Uplakaná miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Boo
264
15.8.11 09:40

mě pomohlo vybrující houpátko - ale jen občas - malá nesnesla zavinovačku,šátek, nic co jí bránilo v pohybu :zed: prostě vyžadovala kontakt - ovšem když jsem ji dala do houpátka a zapla vybrace :andel: jinak ani kočárek nezabral nic - docela jsem si zoufala a kolem 1měsíce jsem zkusila dudlík a je to nejhodnější mímo :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
15.8.11 13:59

Tak vibrační lehátko máme a nic :cert:
U nás usínáme s tím bílým šumem, asi to začíná zabírat, ale musím se k postýlce vracet a dudlíkovat.
Jinak pokud nespinká opravdu nedokáže koukat…jen řve a musí se nosit. Někdy ani nošení nezabírá.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Boo
264
15.8.11 19:54

no pak jsem měla metodu udrndat v dece nebo zavinovačce na míči s dudlíkem v puse a pak strčit na bok do stýlky tak,aby sebou nemohla pohnout - peřinkou a polštářem jsem vytvořila takový tubus a to celkem zabíralo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KacaT
18.8.11 08:28

Ahoj holky,
pokud můžu přidám se s naším malým uřvancem. Po porodu, který stál za nic plakal dva týdny víceméně v kuse. Teď se to sice vylepšuje, ale i tak má občas slušné hysteráky a víceméně celodenní..
Teď mi řve už druhý den v kuse a je to mazec, protože ječí na plné obrátky a vzteká se (přeřve i traktory co vedle nás opravují :) ). Víceméně nevím co s ním, zkusili jsme všechno krom šátku (na ten se chystám). Když nechce tak nezabere nic ani auto…
Nejhorší je to na mojí psychiku, člověk má co dělat, aby na něj neječel „ať už je konečně zticha“ a chvílema mám pocit, že to prostě nedám.. :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Boo
264
18.8.11 15:00

jj to znám, u nás naštěstí fungují babičky, takže když je nejhůř nacpu malou do kočáru a jede s babičkou na procházku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KacaT
18.8.11 16:08
Tak to máme taky - teď babi v kočáru 3/4 hodiny řval......
Boo píše:
jj to znám, u nás naštěstí fungují babičky, takže když je nejhůř nacpu malou do kočáru a jede s babičkou na procházku :-D
  • Citovat
  • Upravit
76
19.8.11 22:54

Holky je to peklo :cert: Ještě když jsem byla těhule, tak jsem si plánovala, jak budu s malým pořád venku, kde všude budeme drandit po výletech a na procházkách a teď když je na světě, tak se s ním bojím vystrčit nos z baráku :mrgreen: Položím ho do kočáru, vyjedu před barák a je řev, vydrží řvát klidně hodinu…z plánovaných dlouhých procházek se vracíme většinou po půl hodině …pěkně vynervovaný :cert: :zed: Do obchodu nakoupit si sním netroufám vůbec, leda když náhodou usne, tak nakupuju za letu…jinak opět řev :twisted: Sednout si někde na lavičku a dát si zmrzku? Leda tak ve snu, nebo se sluchátkama na uších :mrgreen: Lidi se za náma otáčejí a kroutí hlavama..Na návštěvy raději už nejezdíme, protože se prostě neslyšíme :mrgreen: No je to s nima k popukání, někdy si říkám…proč jsem vlastně vůbec chtěla děti? 8-o Ale pak se na mě usměje a já mu všechno odpustim prďolovi uřvanýmu :-) Ale nejvíc ze všeho mě drtí otázky ostatních /sousedi, příbuzní, známí/ ,, A nemá třeba hlad? " Na to jsem vysloveně alergická… Jistě,mi zámněrně týráme svoje dítě hlady.. 8-o :twisted: :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
20.8.11 20:12

Holky,díky díky za tohle téma!!!!!!!!!!!Mám to samé…Naší holčičce je dnes 6 týdnů..těhu plus porod bezproblémový..zato hned v porodnici začlo peklo…Malá takřka nespí-asi šest,nebo 7 hodin za 24hodin!!!Když se zadaří,tak osm,devět…kouskovaně.Ze začátku to bylo tak 5:-(A zbytek prořve(ona nepláče).Neřve jen když papá,nebo dudlá moje prso-bez mlíka(stresem se ztratilo :cry: )Vyzkoušeno mám úplně vše..kapky na prdy-vícero druhů,probio kapky,nahřívání bříška,masírování mastí,rourka,změna stravy-Dr už nevěděl,co s náma-tak napsal Nutrilon pro alergiky na kravské mléko-beze změn,nicméně na něm zůstáváme,pže po něm malá alespoň začla konečně dobře kakat..dle neuroložky dáváme pyridoxin a taky homeopatika.Taky zavinujeme,dáváme dudlík..dle Karpa,četla jsem i viděla Něžnou náruč..zkusila polohy klubíčko,srdíčko,tygříka-vydrží jen chvilku a zase to začne…u klubíčka řve jak pavián..chováme-ale ne jen tak,musí být v zavince,nesnese normální chování-to mě moc bolí-když vidím kamarádky maminky,jak svoje dítě nosí na rukách a ono tak usne a spokojeně spinká s uvolněnýma ručičkama a nožičkama-to já neznám..nepomáhá ani přiložení na moje holé tělo..klokánkování :cry: Taky jí povídám,zpívám,ukazuji hračky,skáču na balonu-toto všechno zabírá jen někdy,koupila jsem houpačku..prostě vše co se dá..mám i objednaný šátek…!!!V kočárku je jen zřídkakdy hodná..takže většinou chodíme kanálama:-(Byli jsme i u několika doktorů..vždy po nějakém nonstop pláči-rekord byl 16hodin jen s přestávkama na jídlo…tak jsme jeli-pohotovost chira..pohotovost interna..několik pediatrů…neurologie.sono mozku,bříška..diagnoza-dráždivé,neklidné,hypertonické miminko..s tříměsíční kolikou..paráda…S jejím pláčem-řevem,milé maminky spolutrpitelky,neuděláme vůbec nic..prostě jsou okamžiky,kdy vůbec nic nezabírá(někdy zabere několikahodinové tišení a chování v zavince,do toho dělání ššš,zpívání atd),ale někdy ne a nedokážeme ji ztišit ani chováním v zavince a dalšíma x věcma..je to hrozné..Ukamenujou mě ty maminky,které tady píšou a hlásají-nenechávat,nenechávat nikdy dítě vyřvat..Ale co dělat když nezabírá nic?Fakt nevíme,co s tím udělat,když jsme vše zkusili…přebalená,nakrmená,zkoušíme dát do zavinky na tenhle bok,na tamten,přikrýt,odkrýt,bez zavinky,chovat,houpat,zpívat,dělat šš,zabalit do pleny,do deky..vše špatně:-(Tak holt jen chodíme a malou kontrolujeme,hladíme..a pak zas odejdeme..potom třeba zas pochováme,ozkoušíme další věci,prostřídáme se u ní a takhle furt dokola..ono je to totiž jinak na cvokaře..A to já mám ještě štěstí,že mi pomáhá moje mamka a přítel,když večer přijde z práce..máme na malou služby..jinak bychom se prostě nevyspali,já být na ní sama,tak si nedojdu ani na záchod,o jídle,sprše,nemluvě..Už od porodnice jsem nenaspala víc jak 5h…kouskovaně…a první dva týdny to byly tak tři hodiny..Možná,že je patrné malinkaté zlepšení..že zprvu to bylo ještě horší..co já nabulela už slz!!!!Mateřství jsem si představovala úplně jinak a už teď s přítelem víme,že druhé dítě..nééééééé…Je mi to moc líto,jak to vše je..malá byla moc chtěná,milovali jsme jí už v bříšku,nemohli jsme se jí dočkat a teď takové soužení..ale i přezto všechno je to naše láska..ale o to víc to člověka trápí..když vidíme to tělíčko,které se svíjí a řve řve a řve a my nejsme schopni ji nijak pomoct,koukáme na ni,neustále se svíjící,propínající do luku,v záklonu,neuvolněné kopající nožky a kmitající ruce,pusa dokořán od ucha k uchu-ale ne z úsměvu:-(((((((Promiňte,holky,že jsem se tak rozepsala..ale musela jsem si ulevit…jsem fakt ráda za tohle téma..

Příspěvek upraven 21.08.11 v 04:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
20.8.11 20:21
paajjinna píše:
Holky je to peklo :cert: Ještě když jsem byla těhule, tak jsem si plánovala, jak budu s malým pořád venku, kde všude budeme drandit po výletech a na procházkách a teď když je na světě, tak se s ním bojím vystrčit nos z baráku :mrgreen: Položím ho do kočáru, vyjedu před barák a je řev, vydrží řvát klidně hodinu…z plánovaných dlouhých procházek se vracíme většinou po půl hodině …pěkně vynervovaný :cert: :zed: Do obchodu nakoupit si sním netroufám vůbec, leda když náhodou usne, tak nakupuju za letu…jinak opět řev :twisted: Sednout si někde na lavičku a dát si zmrzku? Leda tak ve snu, nebo se sluchátkama na uších :mrgreen: Lidi se za náma otáčejí a kroutí hlavama..Na návštěvy raději už nejezdíme, protože se prostě neslyšíme :mrgreen: No je to s nima k popukání, někdy si říkám…proč jsem vlastně vůbec chtěla děti? 8-o Ale pak se na mě usměje a já mu všechno odpustim prďolovi uřvanýmu :-) Ale nejvíc ze všeho mě drtí otázky ostatních /sousedi, příbuzní, známí/ ,, A nemá třeba hlad? " Na to jsem vysloveně alergická… Jistě,mi zámněrně týráme svoje dítě hlady.. 8-o :twisted: :zed: :cert:

Naprosto přesné..mluvíš mi z duše :mrgreen: :pankac: Nemůžu s malou taky nikam…jsem vězněm ve vlastním bytě..moje kamarádky maminky jsou stále někde v cukrárně i s kočárkama,na procházkách,zahradních restauracích..atd atd..a my???Doma a doma…návštěvy nepřipadají taky v ůvahu..krize..Občas vyjdu ven…momentálně ve vedrech ne..jak nemůžu malou zavinout do kočáru,dokáže prořvat i dvě hodiny v kočáru(vyzkoušeno) a pak je celá opocená a já se o ní bojim…ale když bylo hnusněji,tak jsme párkrát venku byli a stres nad stresy..začala vřískat v drogerii..já rudá..a lidi,jak koukají.. :zed: jedna ženská mi povídá-maminko,vy si jí neutišíte???? :pocitac: měla jsem chuť jí říct,tak mi to,ty kozo pojď ukázat!!!!!člověku se pak vůbec ven nechce…a pár návštěv co u nás bylo..já opět totál stres..řvalo se a řvalo a já ani neslyšela,co kamarádka říka :-( Není to lehké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
20.8.11 20:24
KacaT píše:
Ahoj holky,
pokud můžu přidám se s naším malým uřvancem. Po porodu, který stál za nic plakal dva týdny víceméně v kuse. Teď se to sice vylepšuje, ale i tak má občas slušné hysteráky a víceméně celodenní..
Teď mi řve už druhý den v kuse a je to mazec, protože ječí na plné obrátky a vzteká se (přeřve i traktory co vedle nás opravují :) ). Víceméně nevím co s ním, zkusili jsme všechno krom šátku (na ten se chystám). Když nechce tak nezabere nic ani auto…
Nejhorší je to na mojí psychiku, člověk má co dělat, aby na něj neječel „ať už je konečně zticha“ a chvílema mám pocit, že to prostě nedám.. :zed: :zed: :zed:

Asi tak…já se potom musím strašně ovládat,mám chuť s malou zatřást,zakřičet..a přiznám se bez mučení,že jsem to i kolikrát udělala..kdo nezažije,nepochopí..je to naprostý stav zoufalosti a vyčerpanosti..ještě když to není pláč,ale strašný ušitrhající řev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
20.8.11 20:29

