Jak odnaučit plínky na noc?

26.9.13 10:31

jak odnaučit plínky na noc

Ahoj mám 2 kluky jednomu je 8měsícu a druhému jsou 2 roky nenosí plíny přes den ale v noci chce plínu, jak ho mám odnaučit přes noc bez plen? v noci kněmu chodím a posadím ho na nočník, se vyčurá a jde zas spát udělám to tak několikrát, jenomže kolem jedný hodiny už nemohu vstávat protože mi dá hodně zabrat 8měsíční Mates ten je náročnější a někdy spim jen 3hodiny :zed: ale už potom nezvládám a neslyším Ondru abych ho zas dala na nočník.. takže fakt nevím jak to mám zařídit. kluci jsou líný než holky takže u holek jak poslouchám tak ty to mají v pohodě ale u kluku to jde těžko.. prosím o rady děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lenka76
26.9.13 10:39

Ahoj, a co ho nechat, az na to prijde sam? Ja jsem takhle odplenkovala nasi ted uz skoro 4 letou.Ona do 2,5 roku nechtela na nocnik ci zachod vubec, pak si konecne sedla a byla bez plen pres den za 4 dny. To nocni jsem zkousela kazdy mesic,3 dny, nechtela v noci curat, kdyz jsem ji budila, a pak se pocurala, kdyz uz to udelala po 3 noci, ja nevyspala, ona taky, protoze se tim probudila, dala jsem ji plinu zpatky, a zkousila za 3 nedele znova…opet stejna situace, zase jsem to nechala a dalsi pokus se podarilo. Uz se ted budi i v noci nebo k ranu, ze chce curat, a zase usne.Ja myslim, ze deti na to musi proste uzrat a ne je nutit. Budes unavena ty i malej.ja bych to nehrotila.Vim,ze v CR to strasne resi a soutezi, kdo driv, ale ze ma na noc plenu nemusi nikdo vedet. :D

• Citovat
  • Upravit
468
26.9.13 10:40

Teda, to máš dost náročné, já mám jednoho už staršího a druhému jsou dva roky a 4 měsíce a na noc máme taky zatím plínku, přes den si sám říká, ale na noc a odpo na spaní ji ještě nosí…Já to zatím nehrotím a nechávám ho, protože o přes den jsem mu nechávala čas a on si pak začal říkat sám..Odpoledne ho dávám většinou čůrat před spaním a plínku má suchou a na noc jak kdy, někdy se zadaří a je suchá, ale někdy je načůraná.. Ale vstávat několikrát za noc na nočník to bych asi nedala, zvlášť, když vstáváš ještě k druhému mimču..Mně se budí malý jen na pití, tak si myslím, že časem se naučí buď si v noci říct nebo vydržet do rána..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
26.9.13 10:43

Lenka76: Naprosto souhlasím, to pořád jen slyšíš…a vy máte ještě plíny, to jste hanbáři..Ať se každý stará sám o sebe…Děti potřebují čas, ať už u čůrání, chození, mluvení, zkrátka u všeho..Každé dítko je jiné a já nejsem ta, která jede podle knížek…Nám když se něco nechce, taky to neděláme :) :)

Příspěvek upraven 26.09.13 v 10:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101

Ja bych doporučovala nic nelamat přes koleno. Pokud uz ma jenom jednu plinu denne a to na noc tak se to da vydrzet jeste nejakou chvili. A mimochodem nejmladsi dcera se odnaucila nosit plinu na noc ve 3letech a 9 mesicich. Zkrátka si nedokazala odpustit pití před spanim. Jakmile jsme to odbourali byla sucha celou noc. Zachovali jsme klid, řekli si, že do školy s plinou urcite nepůjde a obešlo se to vsechno bez nervů a křiku. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833

Ahoj, mám taky dvouleťáka přes den bez plen. Ale na noc mi to přijde strašně brzy. Plína na spaní řece nevadí. Neblni a nechtěj po prckovi zázraky. Klucí jsou na tohle pomalejší a hlavně se Ti může zaseknout. Taky máme na spaní. Dokonce i odpolední. Nevidím na tom nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.9.13 10:49

A proč chceš brát 2-letému v noci plenu? Má na ni nárok, pokud nemá v noci suchou plenu sám od sebe, není na to vyzrálý a nezvládne to. Mému synovi je 27 měsíců, v noci bývá už suchý, nicméně mu tu plenu taky ještě dávám, protože kolikrát je pár dní sucho a pak je je jedna jediná noc, kdy má načůráno. Já teda neřešila ani odplenování přes den, nechala jsem ho být, přišel si na to úplně sám ze dne na den. Odpadlo mi nějaké posazování na nočník, louže po zemi nebo počůrané tepláky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MDK
10952
26.9.13 10:53

Ahoj. Já bych to taky neřešila. Nemám ve svém okolí snad žádnou kamarádku, které by dítě spalo v noci bez plen dříve, než ve 3 letech. Dávala bych plínku na noc dál a uvidíš, že třeba po čase bude suchá. Takže až pak bych nedávala. Mě teda syn odboural plínky až skoro ve 2,5 letech, ze dne na den. Pak už to děti i líp chápou a když prostě potřeboval čůrat, tak mě vzbudil a šel sám na nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
26.9.13 11:02

Ahoj, nechápu proč na něj tak spěcháš a proč se takhle oba dva trápíte. Moji se zbavili plen na noc až ve 3,5letech a bez nehod. Spí celou noc a čůrat jdou až ráno. Nemusela jsem nervovat sebe ani je a ochuzovat se o cenný spánek. Do kdy mají tvoje děti pleny je jen a jen na tobě a na nich a ostatním je po tom houby. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
26.9.13 11:05

Mám tříleťačku a pomalu zkoušíme :) první krok byl zrušit před spaním mlíko, když ho chce, dám ho tak 1,5 hodiny před spaním… tak teď už aspoň nebývá durch, což se občas stávalo… někdy se vzbudí a chce jít na nočník, někdy ne, ale nehrotím to, nevidím důvod, proč by na spaní nemohla mít plínku, je to podle mě lepší, než aby pak spala v mokrým…a vstávat každou hodinu pro kontrolu - na to jsem líná, raději se vyspím… a nucené buzení na záchod vyzkouším až jako poslední možnost, přerušovat zbytečně spánek podle mě není zrovna zdravé-tělo potřebuje odpočinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
26.9.13 11:11

Mám chlapečka 28m. zrovna předevčírem jsme zkoušeli noc bez plenky, den předtím se probudil suchý. No samo během 3 hodin se probudil asi 5krát na čurání a naposled taaaka brečel, že se z toho počůral, už nechtěl jít ani spinkat do pokojíčku. Netrápila jsem ho, dala plenku a šel ke mě. Každý ráno má hodně načůráno, je vidět, že není ještě připravený. Za čas to zase vyzkoušíme. Holka byla ve 20m na noc bez plen a bez nehody, každý je opravdu jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
26.9.13 11:14

Kasli na to, mala se odplenkovala a nechala jsem ji jen plinu na noc. Asi po ctrnacti dnech, kdy byla plina rano sucha jsem ji sundala a sup, hned v noci pocurana. Tak to bylo asi pul roku. V lednu bude mit tri a najednou pred spanim zacala sama plakat, ze uz plinku nechce. A ani jedna nehoda… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.9.13 11:17

@Irena Panggrácová u nás jsem malou nechala, ať si na to přijde sama. Celkově si sama řekla, asi ve 25m, že už pleny nechce - takže přes den jsem jí sundala a za týden pak i na noc - budila se suchá. Občas nějaká ta nehoda ještě je, ale není to často :nevim: Asi bych to nehrotila :nevim: radši se vyspi a plenu mu ještě na noc nech, zas není tak velký, aby ji mít nemohl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
26.9.13 11:31

No nevím nevím, tcháně má v péči 4,5 roku kluka a ten teda má na spaní plínku pořád a nějak nevypadá na to, že by ho to někdo odnaučoval, já teda bych už dávno odnaučovala, ono sice se řekne že není kam spěchat, ale až mu najednou bude 5 a bude mít pořád plínku, to už mi v pořádku moc nepřijde… :nevim: ale nevím, sama děti ještě nemám, bůhví jak to budu mít jednou já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
26.9.13 11:47

@Irena Panggrácová Mě někdo v noci budit abych šla na záchod, tak ho praštím :cert:
Já jsem své děti nechala aby se to odnaučily samy. Před spaním dej vyčurat a ráno po probuzení taky. Uvidíš, až bude tak 14 dní bez počurané plínky, hotovo. Neboj, sám se to naučí přirozeně kolem 2,5 let. Přijde mi zbytečný ho v noci budit a podle mě tím ničeho nedocílíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí