu ho zbytecne prehrivat ;) I kdyz ven ted asi moc nepujdem, mozna na chvilinku, ma chycene prudusky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.4.16 20:36

Tak mi ex dneska přivezl skoro dvouleťáka v teplé mikině, bundě a v zimním fusaku. :mrgreen: Prý ho nenapadlo fusak vyndat, přitom sám byl v tričku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
5.4.16 07:46

Taky jsem včera potkala v parku matku s kočárkem, v něm cca roční dítě - usuzuju dle držení těla a způsobu sezení, bylo v teplém zimním fusaku, mělo bundu a čepici - v dopolední teplotní špičce :zed: Dcerka měla jen teplejší punčocháče(hraje si na písku),body a riflovou sukni na laclo, bez čepice. K nám to teplo a bezvětří asi dorazilo později :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.4.16 09:46

Čtyřleťačka byla včera bosa, legíny, tričko s krátkým, dvouletá kamarádky obutá, legíny, tričko s dlouhým, roční nechodící džíny, body, svetr, seděla totiž jako pecka :mrgreen: čepici nikdo a to ta roční je dosti plešatá :P Jinak samozřejmě, že ráno je zima, to ta čtyřletá měla navíc mikinu a vestu a kšiltovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
5.4.16 20:06

Tak dneska platene kalhoty, tricko s kratkym a outlastova cepicka. A piškot trval na tom, že na písku jedině bez bot. Nedivím se, pěkně to hřálo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková