Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky,
zakládám diskuzi pro maminky, které mají také řvoucí miminko jako já.
Naše holčička spinká minimálně a hodně, ale opravdu hodně času propláče, dá se říct všechen čas co nespí…a toho je hodně ![]()
Pokud budete chtít, mužeme se navzájem podporovat a třeba předávat různé fígle jak na ty naše uřvánky.
Je to o nervy, dny plné stresu.....
Mám ještě staršího synka a o to je to někdy ještě těžší…
Ahoj, zkusila jsi nosítko nebo šátek? Náš starší byl taky uřvanec na entou
Spal jen v kočárku, nebo když s ním byl někdo v posteli, jinak řval, řval, řval… Z nouze jsem si koupila mimivak emitex a tam byl v klidu, hezky mi tam chrněl. Jenže mi to nedošlo, takže jsem ho pak prodala když povyrostl a začalo to znovu ![]()
Uřvanec je stále, ale naštěstí teď už člověk alespoň ví jak na něj.
ahoj, tak to urcite chapem, ale verim, ze je to docasne. Nas malicky ked nespal a nejedol, plakal, bola som zufala…trvalo to do cca 10tyzdna, boli to koliky, uplne spinal nozicky, urcite polohy pomahali, masirovali sme, prikladala som teplu plienku, nic nepomahalo. teraz cakame druheho a tiez dsa chcem vyzbrojit satkom, alebo aspon plenkovanim, ci ako sa to vola… drzim palce a zelam vela trpezlivosti.
Jo jo, jedině šátek zabírá, jenže s ním to taky nejde pořád. Postýlku nesnáší, ani v posteli s námi to není ideální a v kočárku?? Když se jí chce i tam ječí ![]()
A pozor, umí řvát i v autě…to už je potom konečná ![]()
Ahoj,
já uřvané dítě naštěstí nemám (syn 10 týdnů), ale pro jistotu jsem si koupila (a zrovna dočetla) knížku od Dr. Karpa „Nejšťastnější miminko v okolí“ - kde je návod, jak utišit i hodně uplakané děti.
Zkoušela jsi to?
Je to pět věcí, které s miminkem provádět (postup najdeš určitě někde na internetu).
Když malej plače kvůli bříšku, většinou jedna z těch metod zabere. Na víc ubrečený děti je třeba kombinace několika (nebo všech) metod.
Ahoj, naprosto tě chápu, naše malá prokřičela první půlrok, jediné co začalo zabírat byl kočárek a později prso, případně dudlík.. všichni tvrdili, že to je kolika,ale podle mě nebyla… za prvé nám lezly zuby od 3 měsíců a za druhé, tím jak ječela, tak by vytlačila všechny prdy i do rezervy.. obrň se trpělivosti, některá miminka jsou prostě uplakaná, asi se nudí, či co, tak ječí.. jediné co je výhoda, tak i když je to živel, tak od pl roku je poměrně hodné dítě..
Tak tohle znám… První prcek byl pohodový mimčo, skoro neplakal… S druhým je to horší, přes den skoro nechce spát, a pláče (naštěstí v noci spí parádně… )… Ale u nás je to většinou bříško, buď prdy nebo se přejí a bolí ho břicho z toho, takže částečně omezuju kojení (prvního jsem kojila fakt na požádání, teď dostane mlíko fakt nejdřív za hodinu a mezitím nosím, nosím a nosím…)… Doufám, že se to časem srovná… ![]()
Jinak jsem pročetla ty metody zklinování podle Karpa a je fakt, že většinu dělám (i když jsem to nečetla
) krom dudlíku. Ale ten možná zkusím naučit podle toho popisu a uvidíme… A na malýho to vcelku funguje…
No uvidíme, však do 15 takhle plakat nebude, jen mě mrzí, že kvůli tomu utěšení mladšího trochu zanedbávám věnování se staršímu… ![]()
Přesně tak, nemám čas na staršího
. Ten byl hodný, klidný, pohodový. Metody podle Karpa jsme zkoušeli. Zavinování přímo nesnáší, je ještě více rozzuřená.
Prdíky taky občas máme, ale já už to rozeznám, pláče prostě i když jí nic nebolí. Zajímavé je, že se v šátku během chvilky sklidní a usne…asi není chuděra ještě připravená na tenhle svět…v bříšku jí bylo lépe.
Tak mi máme taky malého paviánka, jsou mu tři a půl měsíce a tři a půl měsíce prořval
Ze začátku mi každej říkal…počkej po šestinedělí to bude dobrý, srovná se… a nic, pak zase, že do třech měsíců, že to jsou tříměsíční koliky… a taky žádná změna, řve dál..někdy mi příjde, že řve čím dál víc
Jsme zralí na cvokaře
Řve v kočárku, v autě, v postýlce, v lehátku vydrží asi dvacet minut a taky řev a na ruce si taky pořve
Docela mě děsí představa toho, že prdíky přejdou plynule k zoubkům a malej bude řvát dalších x měsíců
![]()
paajinno, tak to jsme na tom hodně podobně, akorát vy jste už starší a jste možná blíž klidnějšímu období.
Snad se brzo zadaří. Je to opravdu na blázinec ![]()
Je to někdy fakt těžký, večer máme oba vyřvanou hlavu a padáme na hubu, ale stejně je to náš miláček
Jen Vás teda všechny obdivuju, kdo k tomu máte ještě jedno dítko
To si vůbec neumim představit, jak bych to zvládala… to je teprve asi na blázinec co?
Já si pořád říkám, že třeba s prvním příkrmem už konečně příjde ta obrovská slibovaná změna a náš malej ďábel se promění v anděla
…ale prej si od toho taky nemám moc slibovat ![]()
Musí se to zvládat, i když padám na hubu…
Nikdy by mě nenapadlo, že budu ta mamina, co bude zkoušet pouštět fén, stahovat „bílý šum“ z netu a další „šílenosti“. První dítko bylo bezproblémové, tedy skoro a teď???
Doufám, že tohle období rychle uteče a já se budu moci zpětně zasmát
.
na našeho malýho funguje jedině vysavač…ten malej ruční
Jenomže se rychle vybije a je zase řev
Fén vůbec ![]()