Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, ![]()
mám prosbu…potřebuji Vaše zkušenosti. Bydlíme v pronajatém RD v druhém patře, kde máme problémy s podlahou. Je špatně udělaná. Chybí protikroková úprava a tak sousedé pod námi šílí, jen co projdeme (a to mám skoro dvouletého draka)
. Majitel to zpraví, ale až se odstěhujeme
(což nechci v nejbližších dvou letech). Tudíž to potřebuji nějak prozatímně vyřešit.
Řekl, ať si něco vymyslíme, že to zaplatí (např. zátěžový koberec), ale jestli to nebude stačit, tak se obávám, že nás vystěhuje ![]()
Koberec by měl trochu pomoct, ale asi ne moc… My jsme měli problémy v minulým bytě (v tomhle pod náma naštěstí nikdo nebydlí), nepomohl ani koberec… ![]()
@kate02 a jaký typ koberce jsi měla…obyč? nebo ten zátěžák?
@A-N-I-S píše:
@kate02 a jaký typ koberce jsi měla…obyč? nebo ten zátěžák?
měli jsme jen obyč koberec, ale podle mě by ani ten zátěžák neopomohl. Je fakt, že tam byl problém s tím sousedem obecně, měl často nějaký problémy… ![]()
Jak mě potěšilo, když při stěhování něčeho velkýho zrovna on promáčkl asi půl roku starej výtah
![]()
@A-N-I-S Zátěžový koberec nepomůže. U sousedů by mohl pomoci sádrokartonový podhled. A poté můžete vyzkoušet ten koberec v podstatě jakýkoliv. Ale spíš bych řekla čím delší chlup, tak tím lépe - jen je to pro rodinu s dítětem dost nepraktické.
@Trojlístek tak to i ty zátěžáky…mají tak hrubý povrch, že z toho něco vysát je kumšt ![]()
Existuje i podložka pod lino/koberec, co tlumí kročejový hluk. Myslím, že se jmenuje Tiros, zkusím mrknout.
@A-N-I-S tak my to kupovali TADY . Pravdou je, že těch prodejců asi moc není, jiného jsem teď nenašla a vím, že i minule jsem měla problém nějakého najít.
Snažím se najít, odkud mám informace, že to tlumí kročejový hluk, ale zaboha to nemůžu najít
Máme to v celém bytě a souseda pod námi se neodvažuju zeptat, jestli to pomohlo. Ale od doby, co to máme, tak už nepřišel, takže jsou tři varianty. Buď to pomohlo, nebo už se otrkal, nebo to běhání dětí s ním už definitivně švihlo
(ale nedělám si iluze, že už by nic neslyšel, protože ta podložka je tenká, až jsem se divila, jak to může pomoct. Nicméně manžel nějakou dobu pracoval pro firmu pokládající podlahy a přesvědčil mě, že ten hluk se roznese po té podložce či co
)
A co zkusit dát pod lino miralon? To by taky mohlo pomoct, nevím, jak to cenově vyjde od toho Tirosu, ale tak můžeš pohledat
Ono to je takový měkčí a hřeje to, jen nevím jak tlustý, aby jste po čase neměli vyšlapané cestičky
Ale u tenčího by se to stát nemělo..
Např. tady, jen pro podívání http://www.holoubekprotect.cz/…-miralon.htm
Holky díky moc za nápady
…všechny varianty přednesu majiteli a nechám na něm kterou si vybere. Ale kdyby vás ještě něco napadlo, tak písněte ![]()
Tak a je to woka…stěhovat se nebudeme
Majitel to vyřeší tímhle http://www.krocejova-izolace.cz/izolace-sten/ + zátěžákem. Jsem zvědavá, na kolik to bude fungovat za ty prachy
Snad joo. Ještě jednou děkuji moc za vaše tipy, když jsem mu je předložila, tak se hned jinak tvářil ![]()