Počůraná hned pláče

24
11.8.11 22:30

Počůraná - Pomoc!

Dobry vecer,

mam velky problem, mam 6ti mesicni holcicku a uz od zacatku place pokud se pocura. Zkousela jsem ruzne druhy plen a nic. Zkousela jsem ji v tom nechat a nic - bylo to primo vztekle peklo. Pokud se pocura a neprebalim ji tak se mi nenapapa, neusne, zacne si trhat vlasky je starasne nervozni. Uz nevim co mam delat. Zachvilku prijde zima a ji nebudu moct prebalit venku. Mate s timto nekdo zkusenost? Muzete poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4194
11.8.11 22:36

zkusit částečnou bezplenkovou metodu - tzn. umožnit vykonat potřebu jinam než do plenky a až poté zabalit.
Nejlepší je na to takový miminkovský nočníček (čínský) a v průběhu dne - obvykle po jídle, před spánkem a po spánku - zkoušet. Třeba se vám podaří úspěchy a nebudeš muset za rok řešit odplenkování :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.8.11 22:39

Některé děti jsou na tohle extra háklivé. Doporučuju přečíst si něco o bezplenkové komunikační metodě, pomůže ti to pochopit, že ona vlastně nedělá nic špatného, naopak.

Doporučila bych se s tím smířit, koneckonců já bych asi taky nechtěla trávit x hodin v počuraný plínce, bylo by mi to nepříjemné. Oblečení bych přizpůsobila snadnosti přebalení, dneska se vyrábí spousta věcí s patentky v rozkroku, místo punčocháčů návleky na nohy, případně kombinovat body a kalhoty do pasu…

Čurání a kakání předcházejí často signály, že se dítěti chce, zkus ji trochu pozorovat a svlíknout jí plenu ještě předtím, než se do plenky vyčurá a podržet ji v klubíčku třeba nad umyvadlem, nad vanou…

Jinak z ekonomického hlediska vyjdou líp látkové plenky, člověk nepotřebuje nic světoborného, já třeba dávám na doma jen fleecové kalhotky na sucháč a do nich čtvercovou plínku na rovno, výměna je rychlá, na jedno vyčurání čtverec bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kotatko03
11.8.11 22:39

Ahoj, asi neporadím, ale snad potěším..máme 9měsíčního chlapečka, také nesnášel počůranou plínku, byť jen maličko, ale přešlo to!! Teď snese i látkovku:-)Držím palce, ať to máte stejně.

• Citovat
  • Upravit
81479
11.8.11 22:42

Látkařky používají pro takovéto děti fleesové separačky. Flís odvede dobře vlhkost. Tak zkusit látkovku se flísovou separačkou (třeba stačí zatím skusit vystřihnout flísový obdélník z flísové deky, starší tenší mikiny…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.8.11 22:46
Alpaka píše:
Látkařky používají pro takovéto děti fleesové separačky. Flís odvede dobře vlhkost. Tak zkusit látkovku se flísovou separačkou (třeba stačí zatím skusit vystřihnout flísový obdélník z flísové deky, starší tenší mikiny…)

Mě vřeští Fanouš i s fleecovou separační vrstvou :lol: Zkrátka se vyčural a ví to :mrgreen: Za zkoušku teda samozřejmě člověk nic nedá, ale pokud ještě v 6m dítěti ta mokrá plína vadí, tak má opravdu hodně silnoiu potřebu být v suchu - většinou ta potřeba u malého miminka rychle vyhasíná, pokud není podporována.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
11.8.11 22:58

Doporucovala bych zkusit bezplenkovku, kdyz je takhle hakliva, tak by to i v tom pul roce mohl fungovat. No anebo nakoupit par svrchnich kalhotek, ctvercovky a normalne narovno slozene ji to davat, je to stihle, ekologicke, mala nebude v mokru (z cehoz bych teda mela super pocit) ,kdyz si zahlasi tak prebalis - jen prehodis ctvercovku - neprijde mi to nijak problematicke, mi zkousime tu bezplenkovku, ale obcas mi syn hlasil taky az po, takze jsem cely den takhle prebalovala a jde to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
11.8.11 23:00

lulu , v zime to stejne neni na nejake velke prochazky venku, ne? ja vzdycky zkusim dat malyho nad nocnicek nez jdem ven a vydrzi docela dlouho do dalsiho curani, min. hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.8.11 23:12

Já mám pocit, že naše Týna to dokáže už i vydržet, spíš tedy kakání. Zkus vysazovat v pravidelných intervalech nad umyvadlo a třeba si taky navykne, když je to taková estétka, bude ji bezplenkovka bavit. Když vysadíš před procházkou, tak taky nějakou dobu vydrží. Ze začátku zkus ráno v poledne a večer a uvidíš jak to půjde tobě a jak malé a případně to vychytat dle potřeby malé. Např Týna tutově čůrá jakmile se vzbudí nebo po kojení, kaká většinou ráno. Sice to teda neodpovídá pravidlům bezplenkovky tak úplně, ale nějak začít se musí a ty signály dítěte nemusí být vždy tak zřejmé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.8.11 23:23

U nás zase dítě signalizuje šíleně dlouho před vlastním čuráním, bych nedělala nic jinýho než ho držela nad nočníkem, takže srabácky mu tu plínu radši nechám a přebalím až po vyčurání. Jsem párkrát sledovala čas a někdy to trvalo až 10min od pláče a vrtění až k vyčurání.

Ale časté přebalování je naprosto časově nenáročné, dítko má na sobě delší tričko, návleky, ponožky, rozlepím gatě, vytáhnu plínku, zandám novou, zalepím, konec, často dál pokračuje ve spánku. Já teda používám i vícevrstvé plínky, líp se mi skládají, že jen stačí přeložit na třetiny, to zvládnu i jednou rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
12.8.11 08:08

No a proc ji proste neprebalis, kdyz se pocura? Ja prebalovala i venku, pokud nebylo pod nulou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
12.8.11 08:20
LuluRamez píše:
Dobry vecer,mam velky problem, mam 6ti mesicni holcicku a uz od zacatku place pokud se pocura. Zkousela jsem ruzne druhy plen a nic. Zkousela jsem ji v tom nechat a nic - bylo to primo vztekle peklo. Pokud se pocura a neprebalim ji tak se mi nenapapa, neusne, zacne si trhat vlasky je starasne nervozni. Uz nevim co mam delat. Zachvilku prijde zima a ji nebudu moct prebalit venku. Mate s timto nekdo zkusenost? Muzete poradit?

To se nam taky stavalo asi do 9-teho mesice… rval pokazde, kdyz byl pocurany, jenom trochu. To stacilo a hned rev… Ale bud rada… Je lepsi, kdyz jsou deti, ktere rvou, kdyz jsou pocurane nez kdyz v tom vydrzi neomezene dlouho (jako byl muj bracha).

A ja vzdycky v zime zalezla nekam do kramu a nechali me prebalit bez problemu. Nebo se da treba nekam do polikliniky nebo u nekoho zazvonit, vetsinou to lidi pochopi. (pokud nejsi v lese, to je jasne).

• Citovat
  • Upravit
81479
12.8.11 10:37

Taky myslím, že přebalit v zimě není problém. Pokud bude mínus deset, tak stejně asi někde dlouho trajdat nebudete a těch dní není moc. Při nule bych už 9ti měsíční dítě v kočárku s klidem přebalila. jen je třeba přizpůsobit oblečení - ne kombinézu, spíš bundu a kalhoty. Raději míň oblíct, víc přikrýt (deka plus fusak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
12.8.11 14:22

Tak u nás je to přesně naopak, když se malej pokadí, tak to dokáže hodněěěě dlouho maskovat. Pak když to zjistím a chci ho přebalit, tak se mi začne vztekat a utíkat. Vždycky ho musím přebalovat skoro násilím a ještě mu dát něco do ruky, aby držel. Nechápu, že se mu v tom tak líbí 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.8.11 22:45
Lenule27 píše:
zkusit částečnou bezplenkovou metodu - tzn. umožnit vykonat potřebu jinam než do plenky a až poté zabalit.
Nejlepší je na to takový miminkovský nočníček (čínský) a v průběhu dne - obvykle po jídle, před spánkem a po spánku - zkoušet. Třeba se vám podaří úspěchy a nebudeš muset za rok řešit odplenkování :wink:

Bezplenkova metodta? Tak to vuuubec neznam… mrknu nato :wink: zkusim si to dnes vyhledat… Jen je u te potvurky slozite vychytat kdy se pocura. :lol:
Dekuji za radu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky