Jak odejít s dítětem od přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5969
16.12.23 17:19
@Tosidelassrandu píše:
Takže taková ta klasika. Rodina ti nepomůže, peníze nemáš, dítě sis s ním udělala po půl roce chození…. No ty si tohle asi nezvládneš vyřešit sama a moc rozumu na to nemáš, tak se obrať na nějakou organizaci.

Ty jsi drzá jako opice, co si dovoluješ takhle být na zakladatelku hnusná a urážet jí? Ona vyrostla v takto zlém prostředí, neměla zřejmě žádný vzor slušné rodiny a to člověk pro budoucí fungování potřebuje. A místo pomoci a rady, jí urážíš. Admin na tebe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
17.12.23 22:16

Tak jo, dobře, napíšu to hezky. Myslím, že tu nejsme od toho, abysme jedna druhou urážely, nebo tu psaly, jak jsme ze suprových rodin a suprově vzdělané apod. To není předmětem diskuze, řekla bych.
Nebudu se ptát, jestli jsi za tři roky nepoznala, jaký ten člověk je, protože nějak nevěřím tomu, že se před ditetem nikdy neprojevil jako de.il, kterým evidentně je.
Každopádně, důležitá věc - zásadně vyhrožuje jen ubožák. Proč? Protože prostě ubožák je. To, čím ti vyhrožuje, jsou jen velkohubý kecy, které vůbec neber vážně (byť chápu, že je to hrozný). Ale účel těchto výhrůžek je jediný - zastrašit tě, abys nemohla odejít. Protože na kom by si potom tenhle ubožák zvyšoval svoje ego?
Dite nesveri matce pouze v případě, že je alkoholička, narkomanka, v blázinci a podobné extrémy - nevidím jediný důvod, proč by malou měli dát jemu. Čili opět z jeho strany pouze výhrůžky, sám dobře ví, že by mu ji nedali. Jestli dite bydlí jinde než má trvalý pobyt? A to jako byl někdy problém? Myslím, že to je úplně jedno.
Takže se okamžitě sbal a odejdi, existují azylové domy, neziskovky, atd. Už včera bylo pozdě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24862
17.12.23 22:30
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebuji se vypovídat a asi i trochu poradit.
Mám přítele 3 roky a občas se pohadame nejhorší na tom je ze když mě přítel něčím naštve já na něj zvýším hlas a on hned po mě vyjede chytne mě třeba za krk nebo mi dá facku hodí se mnou o postel a nebo mě chytne za pusu a za nos a dusi mě pripada mi že při každé hadce je to horší a já se už i docela bojím že mě jednou treba fakt udusi 😔 chtěla bych od něj odejít ale nejde to máme spolu malou holčičku (20 měsíců) což mě dost mrzí že tohle chudinka zažívá sama jsem si tohle zazila a nechtěla jsem aby moje děti na tom byli stejně 😔 nejhorší na tom je ze mi nikdo nevěří jak on se ke mě chová každý dělá spatnou jen ze mě já jsem pro kazdyho ta nejhorší a on je ten nejlepší a taky on je ten chudáček kterýmu se ubližuje ani není nikdo kdo by to potvrdil jak on se ke mě chová :,(. Nejraději bych vzala malou a šla s ní pryč ale bojím se protože on mi už několikrát řekl že když odejdu s malou tak vymlati celou moji rodinu a mě udělá ze života peklo a že u soudu bude dělat vše proto aby malou dostal on a vymysli si tam o mě úplně všechno možný vselijakou špínu jen aby ji dostal a jeho celá rodina máma, její přítel a brácha mu s tím pomůžou a mě bohužel nemá kdo pomoct :,( vůbec nevím co mám dělat nechci přijít o malou a s ním taky už být nechci ale bojím se jít s malou pryč nevím čeho všeho je on schopný a taky nechci mít nějaké problémy kvůli tomu že malá není tam kde má trvale bydliště můžu s malou jít pryč prosim poraďte bojím se že když s malou odejdu tak to třeba nahlásí na policii a budu mít problémy :,(