Závidím všem maminkám,které nosí svoje dítě na rukách,chovají,dítěti se to líbí a spí,uvolněné,ručičky nožičky bez kmitání,bez neustálého pláče,záklonu hlavičky,propínání do luku…závidím maminkám,jejichž děti když nespí,tak koukají..a nepláčou..nebo jen někdy..tak normálně..závidím maminkám procházky s kočárkem…závidím jim,že stihnou uvařit a uklidit si byt…závidím a doufám,že nám,těm co to takhle jednoduché nemají,to nebude trvat věčně a co nejdříve se to zlepší!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
21.8.11 20:43

Tak nám je dnes 7 týdnů. Sice už Vája neřve celé dny, ale je pravda, že pořád hodně pláče, když nespí a když má dudlík nebo savičku s papkou v puse. První tři týdny jsem myslela, že mě klepne. Mám stejný problém, mateřiny jsem měla málo, takže jsme kombinovaly s UM a od třetího týdne jsme plně na UM speciálně pro alergický děti - Nutrilon allergy digest care. Valinka byla nesmírně přané dítko a doslova vybojované. Těšili jsme se s manželem z každého pohybu v bříšku… Teď mě bolí, když dostává hysterické záchvaty - je napapaná, přebalená, takže mě nenapadá, co dál. Zavinovačku nenávidí, ptž musí mít volné ručičky… O to víc mě pak mrzí, když manžel přijde z práce a Vája se směje na něj a ne na mě, zpívám, jsem navenek v klidu, mluvím normálně, říkám ji slova pochopení- a nic… Karpa jsem ještě nečetla, ale Kiedroňová na nás absolutně neplatí, chlap už mi ji zakázal číst. A pak??? Jednou se na mě usměje s tou bezzubou pusinkou a já se láskou rozbrečím… Tak moc mě trápí to kolem, že si říkám, že mě třeba nesnáší a na rodičovské dovolené by měl zůstat manžel… :cry: :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
76
21.8.11 22:25
Lesí píše:
paajjinna píše:
Holky je to peklo :cert: Ještě když jsem byla těhule, tak jsem si plánovala, jak budu s malým pořád venku, kde všude budeme drandit po výletech a na procházkách a teď když je na světě, tak se s ním bojím vystrčit nos z baráku :mrgreen: Položím ho do kočáru, vyjedu před barák a je řev, vydrží řvát klidně hodinu…z plánovaných dlouhých procházek se vracíme většinou po půl hodině …pěkně vynervovaný :cert: :zed: Do obchodu nakoupit si sním netroufám vůbec, leda když náhodou usne, tak nakupuju za letu…jinak opět řev :twisted: Sednout si někde na lavičku a dát si zmrzku? Leda tak ve snu, nebo se sluchátkama na uších :mrgreen: Lidi se za náma otáčejí a kroutí hlavama..Na návštěvy raději už nejezdíme, protože se prostě neslyšíme :mrgreen: No je to s nima k popukání, někdy si říkám…proč jsem vlastně vůbec chtěla děti? 8-o Ale pak se na mě usměje a já mu všechno odpustim prďolovi uřvanýmu :-) Ale nejvíc ze všeho mě drtí otázky ostatních /sousedi, příbuzní, známí/ ,, A nemá třeba hlad? " Na to jsem vysloveně alergická… Jistě,mi zámněrně týráme svoje dítě hlady.. 8-o :twisted: :zed: :cert:
Naprosto přesné..mluvíš mi z duše :mrgreen: :pankac: Nemůžu s malou taky nikam…jsem vězněm ve vlastním bytě..moje kamarádky maminky jsou stále někde v cukrárně i s kočárkama,na procházkách,zahradních restauracích..atd atd..a my???Doma a doma…návštěvy nepřipadají taky v ůvahu..krize..Občas vyjdu ven…momentálně ve vedrech ne..jak nemůžu malou zavinout do kočáru,dokáže prořvat i dvě hodiny v kočáru(vyzkoušeno) a pak je celá opocená a já se o ní bojim…ale když bylo hnusněji,tak jsme párkrát venku byli a stres nad stresy..začala vřískat v drogerii..já rudá..a lidi,jak koukají.. :zed: jedna ženská mi povídá-maminko,vy si jí neutišíte???? :pocitac: měla jsem chuť jí říct,tak mi to,ty kozo pojď ukázat!!!!!člověku se pak vůbec ven nechce…a pár návštěv co u nás bylo..já opět totál stres..řvalo se a řvalo a já ani neslyšela,co kamarádka říka :-( Není to lehké…

