Jak oddálit očkování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8297
3.3.10 10:51

Babo, jenze ziva vakcina ve 3 dnech? Mmch pozustatek z doby epidemii… A promorenost myslis jako nemocnost? Nebo tuberkulinovy test, od ktereho se ustupuje, protoze je naprosto neprukazny?

Problem je v tom, ze pokud primo odmitnes a dr je …(dosadte si sami nejake osklive slovicko), tak se muze strhnout docela solidni kolotoc se socialkou, ted to nekdo popisoval v te diskuzi o petici proti povinnemu ockovani, docela obstojny peklicko a to to bylo doopravdy nutne oddalit kvuli nemoci ditete.

Jinak nikde neni psano, ze na nachlazeni jsou nejake kvoty, takze muse byt nachlazena klidne 10× za zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.3.10 10:52
Baba píše:
Proč bohužel TBC? Po narození je nejvhodnější doba a třeba v Německu, kde se neočkuje, se stejně testuje a promořenost je tam dost vysoká.

chtěla jsem až v šesti týdnech a hlavně mě zarazilo to, že mi NIKDO nic neřekl, asi jsem se měla hned ptát :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.3.10 10:57
swiffer píše:
Jsem ráda, že jsem pomohla. Mě taky naočkovali TBC i přes můj nesouhlas a přibližně čtrnáct dnů jsem měla noční můry - asi hormony. Ještě mám neověřenou informaci, kterou musím ověřit, že pokud očkuješ hexu po půl roce stačí tři dávky.
Tady máš ještě pár odkazů, které jsem si uložila:
http://www.leky.sukl.cz/…e/detail.php?id=5
http://www.vakciny.net/…poradna.html
http://www.vakciny.net/…vani/DTP.htm

fakt moc děkuju, už si to ukládám a něco si hned píšu, ať mám čím argumentovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
3.3.10 10:57
čičinka píše:
Babo, jenze ziva vakcina ve 3 dnech? Mmch pozustatek z doby epidemii… A promorenost myslis jako nemocnost? Nebo tuberkulinovy test, od ktereho se ustupuje, protoze je naprosto neprukazny?

Problem je v tom, ze pokud primo odmitnes a dr je …(dosadte si sami nejake osklive slovicko), tak se muze strhnout docela solidni kolotoc se socialkou, ted to nekdo popisoval v te diskuzi o petici proti povinnemu ockovani, docela obstojny peklicko a to to bylo doopravdy nutne oddalit kvuli nemoci ditete.

Jinak nikde neni psano, ze na nachlazeni jsou nejake kvoty, takze muse byt nachlazena klidne 10× za zimu.
čičinko, ale odložení do těch 10ti měsíců je naprosto legální, ale málo kdo to ví. :-(
Moje doktorka mi taky tvrdila, že pokud je zahojená jizvička po TBC tak ho MUSÍM!!!!! nechat naočkovat. Byla jsem za její 25ti letou praxi první, která se vzepřela. A to se ještě oháněla Německem, že tam očkují od dvou měsíců povinně. Tak jsme diskutovaly, a volala na hygienu a tam jí řekli, že do 10ti měsíců je to podle vyhlášky legální a v Německu je očkování jen doporučené a dítě musí být naočkované před vstupem do kolektivu. Takže si se sestřičkou rozšířily obzory. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.3.10 10:59
Gina108 píše:
Průjem, něco se stolicí - hlenovitá, vodnatá, k tomu teploty :nevim:
Nebo proč ne nachlazení, může být nachlazená chronicky :mrgreen:Tohle mě pěkně štve, tenhle systém :cert: nevím, jestli jsi byla v diskuzi Petice proti očkování, ale právě z tohohle důvodu jsem tu petici podepsala. Člověk je jak kriminálník, když se odváží přemýšlet o zdraví svého děcka.

diskusi jsem jen pročítala MÁŠ PRAVDU, ABY SE ČLOVĚK BÁL ŘÍCT, že chce očkovat pozdějš, to je na hlavu :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
3.3.10 11:00

Ano, nastiň lékařce, že si přeješ očkovat později, měla by to pochopit, někteří pediatři dokonce dělají vlastní očkovací plán. Máš právo i nenechat očkovat nepovinné vakcíny (teď si nevzpomenu, které to jsou). Někteří lékaři jsou ale schopni do těch drobků cpát už od narození všechno možné, s těmi je pak těžká řeč.
TBC není povinné hned po narození, dokonce nejnovější průzkumy prokázali negativní vliv na na získávání vlastní imunity dítěte, přesto se v porodnicích píchá, aniž by se kdo matky ptal, jestli si to přeje. Je to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
3.3.10 11:00

holky muzu se trochu prizivit na tematu?? …odkazy jsem precetla..taky bych malou nechala rada ockovat co nejpozdeji…aaale pak asi drzite deti co nejvic mimo spolecnost ostatnich ze?? chteli by jsme chodit plavat a tak…

prosim nekoho kdo tomu rozumi…nezkazim nic..kdyz ji necham ockovat prvni hexou az napr. v pul roce a do te doby uz budeme chodit mezi ostatni deti??? nebo ji mam teda nechat naopak kvuli tomu ze chceme fungovat hodne ve spolecnosti ockovat co nejdriv???
 diiiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
3.3.10 11:01

Dnes jsem byla zrovna oznamit u meho Dr., ze zitra SKUTECNE neprijdeme na Priorix…V 15 mesicich jsem ho presvedcila, ze malou chci naockovat az ve dvou letech, souhlasil a vida…uz me tlaci k tomu, ze ji bude ockovat zitra. Zkratka mi sestra pri 18 mesicni preventivce napsala zitrejsi termin do prukazky a ja to vcera zjistila. Tak mi vrtalo hlavou, co jako chteji, kdyz dalsi preventivni je az ve trech letech a pak mi docvaklo. Narusujeme jim plan. Proste ne, az ve dvou letech nejdrive…a basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
3.3.10 11:02

mikitto, tak hexavakcinu jsem dala podle planu, nejak na to nemam koule, riskovat to. Ale jelikoz je to vakcina neziva, tak i nase komplikovana dcera nemela ani po jedne ZADNOU reakci. Neboj se a hexou bych ockovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
3.3.10 11:08
Ilwimia píše:
Ano, nastiň lékařce, že si přeješ očkovat později, měla by to pochopit, někteří pediatři dokonce dělají vlastní očkovací plán. Máš právo i nenechat očkovat nepovinné vakcíny (teď si nevzpomenu, které to jsou). Někteří lékaři jsou ale schopni do těch drobků cpát už od narození všechno možné, s těmi je pak těžká řeč.
TBC není povinné hned po narození, dokonce nejnovější průzkumy prokázali negativní vliv na na získávání vlastní imunity dítěte, přesto se v porodnicích píchá, aniž by se kdo matky ptal, jestli si to přeje. Je to těžké.

Je to na hlavu, ale peníze jsou asi na prvním místě a v té době jsem byla úplně proti doktorům, protože mi připadalo, že si záměrně vyrábějí pozdější pacienty :mrgreen: . V těch třech měsících jsem odmítla i Prevenar, který už byl zadarmo a MUDra mi s údivem odpověděla, že tím přicházím o peníze, když je to zadarmo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
3.3.10 11:08

Miky, podminkou plavani v bazenu je myslim alespon zapocate ockovani, maji to vetsinou napsane u informaci ke kurzu.
Otazkou je , jak moc je dite po prvni vakcine chranene :nevim:

Ja osobne uprednostnuji ockovani nekterych vakcin uz driv, u pristiho ditete nebudu davat hexu, ale vybrane nemoci. A prijde mi postavene na hlavu, aby se ockovalo proti tbc a to pak treba do 10m zbrzdilo ockovani dalsich, mnohem snadneji chytitelnych nemoci, preci jen tbc neni ryma, aby ji na vas nekdo psiknul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
3.3.10 11:10

Čiči, už sem to někde psala, nevím už kam… a už asi nemám doma tu studii…
U němčourů se prokazatelně setká s infekcí vysoké procento dětí v předškolním věku. A na testování se tam chodí.
Mě prostě ta bazilární meningitida straší a vzhledem k vývoji imunitního systému je pro tohle očkování doba po narození vhodná.
TBC sem řešila opravdu hodně, ne podle googlu, ale s odborníky, podle nějakých studií… Jenže sem si problém vyřešila a vypustila. Znovu už ty zdroje nedohledám, a ty tištěný už doma ani asi nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
3.3.10 11:19

Jo a ještě se přimlouvám za to nelhaní. Vztah mezi klienty a doktory má být víceméně partnerský, lhaním se vracíte do paternalistického modelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
3.3.10 11:22
mikitaa píše:
holky muzu se trochu prizivit na tematu?? …odkazy jsem precetla..taky bych malou nechala rada ockovat co nejpozdeji…aaale pak asi drzite deti co nejvic mimo spolecnost ostatnich ze?? chteli by jsme chodit plavat a tak…prosim nekoho kdo tomu rozumi…nezkazim nic..kdyz ji necham ockovat prvni hexou az napr. v pul roce a do te doby uz budeme chodit mezi ostatni deti??? nebo ji mam teda nechat naopak kvuli tomu ze chceme fungovat hodne ve spolecnosti ockovat co nejdriv???
diiiky

Já jsem se rozhodla proto, že jsem přesvědčená, že dětská imunita se vyvíjí, proto když očkuješ ve třech měsících dostaneš tři dávky a jednu posilující a po půl orce už o jednu míň. Protože je lepší odezva imunitního systému kojence. My normálně do kolektivu chodíme, rozočkování neznamená imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
3.3.10 11:26

Ono je to s těmi studiemi a výzkumy taky těžké, běžný člověk se podívá na net a soudí podle toho, co na něj vypadne, pak se ale pustí do debaty s nějakým odborníkem a nestačí se divit-je za vola.

Pocházím z rodiny lékařů a ti se chytají za hlavu, když slyší, co všechno si lidi přečetli na internetu, jako zaručené.

Co se očkování týče, dočetla jsem se tam snad úplně všechno možné, hromady vyhlášek výzkumů a pod kterými jsou podepsaní lidé s řadou titulů aby to bylo věrohodné. Ukazovala jsem to doma a bylo mi řečeno, že polovina z toho je pustý výmysl a druhá polovina je silně diskutabilní…

Ale jak tedy dělat osvětu mezi lidmi, kteří nemají lékaře doma? Někteří lékaři na vás vybafnou, že to a to je povinné a že musíte a vy pak aby jste strávily hodiny u vyhlášek a ověřování vyhlášek atd. pokud s tím jen trochu nesouhlasíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek