Jídelníček kojence
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jidelnicek kojence
Zdravim všechny mamiky a prosim vas o radu napiste mi prosim kolik sni obedu vase 1Om miminko? Ja mam 10m chlapecka s vahou 1Okg.ted nam rostou zoubky a oddmita vubec jist za mesic pribira ted 20d, azda se mi ze je to malo co ma delat aby pribiral vic? nas jidelnicek vypada tak
6:00 160ml hami
9:00jogurt 120g
11:45 1oog prikrmu a 60ml mlika
Mezi 2-3 150ml mlika
17:30 190g ovocne presnidavky
19:30 160gr kaše a 60ml mlika
behem dne ma este nejaky cajik, banan krupky nebo jablicko kdyz nechce cajik tak mu davam mliko. dekuju vsem za radu napiste prosim jak vypada jidelnicek vaseho miminka Dekuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Napíšu ti jak to chodí u nás, ale teďkom když jsou ty vedra tak se mi zdá že malá jí méně.
5-6h UM 180ml
9-10 - svačina (jablko, banán, jogurt, přenídávka k tomu třeba piškoty)
12-13 - oběd - většinou velká zeleninová sklenička, ale někdy sní 5 lžiček a konec a chce mlíko
15-16 UM 180ml
18-19 - svačina stejně jako ráno přesnídávka
20-21 kaše z lahve, tekutá, množství od oka +- 200ml
K tomu denně 200ml čaje (v těch vedrech se snažím to do ní cpát
a někdy sní pár křupek nebo sušenek)
Nevím kolik přibírá, byli jsme naposledy 13.4 a půjdeme za týden
- ale vzhledem k tomu jak moc je pohyblivá, si myslím že taky neřibrala, vyběhá to.
Příspěvek upraven 05.06.11 v 21:20
- Citovat
- Upravit
No já si přesně jídelníček už nepamatuju,ale myslím si že toho má dost.I ta váha je dobrá(tolik má moje malá v 18měsících) tak si myslím že to nevadí když teď moc nechce jíst.
Až zoubky přestanou trápit vrátí se to do normálu jak jste byli zvyklí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dcerka 10 měsíců, 7,5 kg:
Jídelníček, množství odhaduji, nevážím:
brzy ráno: kojení
ráno: snídaně, momentálně jogurt: kolem 130 g
svačina: ovoce asi 150 g
oběd: masozelenina kolem 200 g, ale záleží co dobrého máma uvaří, něco jí chutná víc, něco moc nejede ![]()
svačina: jogurt 150 g
večeře: kaše moc nechce, odhaduji 120 g
před spaním kojení
Přes den čaj, voda, pije ráda a hodně.
Když nás trápí zoubky, nebo je horko, taky nechce tolik jíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás ráno 240ml Sunaru + kousek chleba se žervé, dopoledne jogurt s ovocem a piškotem, v poledne 200g masozeleniny, někdy se dojí chlebem, odpoledne přesnídávka + piškoty, v 18:00 180ml Sunaru a kolem osmé 180ml ještě jednou a spí až do rána…pokud chce napít, vypije cca 200-250ml vody, čaje…my máme něco kolem 11kg a ve středu nám bude 10. měsíců…ale když rostly zuby, chtěl pořád jen pít sunar a jíst jogurt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že má jídla dost…A že nepřibírá? Není aktivnější náhodou? Můj syn je aktivní dost, pořád na bříšku, popolejzá a teď jsme byli u dr. a nepřibral za minulý měsíc ani deko…Má 8 kg, nějak se na tom zasekal…Neřeším, hlady nepláče, baští dost.
Miminka nemusí nutně přibírat kilo měsíčně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý má skoro 11 měsíců.
Ráno 6-7 150 ml UM mléka (spíš méně), pokouším se do něj dostat chleba, ale moc to nejdu ![]()
9-10 sváča 180 g -
13 ověd 200g
16-17 hod jogurt 200 g + snažím se dávat UM
19,30 kaše 200 g
20,00 kojení
4-5 hod kojení
- 200 - 300 ml čaje
Příspěvek upraven 06.06.11 v 09:39
- Citovat
- Upravit
xangel87 píše:
Myslím, že má jídla dost…A že nepřibírá? Není aktivnější náhodou? Můj syn je aktivní dost, pořád na bříšku, popolejzá a teď jsme byli u dr. a nepřibral za minulý měsíc ani deko…Má 8 kg, nějak se na tom zasekal…Neřeším, hlady nepláče, baští dost.
Miminka nemusí nutně přibírat kilo měsíčně
TO JO NENI VKLIDU ANI MINUTU TED SE ZACAL STAVET A PORAD BY JEN STAL ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jéé, co já bych za to dala, kdyby mi můj skoro 11m takhle jedl. Já myslím, že toho má akorát.
u nás:
6,30 jogurt max 80g + dopije se mlíkem 100 ml
9-9,30 UM max 140 ml
13.00 masozel max 100 g (výjimečně 130 víc fakt nedá)
15.00 UM opět max 140
18.00 ovoce 130g
20.00 mlíčko s kaší do flašky max 140 ml
23.00 UM
pečivo nedávám, protože se pořád dáví po kouscích. Včera jsem zkusila kousíček sušenky a z toho kousku se totálně zablil
.
měří 74 cm, a váží cca 8,4 kg. Takže buď v klidu a ráda, že tak krásně papá. Až dorostou zoubky, tak se to vrátí k normálu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit