Příkrmy u dvojčat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Příkrmy u dvojčat
Zdravím maminky,
prosím Vás o radu. Mám 5,5 měsíční dvojčata, chlapečky (Tomášek 10kg-porod. váha 3,9kg a Kubík 8,5kg-porod.váha 3,15kg). Před několika dny jsme začali se zeleninovými příkrmy. Kubík papá pěkně, otvírá pusinku. Problém je s Tomíkem. Když mě vidí s miskou a lžičkou (používám vždy stejné), očividně se těší. Ale po první lžičce semkne rtíky a pokud mu nezatlačím na bradičku, už do něj nic nedostanu. Tak vždycky zatlačím na bradu a vtlačím mu lžičku do pusy. Všechno spolkne a takovým způsobem sníme asi 10 lžiček, pak už jídlo vyplivne. Mám takto pokračovat dál a rozjí se časem? Bojím se, ať mu tímto způsobem další papání nezprotivím. Nebo mám raději počkat
?
A pak mám ještě druhý dotaz. Týká se barvy stolice. Chlapci byli 2 měsíce kojení a dokrmovaní. Od druhého měsíce jsou na UM ( teď Sunar nutradefence HA, po Nutrilonu HA měli ve 3,5m hrozné koliky) a bereme laktobacílky. Před 2 dny jsme začali dávat UM 2. Tomík měl vždycky zelenohnědou stoličku, ale Kuba žlutohnědou a teď je černo-zelená a zase začal mít větší prdíky. Může to souviset s přechodem na UM? Jinak kluci vypijí 6×denně 120-240 ml, kolem 13hod mrkev s bramborem a pak se dojí mlíčkem. Čaj dávám k pití po zelenince a také několikrát během dne.
Předem děkuji za odpovědi.
S pozdravem Rudolka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
my to měly podobně,jedna holka jedla krásně ,ikdyž ze začátku taky snědla jen asi 5 lžiček a pak se dávka zvyšovala a druhá snědla 1-3 lžičky pak pusu už neotevřela,dopily se mlíkem nijak jsem druhou nenutila.Teď je jim 10 měsíců první sní vše a druhá někdy sní 10 lžic a už nic (UM nenabízím)a někdy sní celou dávku,asi dle chuti.Za mě bych ho nenutila,zatím mu dáváš ještě UM,ne?On se určo rozjí,ale chce to čas.
se stoličkou neporadím my máme hnědožlutou a jsme na příkrmech+UM (beba 2)
Zdravím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jooo příkrmy u dvojčat…my se na plnou dávku dostaly za dva měsíce, protože se holky naučely strašnou legraci…prdět pusou a tka bylo nahozeno vše kolem a v bříšku tak 4 lžičky…denně jsem to zkoušela, denně jsem se pak potají v kuchyni rozčilovala a při jídle jim zpívala a všelijak je bavila…po dvou měsících zlom a dlabou krásně…určitě se rozjí…zjisti, co mu chutná a to mu vždy do jídla přidej…já vím, že holkám chutná dýně, tak jí měly ze začátku v každým příkrmu
jo taky pomáhá, když jim do něčeho, co jim zrovna nejede dám trochu UM nebo jablečný šťávy, co ji kupuju na pití ![]()
stolice se bude ještě hodně měnit…je to určitě přechodem na dvojku…je tam asi jinej poměr železa a k tomu ta zelenina ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
u nás trvalo taky šíleně dlouho než se rozjedli a občas jsem také musela nutit. A jedli oba střídavě dobře a špatně, podle nálady a jídla. Tak buď v klidu a vydrž, rozjí se ti.
A stolice by mohla souviset s přechodem na nové UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit