Kojení a spánek miminka - podpoříte mě?

12681
10.8.11 17:32

podpoříte mě?

ahoj, asi potřebuji dodat sil nebo nevím. máme mimčo jsme za něj hrozně rádi, ale všechno si moc beru. Malej trpí na prdy a tak tlačí a dost plače, je mě ho neskutečně líto a říkám jsi, že jsem špatná máma, když mě tak plače, místo aby se smál.Plně kojím, krásně přibírá a přesto jsem z toho špatná.kojím ve dne v noci po 2hodinách,někdy o chvilku dýl, někdy i častěji a mám pocit, že to nemůžu dlouho vydržet.V noci spím tak 5hodin, víc ne, malej vztává ve 4 a už nezabere-začne tlačit, brečet a nebo si nahlas brebentí-nevím jak ho naučit spát třeba do 7.
takže chodím s ním spát ve 20hodin jako malý dítě a ráno ve 4 už ho konejším a padám hubou naznak
tak si říkám, že jsem asi vadná když si s ním nevím kloudně rady
teď mě spí v kočárku-manžel s ním byl venku tak to asi nebude spát v noci :nevim:
nevím jak dlouho ho můžu nechat přes den spát, když už konečně zabere tak by spal i 4hodiny v kuse, což nechci aby si neotočil den a noc, ikdyž jemu je to asi stejně fuk, v noci se budí stejně často na to kojení-občas závidím holkám co mají mimča na UM-prý večer dají flašku a mimčo až do rána spí :oops:
asi potřebuji dodat dalších sil, aby jsem se neměla za neschopnou matku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1032
10.8.11 17:39

Buď v klidu,toto prožívá spousta maminek.Chápu tě,je to vysilující,ale musí se to vydržet.Dej občas kočárek někomu z rodiny a odpočiň si,to dělá zázraky.Já když kojila,tak jsem spala v noci třeba jen hodinu a půl a to ještě rozkouskovaně.Malá se mi budila i po 10minutách,bylo to šílený období a přežila jsem jen díky tomu,že mi jí občas někdo povozil.Pak jsem v 9ti měsícíh přestala kojit a jako když utne,malá spí celou noc.Bylo to závislostí na prsu.Tak vydrž,určitě bude líp.
A spát bych ho přes den nechala jak chce,asi bych ho nebudila.Přeju pevné nervy a neboj,jsi normální maminka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
10.8.11 17:41

Ahoj, neboj, tím jsme si prošly všechny :) Piješ fenyklový čaj? Hlídáš si jídlo? Některé děti trpí na prdíky víc, některé méně. Pamatuji si, že nám zabíral polštářek s peckama nahřátý v mikrovlnce.
Akorát končíte šestinedělí? Bude líp :) Navíc si někde tady můžeš přečíst o tzv. růstových spurtech. Přicházejí a zase odcházejí. Děti víc jedí. Ale pak se to zase srovná a je to lepší :) Můj malej začal sám asi ve 2 měsících spát celou noc, od 7 do 7. Nezbyde Ti nic než vydržet :) Osobně bych UM nedávala, malý byl jen kojený. Ale je to názor každého.
Hodně sil a myslet pozitivně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
10.8.11 17:43

Neboj, bude líp :hug:
Já si tohle se synem užívala taky, druhý den života začal brečet a hodně dlouho nepřestal…
Taky ho trápily prdíky, vyzkoušeli jsme úplně všechno, jediné co zabralo byla rourka. Celé dny jsem ho nosila přes rameno, odložit se téměř nenechal. Přes den spal kolem dvaceti minut, někdy si je dal dvakrát :lol: Kojila jsem po hodině, i v noci.
Jako dieta to bylo celkem dobrý, všechno ze mě padalo a nikdo mi nevěřil že to dítě je moje.
Lepšit se to začalo kolem čtvrtého měsíce kdy se začal sám malinko pohybovat a otáčet, líp se pak vyprděl, kojení jsme natáhli na dvě hodinky a začal líp spát i ve dne. Kolem roku už to byla celkem pohoda :palec:
Jo a jak já se v těhu těšila na projížďky s kočárem…Nespal v něm do roka skorro nikdy, jen řval, procházky jsem končila v jedný ruce řvoucí mimino, v druhý pitbulla a kočár jsem tlačila břichem :lol:
FAkt neboj, až se dokáže sám trochu pohybovat, určitě se to zlepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
10.8.11 17:45

Bobku, ono se to časem srovná. Ty děláš maximum. A každé dítě je jiné, každé má jinou potřebu spánku. Nijak bych ho neomezovala. A nemysli si, že děti na UM spí celou noc. Já měla první dcerku na UM a byla neustále plačtivá a spát nechtěla.

Co takhle víc zaměstnat tatínka? A provést 24-hodinovou kúru? Ta se doporučuje u problému s kojením, nedospalých maminek, plačtivých miminek…

Zalehni si do čistě ustlané postele, pokud to teplota dovolí, klidně i nahá. O miminko se stará tatínek…přebaluje, myje… a tobě ho vždy donese až do postele. No a ty se s miminkem máš mazlit (nejlíp tělo na tělo), budeš jen kojit a v mezičase spinkat. Taťka by ti měl do postele nosit i jídlo - kvalitní vývar, apod. Je to třeba dělat min.24 hodin. Ty vstáváš pouze na WC. (Z knihy Partner u porodu od Penny Simkin) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
10.8.11 17:46

vydrž!!! malý byl nedonošený, měli jsme to i v noci ještě s odstříkáváním mlíka a s dokrmováním mm z flašky.. taky se mi budil co dvě hodiny, byl to mazec.. ted jste ve fázi spurtu, časem se to srovná. běž si lehnout přes den, když ti malý spí, taky jsem to dělávala. na UM bych nepřecházela, pokud malý prospívá.. našemu na prdíky hodně pomáhalo spaní na bříšku-měla jsme monitor.
no a k celonočnímu spaní ti můžui napsat, že každé dítě je prostě jiné, to moje nespalo celou noc až do 2 let a to už pak byl na umělém mlíku.. říkala jsme vždycky, že nebyl líný se najíst :-)
vydrž, jsi dobrá máma!!! :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
10.8.11 17:49

Jo a souhlasím s tou rourkou, ta nám u první dcery taky hodně pomáhala. Nejdřív jsem měla strach ji použít, ale když už jsem nevěděla kudy kam, prostě jsem ji tam dala a ono ejhle… bylo po bolení, luftek odešel a mimčo ztichlo. Při dalším zabolení jsem už nečekala a rovnou dala rourku. Samozřejmě tomu předcházelo vyzkoušení X-preparátů, ale nepomáhaly, snad jen trochu SAB SIMPLEX. A není pravda, že si dítě na rourku zvykne a nebude umět tlačit. Nikdy jsme s tím neměli problém, když jsme přestali rourkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.11 18:34

Přesto, že nejmladší bude mít za týden 4 roky, mám to samé v čerstvé paměti… Vydržať..... :-) stojí to za to a bude stále líp… :-)

Příspěvek upraven 10.08.11 v 18:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315

Neboj budelíp :-) Hlavně se nestresuj, protože to pak přeneseš v mlíčku na mimčo. Ze začátku jsem kojila taky po 2-3h a vstávali jsme v 5h ráno oba dva. Já vyřízená a nevyspaná, malý vysmátý a chtěl moji pozornost :zed: . Zlepšilo se to až po 2m, tak vydrž :srdce: .
To, že Ti spí přes den, neznamená, že v noci spát nebude. Naopak. Miminko, které klidně spinká přes den, má potom klidný spánk i v noci. Když se malý narodil, tak jsem to někde na netu četla a na nás to platilo taky - klidný den = klidná noc.
Ns ty prdíky nám zabraly Lactobacílky v kapsulkách. Rozpustí se v mateřským mléku a dají miminku. Po 3 dnech jsme měli klid. Mezi tím jsem vyzkoušela na rady maminek taky rourku, vyprdíkoval se a bylo zase dobře. Pomohlo i masírování a nahřívání bříška během dne.
Neboj se říct si o pomoc partnera nebo dobrou kamarádku :-). Drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681

my už máme z toho tlačení i kýlu :-( ta 24hodinová metoda se mě líbí, manžel pomáhá co to jde, ale přes den je v práci a já tady z něj padám na hubu.lehnout si s ním přes den nechodím, než by jsem usnula on už by skoro vztával a byla by jsem hrozně rozespalá a jak přejetá parním válcem.když on spí tak´já lítám a vařím :-? ani tak nejde o to, že jsem unavená a mám pocit, že už to dlouho nevydržím, ale ta bezmoc kdy vlatnímu miminku nedokážu pomoct, to je strašný :-(
asi jsem měla jiný představy o mateřství, nějak mě nikdy nedošlo, že dítě bude plakat ikdyž se mu budu na 100%věnovat, myslela jsem že pochování vše vyřeší-hahahaha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
10.8.11 18:42

Zkus ty Lactobacílky, nám to fakt pomohlo. Dala jsem mu je ráno kolem 8h před kojením, potom rychle nakojit. Potom jsem s ním cvičila - kroutit s nožičkama, přitahovat opatrně k bříšku, roztáhnout a zase natáhnout. Nahřívat bříško, masírovat. Pomáhá i krém na bříško - pupík, ale ten jsem nezkoušela.
Rekt. rourky jsem se nejdřív bála a brala ji jako to poslední východisko, ale bylo to v pohodě. Když jsem ho přebalovala, namazala jsem rourku Infadolanem a strčila mu ji do zadečku, vyběhlo několik prdíků a bylo na chvíli dobře. Do toho jsem pila fenyklový čaj.
Byla jsem na tom podobně…sama doma, přítel celý den v práci, navíc mě bolelo břicho po císaři při každém pohybu :zed:, ale snažila jsem se hodit se do klidu co to šlo :-) Brzy bude líp :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
10.8.11 18:55

já jsem taky po císaři, ale naštěstí po týdnu už jsem normálně fungovala a ted už o jizvě vůbec nevím
vše zkoušíme i laktobacilky dáváme a efekt nulový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
10.8.11 18:59

:-( Zkus masírovat, cvičit a tu rourku. Na emiminu je spousta diskuzí na téma prdíků a vím, že maminky doporučovali nějaké probiotické kapky z lékárny. Třeba by vám to pomohlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
10.8.11 19:00

Goldenko, hodně jsi mi připomněla naše začátky :roll: … Míša brečel, bolelo ho bříško, nafouklý, tlačil a tlačil a nešlo to. Já mu brečela do peřinky s tím, že určitě dělám něco blbě, že ho to tak trápí. Zkusila jsem skoro všechno, přísná dieta… jediné, co pomohlo, byla taky rourka, pak taky Baby Calm a fenyklový čaj podávaný přímo malému. Ale ne, nebylo to tím, že bych já dělala něco špatně, prostě někoho to trápí víc, někoho míň. Výrazně se to zlepšilo ve 3 měsíci, úplně vymizelo v 5., když se začal pohybovat sám. Držím palce, vydrž a hlavně si nic nevyčítej, není co :huban: !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
10.8.11 19:03

cvičíme,masíruji,laktobacily dáváme, zkoušeli jsme espumisan, infacol, skončili na sab simplexu
o těch drahých kapkách vím a je to asi jediný co zkoušet nechci, je hodně miminek kterým pomůžou, ale pokud ne je to 600 v háji, je to blbý ale je to na nás moc peněz
hlídám stravu, dělám snad vše
rourku nemám, občas zkusím teploměr, ale nepřijde mě že by to pomohlo, ani si po něm neprdne :nevim:
pediatričky vždy pokrčí ramenama a řekne normálka, vyroste z toho.to mě je jasný, ale do tý doby se asi zblázním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí