Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A proč ji chytáš? Řekla bych, že má prču z toho, že došla na to, že k ní hned běžíš a zkouší, jestli to stihneš
Padá na zadek nebo na pusu? Jestli na zadek, nechala bych ji, ať klidně padá.
Nas mladej se plazil, pak stavel/padal a pak pomalu zacal lezt.
Co se tyka vstavani a padani. Ja ho nechytala. Spis jen kdyz by mel spadniut na dlazbu nebo se bouchnout o neco ostreho. Proste pokud byl na plovoucce, linu ci koberci tak jsem ho nechala. Padaci obdobi, kdy padal rovnej jako prkno tj. na hlavu trvalo 2 tydny. Pak zjistil, ze se muze zlomit a kecnout na zadek.
A to mi tak nevadilo. Mej trpelivost, chvilku to chce, ale nijak extra dlouho to netrva!
Náš kluk taky padal a naschvál i na hlavu a měl z toho srandu. Občas blbne a dělá to ještě dneska. Když byl menší, tak jsme ho hlídali, aby si nerozsekl hlavu. Ted se praští a ještě se tomu směje.
neli23 píše:
pustí se a padá na zada a na hlavu prostě dozadu, kdyby padala na zadek tak ji nechám
já malého obkládala polštářema, tak padal do měkkého..
Nechytej… (pokud vyloženě neletí hlavou na nějaký roh nebo tak).
Dítě si pádem ze své vlastní výšky jen málokdy nějak výrazněji ublíží.
Párkrát si namele budku a ono jí to rychle dojde, že padání bolí…
Já teda chytala pokaždé (padal totiž jak prkno a dost hnusně se vždycky fláknul do hlavy).Trvalo 4 dny, než se naučil si i kleknout, popř.sednout
Je teda fakt, že ty 4 dny jsem si nemohla dojít ani na záchod, ale nebylo to zas tak hrozný.
Jo a on se taky jen plazil - pak začal stát a s tím i perfektně lézt…
Příspěvek upraven 12.08.11 v 14:43
Je fakt, že když ji budeš chytat, nenaučí se, že pád, rovná se bolest. Což je dost důležité, pro pud sebezáchovy. Pokud nebude padat někam na roh nebo něco nebezpečného, nechala bych ji, i když to jde těžko, je to reflex, k ní hned letět ![]()
Taky jsem nechytala a nechytám
Malý stál v ohrádce už od 7m, vždycky pak spadl a když párkrát trefil šprušle, hned věděl, jak padat opatrně
A opatrný je na sebe do dneška. S malou (9m) je to horší, sice nestojí, ale leze a staví se na kolínka u nábytku, taky občas spadne, ale nechávám ji a je fakt, že už do všeho neleze tak bezhlavě a víc zkouší, jestli to ustojí ![]()
Tvoje malá si z toho nic nedělá, nic ji nebolí a je to děsná sranda, tak proč mamku trochu neprohnat
Akorát s takovou s ní nic neuděláš, evidentně se jí to zalíbilo a bude to pak dělat pořád… A děti jsou v opakování oblíbených činností fakt vytrvalé ![]()
Zezačátku jsem chytala, ale hodně brzy mě to opustilo. Musí se naučit padat. A taky se to naučil - docela brzo. Chytala jsem pak už jen, když jsem viděla, že je unavenej a motají se mu nohy a že pád nedokáže ovlivnit. Nebo na dlažbě. Stavět se začal kolem 7m a obcházet nábytek v 7,5.
Naše mrně 8m, ještě teda se nestaví, ale kleká si a to taky hodí záda. V ohrádce nechytám, tam má podložku a o šprušle to nejsou takový rány, ale když je mimo, tak radši dávám bacha, aby sebou neřízla. Ty dutý rány nejsou nic moc pocit a to padá jenom z výšky kleku:-)
Tak ja nejdriv trnula, ale pak jsem ji nechala parkrat spadnout (i kdyz jen z kleku) a jak si pak davala pozor.
Už jsem s tím asi trapná, na emimino to vkládám asi postopadesáté, ale je to stále aktuální. Doporučuji k pročtení.
BohunkaP píše:
Už jsem s tím asi trapná, na emimino to vkládám asi postopadesáté, ale je to stále aktuální. Doporučuji k pročtení.
Ano to jsem ted celou dobu hledala. ![]()