Tak to tě teda fakt lituju, ale věř tomu, že to přejde… asi ne najednou ze dne na den, ale postupně se to bude zlepšovat..jako u nás. Když jsme si ho přinesli z porodnice, tak to bylo peklo…nespal a jenom řval. Nevyspalí, vynervovaný, vyčerpaný…hrůza kyž si na to vzpomenu :roll: Ted jsou malinkýmu skoro čtyři měsíce a každým dnem je to lepší a lepší…pořád je to uplakaný miminko, ale už to nejsou takový histeráky jako na začátku. Taky jsem si říkala, že to nezvládnu, že chci zpátky svůj bezstarostný život…takže tě úplně chápu :hug: Je fakt, že maminky který mají hodný miminka, tohle asi nepochopí…moje dvě sestry mají dítka a ani jedna tohle vůbec nezná, holky se napapaly a spinkaly..paráda, jak já jsem jim záviděla!!! Na lidi kolem se vykašly, je to na nervy když někam jdeš a dítko ti řve, ale at si každej trhne nohou… :pocitac: Mě se jedna paní v obchodě přihrnula ke kočárku a začala mi ho uklidnovat 8-o prej..proč mu nedáte dudlíčka? Kdyby zabíral dudlíček, tak ho v tý pusině dávno má :roll: Je to s nima těžký, ale věř mi, že se to bude zlepšovat…vydrž :hug: A nanávštěvy se taky vykašly, to mě vždy rozhodilo, když k nám někdo přišel a malej řval…a ještě chytrý kecy, jako třeba proč děláš tohle a neděláš to takhle a vyzkoušej tamto..no děs :twisted: Každej chtěl vidět miminko, ale nikdo moc nechápal, že na to prostě není nálada.. :cry: Postupem času asi pochopili a přestali chodit :mrgreen: A na procházky chod do lesa, nebo úplně mimo město…tam si může klído vyřvávat :-D Na prdíky zkus Infacol…to je jediný co nám aspon trochu zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
21.8.11 22:32
Silky123 píše:
Tak nám je dnes 7 týdnů. Sice už Vája neřve celé dny, ale je pravda, že pořád hodně pláče, když nespí a když má dudlík nebo savičku s papkou v puse. První tři týdny jsem myslela, že mě klepne. Mám stejný problém, mateřiny jsem měla málo, takže jsme kombinovaly s UM a od třetího týdne jsme plně na UM speciálně pro alergický děti - Nutrilon allergy digest care. Valinka byla nesmírně přané dítko a doslova vybojované. Těšili jsme se s manželem z každého pohybu v bříšku… Teď mě bolí, když dostává hysterické záchvaty - je napapaná, přebalená, takže mě nenapadá, co dál. Zavinovačku nenávidí, ptž musí mít volné ručičky… O to víc mě pak mrzí, když manžel přijde z práce a Vája se směje na něj a ne na mě, zpívám, jsem navenek v klidu, mluvím normálně, říkám ji slova pochopení- a nic… Karpa jsem ještě nečetla, ale Kiedroňová na nás absolutně neplatí, chlap už mi ji zakázal číst. A pak??? Jednou se na mě usměje s tou bezzubou pusinkou a já se láskou rozbrečím… Tak moc mě trápí to kolem, že si říkám, že mě třeba nesnáší a na rodičovské dovolené by měl zůstat manžel… :cry: :cry: :cry:

Tvoje miminko tě miluje, jsi jeho maminka a ono to dobře ví :hug: :srdce: Brzy to bude lepší, vydrž :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
24.8.11 10:14

Holky,je to šílené..ty vedra to snad ještě zhoršily…řve prostě všude,při všem..chování,kočárek,volně ležet,mluvím,zpívám,tiším já,tiší babička,děda,tiší přítel…k ničemu..katasrofa..den za dnem hrůza a pořád dokola:-((( :zed: :-( celá naše rodina je už z toho na prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí