Jak odeslat knihu?

Anonymní
14.7.12 18:28

jak odeslat knihu?

Ahojky, potřebovala bych poradit, jsem na to trošku antitalent :D
potřebuji odeslat knihu prostřednictvím ČP. Jak mám postupovat? Mám ji zabalit normálně do nějakého papíru? Nemusí být v nějaké krabici a mít určitý rozměr?? :nevim: dále chci odeslat jako běžný balík, takže mám vyplnit podací lístek? Kolik budu asi platit poštovné, máte někdo zkušenost? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
14.7.12 18:30

Stačí zabalit do papíru, podací lístek budeš muset vyplnit, není to nic těžkého, vypíšeš jen odesílatele-ty a adresáta.
Poštovné dle váhy. Počítám tak do 80 kč, spíš míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
14.7.12 18:35
@Anonymní píše:
Ahojky, potřebovala bych poradit, jsem na to trošku antitalent :D
potřebuji odeslat knihu prostřednictvím ČP. Jak mám postupovat? Mám ji zabalit normálně do nějakého papíru? Nemusí být v nějaké krabici a mít určitý rozměr?? :nevim: dále chci odeslat jako běžný balík, takže mám vyplnit podací lístek? Kolik budu asi platit poštovné, máte někdo zkušenost? :think:

knihy mi chodí v bublinkové obálce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
14.7.12 18:44

Posílám je v bublinkové obálce, nejlépe ji předtím zabalím do tašky - sáčku a celé přebalím izolepou. Většinou toto ještě vkládám do velké bublinkové obálky, kterou koupíš přímo na poště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
14.7.12 18:50

Bublinkova obalka a posilam bud doporucene nebo jako cenny balik, jedine s listkem, aby to bylo v pripade kdyby nahodou dohledatelne apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andráse de la G....
31.7.13 00:55

Kni

Já bych ji zabalil do bublinkové obálky a dal do kartonové krabice.
Do podacího listu vepíšeš jen od koho je kniha- tudíš odesílatele a komu ji chceš poslat-tedy adresátovi, jo a ještě datum odeslání(tedy myslím).
Cena se určuje dle váhy (řekněme, tak 1-3 kg -150 kč asi míň).

• Citovat
  • Upravit
Andráse de la G....
31.7.13 00:56

Jo a pokud váží míň než 1kg, tak je to myslím hodně levné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová