Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebuji rychlou radu. Dosud jsme otrocky uspávali v kočáru, na rukou… atd. Dnes necháváme vyřvat a je to jako peklo na zemi, fakt příšerný řev. Známe to, jako mimi dokázala řvát hodiny. Ale je jí 8 měsíců. Poradíte jak na to?
http://maminky.eu/…va-metoda/24
postupovali jsme přesně podle tohoto návodu (resp.vždycky jsem dcerku pohladila), první den děs, druhý taky, třetí usnula celkem rychle a pak už pohoda. Teda to té doby, než byla nachlazené a brečela, že nemohla dýchat, a zas jsme byli na začátku. Je to těžké, ale funguje to…
a jak by bylo tobe, kdyby jsi byla na neco zvykla a najednou bez udani duvodu se na tebe nekdo vykaslal?? Tyhle praktiky zboznuju ![]()
Caerynko, zkus uspávat dítě v kočáru, když ti z něj leze ven
. A nespala jsem fakt půl roku, je třeba něco změnit!
Neoenc, dík!
Anetik píše:
Caerynko, zkus uspávat dítě v kočáru, když ti z něj leze ven. A nespala jsem fakt půl roku, je třeba něco změnit!Neoenc, dík!
ja nespala uz trictvrte roku, behem noci vstavam i 4× a to je na UM uz a k veceri ma kasi…pres noc mi vypije pul litru mlika…uspavam ho v zavinovacce na ruce i pres den, vim o cem mluvis ![]()
no já taky uspávala jak otrok,ale po předchozí zkušenosti se synem bych vyřvávat už nenechala ani za nic. prostě jsem ještě v roce a půl s malou skákala na balónu a pak jsme jí dali do velké postele kde jsem s ní ležela než usla a postupně si zvykla být v posteli a nevylízat a teď usíná v posteli a já v klidu čtu pohádky prostě to šlo postupně a jestli Tě uklidním ja za pět let co mám děti jsme celou noc spala opravdu velmi málo.
asi jsem neporadila,ale mám pocit že staršímu jsem tím vyřváváním dost ublížila.myslím tím psychicky. ale je to každého věc zkoušela jsme estvila nebo jak se to píše a opravdu kdybych měla další dítě tak bych vyřvávat opět nenechala
Příspěvek upraven 12.08.11 v 20:15
Má rada se asi nikomu moc líbit nebude, ale moc se mi líbil tenhle odstavec z jedné knihy:
Jsme tak slepí, že v Británii dokonce existuje Národní asociace pro rodiče dětí s poruchami spánku. Patrně funguje stejným způsobem jako Anonymní alkoholici — rodiče plačících dětí posiluje a uklidňuje je větami typu „oni z toho vyrostou", „střídejte se s manželem, aby se každý z vás aspoň trošku vyspal", „miminku to neublíží, když ho necháte řvát, pokud víte, že mu nic není„. To poslední, co vám mohou nabídnout, je: „Když už nic jiného nepomůže, opravdu to miminku neuškodí, když ho vezmete k sobě do postele.“ Nikdo nepřijde s návrhem válku ukončit a důvěřovat miminku, které hlasitě a naprosto jasně dává všem najevo, kde je jeho místo.
Koncept Kontinua
A také si myslím, ale je to jen můj osobní názor, že tohle vyřvávaní dětí zanechá psychické šrámy v jejich životě…
careynka píše:
a jak by bylo tobe, kdyby jsi byla na neco zvykla a najednou bez udani duvodu se na tebe nekdo vykaslal?? Tyhle praktiky zboznuju
myslím, že nám všem se doma dost ulevilo. Malá plakala max.30 minut, pak usla a prospala kromě dvou buzení na kojení celou noc. Vyspalá jsem byla i já i manžel, takže odpočatí a v pohodě. Dcera byla pak i přes den v lepší náladě.
Anetik píše:
Potřebuji rychlou radu. Dosud jsme otrocky uspávali v kočáru, na rukou… atd. Dnes necháváme vyřvat a je to jako peklo na zemi, fakt příšerný řev. Známe to, jako mimi dokázala řvát hodiny. Ale je jí 8 měsíců. Poradíte jak na to?
DODNES jste uspávali, DNES necháváte vyřvat a teprve teď se ptáš na radu??? Fakt nechápu.
Když chcete miminko naučit usínat samo, proč ne - ale snad si o tom, prokristapána, nejdřív něco nastuduju, zjistím si, jak na to, rozmyslím si přesně, co, jak a proč chci udělat… a TEPRVE POTOM zahájím akci, ne?
Takovéhle hurá-akce „a dneska necháme vyřvat“, to je nejlepší recept, jak mít doma vynervované mimino, které neví, co mu zase dneska uchystají.
Estivillova metoda je výborná věc - ale opravdu je potřeba se s ní předem dobře seznámit!
Izabella píše:
A také si myslím, ale je to jen můj osobní názor, že tohle vyřvávaní dětí zanechá psychické šrámy v jejich životě…
souhlas…miminko jinak nez placem neumi dat najevo, ze se mu neoc nelibi, ze ma strach, ze chce proste jen citit blizkost maminky a v klidu usnout. Clovek by si mel predstavit, jak je mu samotnemu, kdyz mu neni dobre a jak mu je v naruci partnera..
Neoenc píše:careynka píše:myslím, že nám všem se doma dost ulevilo. Malá plakala max.30 minut, pak usla a prospala kromě dvou buzení na kojení celou noc. Vyspalá jsem byla i já i manžel, takže odpočatí a v pohodě. Dcera byla pak i přes den v lepší náladě.
a jak by bylo tobe, kdyby jsi byla na neco zvykla a najednou bez udani duvodu se na tebe nekdo vykaslal?? Tyhle praktiky zboznuju
estivill se ale da praktikovat az u starsich deti
naučila bych jí něaký režim, koupání, mlíčko, pohádka, pusinka a šup do postýlky, pak už jen intervalech pohlazení, utěšení… děti nás potřebují. když je naučíme usínat dáváme jim důležité do života, pokud nepláčou bolestí,ale tím, že si něco vynucujou - není správné usotupit. my jsme rodiče, my už od začátku musíme umět děti vychovávat a dávat jim rady.
Osobně uspávala jsem u prsa, syn se kolikrát do hodiny vzbudil s pláčem, ted máme rituál on usíná spokojeně s muchlínkem a újma u něj vidět není. kdžy jsem ho nechávala „vyřvat“ neřval ale vztekal se a poznala jsem rozdíl od řvaní při boleseti. Za mě anet máš podporu v v osmi měsících je už dost stará aby se naučila usínat sama.
Mě pomohla knížka „Každé dítě může dobře spát“
Příspěvek upraven 12.08.11 v 20:25
Ahoj,
chápu tě, já nespala pořádně snad 14m. V každém případě nechat jen tak vyřvat opravdu nedoporučuji. Zkus si někde nastudovat metody, jak naučit dítě usínat samo a do týdne budete mít klid. Dobrá je knížka Každé dítě může dobře spát. Jejich metoda se mi osvědčila a vyplatila. Je to metoda regulovaného pláče, dost podobná te Estvilově metodě.