Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, ráda bych se zeptala, zda jste předpírali vlněnou výbavičku pro miminko. Všude píšou, že látkové pleny se musí před prvním použitím vyprat, u vlňáčků je jediná informace, a to, že by se neměly prát často. Konkrétně se mi jedná o vlňáčky Disana, Hans Natur, vlněné vložky do podprsenky Disana, a vlněné botičky a rukavičky Engel Natur. Děkuji
@DidierK urcite jsem prala vsechno. Peru i nam dospelym dle hesla nevim kde se to valelo ![]()
A prat to budes jeste mnohokrat tak se toho neboj. Ona tim ta vlna ziska patinu ale nicemu to nevadi ![]()
Přeprat všechno, zvlášť když je to na miminko. Z výroby jsou v tom hrozné sajrajty.
I kdyz to je vec vlnena, tak prat. Ja tdn mrnouskovi koupila par vlnenych veci a je tam psany „prat minimalne, vlna ma samocistici schopnost“, ovsem prvni prani musi probehnout vzdy, fakt nevim kde se to valelo a kdo to prede mnou osahal.
@quinny píše:
@DidierK urcite jsem prala vsechno. Peru i nam dospelym dle hesla nevim kde se to valelo
A prat to budes jeste mnohokrat tak se toho neboj. Ona tim ta vlna ziska patinu ale nicemu to nevadi
K tomu heslu já ještě mám:… a kdo na to sahal (a na co sahal předtím) ![]()
No a taky ty vlňáčky musíš nalanolinovat - to se dělá taky za mokra ![]()
peru vše nové, kromě Anav
Oni sice píšou, že to nalanolinované je, ale já to vždycky projedu echtsilnou lanoinovou kůrou, tak 2 lžičky lanolinu z lékárny na jedny vlňáky. takže se to beztak muselo namočit, jsem to před tím lechce vymáchla v troše šamponu.