jsi obětí domácího násilí, sama to nezvládneš, až budeš sama, zavolej na 116006 zdarma 24hod/7, mohou tě nasměrovat na pomájící organizace ve tvém okolí apod. Bez důkazů nemáš nic v ruce, takže vše nahrávej, při útoku nech zaplý aspoň zvuk, potřebuješ pár nahrávek (hodí se pak třeba u soudu o péči o dítě apod.), při zranění volej PČR (hodí se i záznam o výjezdu, byť ho prva nemusí vykázat) a zajdi si k lékaři s každou modřinou, šrámem, pokud se bouchneš do hlavy, tak se ti prostě motá - můžeš mít otřes mozku - klidně den dva observace v nemocnici…
Potřebuješ kamarádku či někoho z rodiny, kdo tě podrží
Nepřipravuj svému dítěti takové zážitky a dětství, jaké jsi měla sama, vidíš, že v tom jedeš dál :,( už jen kvůli ní to musíš vyřešit a utnout… zatím získávej informace, důkazy, hledej kam jít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24862
17.12.23 22:36
@Jitulinka.1 píše:
Já když takové diskuze čtu tak mám chutě si zjistit kdo to píše a udat to na sociálku a odebrat dítě 🙄 Jsi tek neschopná a zbabělá že nedokážeš ubránit dítě??? Taková blbá výmluva že ti vyhrožuje 🙄 Věř mi že žádne jeho prostředky by nepomohli a soudy jsou spíše v tomhle na straně ženy tak že klid dítě ti jen tak nikdo neodebere při soudním procesu

než napíšeš něco takového, pozajímej se o problematiku domácího násilí a nesuď vystrašené oběti.. každý to opravdu nezvládne hned řešit…
od toho jsou ostatní, aby pomohli… a rozhodně ne tím, že ji odsoudíš…
dlouhodobé týrání nechává šrámy na duši, psychice i rozumném úsudku, nedokáže se hned nyní sebrat a odejít… nesuď lidi podle sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.12.23 22:40
@Kipa22 píše:
Ty jsi drzá jako opice, co si dovoluješ takhle být na zakladatelku hnusná a urážet jí? Ona vyrostla v takto zlém prostředí, neměla zřejmě žádný vzor slušné rodiny a to člověk pro budoucí fungování potřebuje. A místo pomoci a rady, jí urážíš. Admin na tebe!

Tosi říká jen slušným způsobem pravdu, nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.25 20:41

Zdravím, mám takový problém, jsem s přítelem 4 roky a bydlíme spolu krátce, ale od té doby co spolu bydlíme se neustále hádáme a já zjistila že jsem každej už úplně někde jinde, máme 4 měsíční holčičku a můj cíl je aby měla šťastný domov a milující rodiče mezitím nemá nic z toho a asi mít nebude… oba dva milujeme jen jí ale ne sebe šli jsme každý svojí cestou jen to nechceme přiznat, nicméně já se furt trápím skoro každý den brečím a není mi to příjemný když to malá vidí i když vim že z tutoho nemá rozum, chtěla bych už to vše vzdát snažila jsem se moc dlouho ale moje psychická stránka už je v háji… a teď ten problém, jsme v pronájmu v bytě 3+1 byt patří nám oboum (kdyby jsme se rozešli byt automaticky spadá mně, majitel me zná od malička..) ale skoro všechen nábytek (hlavně ten dulezity..lednice, sporák, postel) patří přítelovi takže určitě by si to vzal a my by jsme nemeli nic… já dostavam 13 000 na vic nárok nemam pritel ma vysokou vyplatu vim ze bych dostávala urcite z úřadu nějaké penize ale mam strach že bych to vse sama neutahla.. maminka by mi pomohla ale sama je ráda ze je rada ma pred duchodem.. takze prosim o radu co bych tak mohla z timhle udelat nebo jak to funguje nemam žádné zkusenosti s tím, zůstávat uz u pritele urcite nechci, ničí mě a ničí i malou ale mam strasny strach ze sama nezvládnu nic… uz predem dekuji za rady :(

• Citovat
  • Upravit
33828
27.3.25 21:19
@Anonymní píše: Více

Tak dostala bys alimenty na dite + do dvou let ditete na sebe. Myslis, ze kdyz jste kazdy jinde, tak mu bude fuk jak se budete mit a necha te ve stychu? Kde beres jistotu ze byt by pripadl automaticky tobe? Premyslej, na co bys potrebovala byt 3+1 jen ty s miminem? Z jakeho uradu myslis ze bys dostavala penize?
Nasetreno nic nemas? Maminka by ti pomohla jak? Mohla by hlidat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3538
28.3.25 07:22

Tak buď žít vedle sebe jako spolubydlící. 1 pokoj malá, 2.ty a 3.bývalý přítel. Nemusíte se moc potkávat, ale jednou jste oba rodiče a bylo by fajn, kdyby jste spolu vycházeli. Nebo si k sobě nastěhovat maminku a až bude malá starší, může ti hlídat a ty chodit do práce. V první řadě se starej, jak ty se sama se můžeš postarat, pak až ti ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24862
28.3.25 10:54

promluvte si o vašem vztahu. Pokud denně brečíš, zvaž, zda se nemůže jednat fakt jen o hormony a případně poporodní depresi. Co hrozného ti přítel dělá? jak jste každý jinde? tos nevěděla dřív? Aktuálně bych se snažila ještě najít odbornou pomoc a případně mu teda jeden pokoj vyčlenit pro něj a zatím být jako spolubydlící, než se psychicky i fyzicky otřepeš, jsi krátce po porodu, mně to nepřijde jako věc, pro kterou bys teď měla chlapa vyhazovat a vystavit sebe a dítě existenční bídě a nejistotě (pokud tě samozřejmě nebije, netrápí, nebo neohrožuje, negemblí nebo nefetuje-nepije apod.)

Ještě to dobře zvaž a promysli. V okresním městě máš poradnu pro rodinu zdarma, objednej se tam a prober to s psycholožkou.
Zkus se poradit s mámou o tom, co tě trápí.
A na gyndě bych otevřela problém té případné deprese, možná proto se cítíš úplně dole a přítel za to úplně tak nemůže, spíše chemie, za to nemůžeš ani ty, zkus ještě vaší mladé rodině dát šanci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.25 12:10

@arinecka ano, vím jistě že by mě nechal ve štychu.. párkrát facka taky proběhla, citově mě vydírá, na malou kříčí každý den i kdyz je jen mala a nema z toho rozum… byt rozhodne poustet nechci, platím docela dost dobre za velky byt a tenhle byt mi vyrizovala mamina pres svého kamaráda takze mi ho pronajímá jeji kamarad a kdyz se neco v byte stane tak je ochotný ihned bud on nebo správce prijit, což se jen tak takhle nevidí a je napsaný na mě takže byt bych nikdy nepustila je to takova moje jistota.. a maminka by mi pomohla finance chvili urcite ale jelikoz ma pred duchodem a chodi jeste do prace tak by to nebylo nic extra.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.25 12:13

@Lucy75 zkoušela jsem si s nim promluvit, je to marné tak akorát mě seřve a vlepí facku.. s gynekoloužkou jsem probírala to o te depresi taky me to napadlo ale deprese to urcite neni, chyba ve me proste neni, já měla i docela v pořádku porod takže nevím… a ja jsem nejvic spokojena kdyz on tu neni a ja mam klid a neposloucham jeho reci ktery jsou jako citove vydirani.. malý je už půl roku a je to furt stejné… zkouším tomu dávat šance ale přijde mi to ještě horší a horší..

• Citovat
  • Upravit
24862
21.5.25 12:17

jestli tě bije a byt je psaný na tebe, tak ho vypakuj, manželé nejste, ať si ty věci klidně vezme, mrkni na bazoš a facebook, je tam spousta věcí za pár kaček či za odvoz, včetně funkčních spotřebičů, já si tak pro začátek vybavila chalupu, než jsem měla peníze na nové.. a třeba pračka mi tak parádně za litr pět let posloužila, lednička taky… vše se dá zvládnout, když se chce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.25 12:22

@Lucy75 děkuji :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat