Jak odnaučit pít mlíčko z flašky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak odnaučit pít mlíčko z flašky?
Ahoj,chtěla jsem vás poprosit o rady,jak mám malého (1,5roku) odnaučit na pití mlíčka z flašky. Dudlík už nemá cca 2měsíce a přes den pije z flašky s brčkem. Mlíčko mi z toho pít ale nechce…Poradíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Bych ho nechala…
Je ještě malý.
Majda měla na mlíko flašku donedávna, pak ji jednou z toho nadávilo a od té doby nepije mlíko vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
o víkendu jsme měli na návštěvě skoro 3 letou holčičku a pila také ještě mlíčko z flašky… kamarádka říkala, že je ráda, že jí vůbec mlíčko pije a nějakou flašku neřeší
můj roční syn zase nechce vůbec používat učící hrníček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá ještě pije z flašky, ale jen to mlíčko, je to rituál. Synovi jsme flaštičku sebrali až ve 3,5 letech, protože pořád chtěl totéž co mimčo… Myslím, že pokud jde fakt jen o to mlíčko (u nás 1× denně), tak se z toho nestřílí. Malá mně z hrnku mlíko nevypije… Syn už od té doby taky mlíko moc nepije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych to taky neresila … vzdyt je jeste malej.
Muj dvouletak pije z flasky vsechno. Jeste flasku resit … mne staci nocnik, bohate ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MY jsme u prvního syn měli hrníček se silikonovou savičkou z DM - tu jejich značku BABYLOVE a krásně z toho pak mlíko pil.
Flašku jsme mu po roce vzali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak pisou holky - aby se Ti nestalo, ze prestane pit mliko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mám syna 2 roky a kus.. a stejně máme ještě večer mlíko do lahve a do postýlky… nehrotím to! je to vlastně už jediná „neřest“ která zbyla - jsme bez dudlíku, přes den bez plen… tak mu flašku nechávám..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mojí malé je 2,5 a už pije doma z normální skleničky nebo čaj z hrnku,ale mléko mi jinak než z lahve nechce a protože chci,aby mléko pila tak máme pořád lahev a neřeším to. Kolem mně co maj holky podobně staré děti tak je to v 60% stejné mají lahev.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My taky pořád pijeme mlíčko z flašky,z ničeho jinýho to nechce.Ale jinak pití pije už z hrníčku.Postupně se dávek mlíka zbavujeme,teď pije už jenom ráno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ja mam syna,je mu 2,5 roku a taky ma jeste vecr a rano mlicko z flasky a ma to jako ritual a nechce se vzdat flasky,jinak mi pije pije z normalniho hrku i s hrnku s brckem,ale mliko chce jenom do flasky a ted mu ani nebudu brat flasku,nebo pristi tyden mam termin druheho miminka a ta flaska se bude hodit ![]()
Ja bych jetse na roce a pul nebraka,klidne nech,treba jak se rychle odnaucej od vseho,tak i od flasky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás je stále taky večerní siesta s:)a dudlíka jsme zahodili kolem roku.
Ptala jsem se na to naší doktorky, ta mi řekla, že je to v pořádku, přes den sklenička, hrníček, na noc klidně tu flašu jako rituál .. no a máme se toho zbavit než půjde malá do školy:D
Takže si taky myslím, že je to hodně předčasné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,a myslíš,že mu jde o tu savičku nebo o lahvičku jako takovou? Synovi jsem asi v osmi měsících dala avenťáckou lahvičku s bílým měkkým pítkem-byla to ta jeho průhledná lahvička,na kterou byl zvyklý a to bylo hlavní,pítko pochopil rychle
A mlíčko mi z toho pil do dvou let
Ale jinak bych to nelámala přes koleno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju moc za názory. Já to zas tak moc neřeším, jen mě zkrátka napadlo, že když už nemá dudlík, tak by ani nemusel mít savičku.Kdysi jsem někde četla, že se snáz zbaví savičky do roka a půl, pak už je to do těch tří let obtížnější. Řekla jsem si proč se zkrátka nezeptat na vaše zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit