Jak odnaučit podvečerní spaní?

2891
13.8.11 18:30

Jak odnaučit podvečerní spaní?

Ahojky, malej mi denně vstává tak kolem pátý, v lepším případě kolem šestý ráno, pak vytuhne kolem desátý. Mezi 12 - 13 dáváme oběd a kolem druhý malej opět vytuhne. Což bylo dřív fajn, protože pak chodil spát až večer kolem osmý, ale v poslední době se naučil usínat ještě jednou kolem 18 hodiny a tím pádem mi nechce usínat večer, usne většinou až kolem desátý, což bych taky ještě zvládla, ale v noci se budí strašně často, většinou tak každou hodinu a půl, což je šílený. Potřebovala bych nějak odbourat to spaní v 18 hodin. jenže když ho nenechám spát, tak je nevrlej a protivnej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
13.8.11 19:28

Napadá mě posunout ten oběd? Nějak postupně, o kousíček - třeba na 14:00 - pak by šel spát později odpoledne a už by vydržel třeba do 19:00, kdy byste dali už večeři, okoupali a šel by spinkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.8.11 19:29

Ale stejně je pravděpodobné, že když teď zatneš zuby a přežiješ to, tak si to za měsíc zas upraví jinak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
13.8.11 19:31
Angua píše:
Ale stejně je pravděpodobné, že když teď zatneš zuby a přežiješ to, tak si to za měsíc zas upraví jinak :mrgreen:

no právě, my jsme mu to totiž tak trochu rozhodili na dovolený, chodili jsme do bazénu a on vždycky po tom bazénu totálně vytuhnul a večer pak nechtěl spát :nevim: takže jo no......můžu si za to sama, ale přemýšlím, jak to vrátit zpět :mrgreen: já bych hlavně potřebovala, aby si to upravil v noci, jinak budu brzy totálně kantare :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.8.11 19:36

Ono se to stejně furt mění… Píšeš, že dáváte oběd, takže se dá předpokládat, že jakmile ho naučíš na něco nového, začnete dávat večeři nebo svačinu a budeš tam, kde jsi byla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.8.11 19:40

Ještě vidím ho na obrázku s flaškou - jste na UM? Jsou myslím na noc nějaké sytivější, ne? Že byste zkusili.. Ale s tím nemám vůbec zkušenost, nevím, odkdy se to může, ani jestli to funguje :mrgreen: Jenom, že jsem to v regále zahlédla :lol: A hlavně, jestli se nebudí hlady, tak to bude stejnak na nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
13.8.11 20:10

tak to máme podobný problém, jen u nás jde o brzké vztávání, malej usne kolem 20.hod, o půlnoci kojím a pak před 4 a konec je ráno-pro něj :mrgreen: takže heká,zuří, tlačí prdy a prostě už nezabere :roll: potřebuji mu vysvětlit, že by mohl ještě na 3hodiny zabrat-už se těším až se mu to zase nějak změní-je ještě malinkej

u tebe by jsem asi zkusila ho nějak zabavit večer aby prostě neusnul a postupně mu to tím posunout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
13.8.11 20:16
goldenka píše:
tak to máme podobný problém, jen u nás jde o brzké vztávání, malej usne kolem 20.hod, o půlnoci kojím a pak před 4 a konec je ráno-pro něj :mrgreen: takže heká,zuří, tlačí prdy a prostě už nezabere :roll: potřebuji mu vysvětlit, že by mohl ještě na 3hodiny zabrat-už se těším až se mu to zase nějak změní-je ještě malinkeju tebe by jsem asi zkusila ho nějak zabavit večer aby prostě neusnul a postupně mu to tím posunout :think:

no když byl malej stejně starej jako je teď tvůj, tak to bylo to samý. v osm usnul, kojení v půlnoci, pak teda ne ve čtyři, ale už ve tři a v pět vstávání.......zhrbuba někdy od konce června ale vstávám snad každou hodinu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
13.8.11 20:35

to je optimistickej výhled pro mě :mrgreen: :roll: se nevyspím už vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
13.8.11 20:36

Pájinko, a co už v 18hod navečeřet, vykoupat a spaní se trošku posune na 19hod:think: Syn mi do 8.měsíce chtěl večeřet v 17hod a v 18hod odmítal komunikovat, chtěl prostě spinkat. Teď má režim podobný vašemu a my jsme spokojení s volným večerem od 19hod :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
13.8.11 20:38

náš mladej by byl schopný usnout i v 18 hodin a spát do rána cca do 5 - 6, smaozřejmě s kojením :wink: a nepomůže když jde spát třeba v 20:00 stejně vstává mezi 5 - 6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
13.8.11 20:40

zoubku a v kolik ti vstával když už večeřel v těch 18 a šel pomalu spát? volný večer se mi líbí ale aby nevstával ve 4 z toho mám strach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
13.8.11 20:40

Pájinko,
mě by jenom zajímalo, jestli by sis odbouráním podvečerního spánku pomohla a v noci by spal líp. Naše slečna taky cca do půl roku spala nádherně, nevěděla jsem co je nedostatek spánku, ale od toho půl roku jsem nevyspaná až hrůza. A to spí dvakrát denně. Pročetla jsem spoustu diskuzí a toto se okolo půl roku stává docela často, děti se prostě v noci začnou budit. Našla jsem jedinou radu - vydržet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
13.8.11 20:41

to by nebylo špatný, kdyby usnul dřív, ale o to dřív se pak zase budí :nevim: když usíná kolem osmý tak poprvé je vzhůru už kolem desátý, někdy v půl a nejhorší je, že na něj nic nezabírá, kromě prsa :nevim: a takhle je to pak každou hodinujá bych celkově potřebovala, abyy pžes den co nejmíň spal, ale jak to udělat. Je fakt, že když byl hodně malinkej, tak přes den spal strašně málo, celkově tak cca 30 minut a v noci se budil max. 2×, te mi přes den vytuhne 3×, jak jsem psala a je to vždycky tak hodina…je to divný, ale čím je starší, tím víc spí, spíš by to mělo být naopak ne? :nevim: :-D no a přes den toho naspí dost a pak mu to prostě v noci tak nejde no.....jenže když ho přes den nenechám, tak je protivnej jak činže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
13.8.11 20:43
Dita01 píše:
zoubku a v kolik ti vstával když už večeřel v těch 18 a šel pomalu spát? volný večer se mi líbí ale aby nevstával ve 4 z toho mám strach…

Je pravda, že do 20.měsíce se budil na jedno mléko v noci kolem 1hod, ale pak spal až do 7-8hod, někdy do 8,30 :wink: Potom se povedlo mléko odbourat, máme připravenou vodu, ale ta je potřeba jen při velkých vedrech nebo řpi růstu zubů, a spí do 7hod. Což si myslím, že bohatě stačí od 19hod. U nás den končí Večerníčkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí