Roční dítě odmítá jídlo. Jak odbourat příkrmy ze skleničky?

Anonymní
8.4.25 14:36

Jak odbourat skleničky?

Dobrý den
Už nevím kudy kam, tak se chci zeptat Vás, jestli neporadíte. Mám ročního, co odmítá jíst obědy. Už od prvních příkrmů, co sem vařila zeleninu na páře ji nechtěl, a poté co jsem zkusila skleničku ji hned zbaštil, dost ubýval na váze protože byl jen na MM, tak jsem dávala skleničky. Jenomže se to táhne až do teď, cokoliv mu uvařím nechce, nechám ho se v tom i hrabat ať to prozkoumá a jí, ale ochutná a hodí to na zem. Vývar, polévky, rizoto, špagety, prostě co máme my dospělí, jen to má malej bez soli a pepře. Nic nechce, ale když mu dám třeba špagety ve skleničce tak to sní. Nevíte co s tím? Nebo mám dávat a prostě zkoušet později? Je mu rok, snídaně a večeře vždy sní, ale obědy prostě nechce, nic mu nechutná, opravdu jsem zkoušela vsemozny recepty, i jednoduchá jídla jako jsou brambory, nebo kaše a losos, těstoviny, nic…děkuju za každou radu :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1240
8.4.25 14:39

Skleničky pro větší děti jsou už dochucovane. Pokud vaříš úplně bez soli, nedivím se, ze mu to nechutná. Zkus trochu dosolit a normálně třeba kmín, bylinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.25 14:41

@TaLucie jo kmín dávám, i bylinky hodně, těmi nešetřím, ať to má nějakou chuť, ale jemu prostě vadí i vařené špagety nebo kolínka, ale ve skleničce s tím nemá problém, s jakoukoliv omáčkou má taky problém, i s polévkou, já nevím jestli je to na něj málo kořeněné nebo pozná že to není sklenička.. fakt nevím

• Citovat
  • Upravit
42140
8.4.25 14:42

Zkus to přisolit.
Pak jde taky postupně míchat normální jídlo a skleničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7365
8.4.25 14:47

Segra to měla taky tak… od miminka nechtěla nic jejího uvařeného, začali už od 5m byla na UM, do asi 7-8m nic nic a nic a pak ty skleničky a jen od hami…segra byla ráda že vůbec jí něco jiného než UM… I já ji zkoušela dávat, měli jsme stejně staré děti.. nic.. vařené, dušené, mixované, kousky, pečené, slané, neslané… stejné jídlo spolu jedli.. vůbec nic… do dvou let jen ty skleničky. Segra už zvažovala že napíše do hami ať ji pošlou recepty :D :D :D :D :D.. pak se pomalu začala rozjídat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221

Osídlila bych ho sklenkou. Nechala bych si 2-3 a dala do toho to, co jsem uvarila. On uvidí skleničku a třeba se chytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7365
@Havlova píše: Více

to segra taky zkoušela…své jídlo do skleničky od hami, pak půl napůl… ona to vždy tak po druhé lžičce poznala… a to ji segra fakt do roku nedala nic jiného, chtěla at začne nějak jíst ty obědy.. takže žádné že by dala sladké jogurty, kašičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
8.4.25 14:52
@Anonymní píše: Více

A tu sůl dáváš? Vždyť už mu je rok.. a je v těch skleničkách taky. Dost často v tom jsou rajčata to, co dětem chutná. Tak bych přidala tomatové pyré. Použila bych mini testovinky a vařila to víc podobně těm skleničkám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7365
8.4.25 14:56
@TaLucie píše: Více

není tam sůl ve skleničkách:

https://www.drmax.cz/…ou-12m-250-g?…

nebo neznám žádné ze soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
8.4.25 15:22
@KKK85 píše: Více

Ja jsem dávala HIPP. Tam se postupně přisoluje. A začínají to být normalni jidla - ne sragory.
A mas nejaky důvod, proč se tak urputně bráníš soli? Vzdyt je taky důležitá. Jen musí být v rozumném množství. A dite v 1 roce už je batole a ne kojenec. Měl by přecházet na normální stravu.
Ale jinak je mi to fuk. Ptala ses na názor, tak jen ho napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21614
8.4.25 15:24

Ale vždyť to není žádná tragédie, že jí dítě skleničky. Kvalitní skleničky mají velmi hlídané složení a jsou občas lepší než doma vařené jídlo z kupované zeleniny. Mě na nich vyrostly obě děti, odbourali jsme je kolem druhého roku. Prostě bych průběžně nabízela vaše jídlo a čekala, až se dítě chytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
8.4.25 15:28
@nozu píše: Více

A to je vlastně pravda - v 18 si k večeři Hami skleničku nedá. Jednou z toho proste vyroste… naprostý souhlas - než se stresovat. Jinak muj 8 letý syn to rad dojídal po male sestřičce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42140
8.4.25 15:38

U dcery zabralo do všeho dát mléko. A že to někdy byly kombinace. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42140
8.4.25 15:39

Hami?
Omyl, Hipp? Ale hledej pro starší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
8.4.25 16:19
@Havlova píše: Více

Ja na první pokus našla tohle: https://www.drmax.cz/…a-kur-m-250g?…
Uz je to prave takové normalni jídlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko