Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
cvičíme,masíruji,laktobacily dáváme, zkoušeli jsme espumisan, infacol, skončili na sab simplexu
o těch drahých kapkách vím a je to asi jediný co zkoušet nechci, je hodně miminek kterým pomůžou, ale pokud ne je to 600 v háji, je to blbý ale je to na nás moc peněz
hlídám stravu, dělám snad vše
rourku nemám, občas zkusím teploměr, ale nepřijde mě že by to pomohlo, ani si po něm neprdne ![]()
pediatričky vždy pokrčí ramenama a řekne normálka, vyroste z toho.to mě je jasný, ale do tý doby se asi zblázním
jééééé já ze začátku byla taky ,,špatná matka ,,páč mi malá plakala…a brečela jsem s ní páč mi to bylo líto přesně jako ty…malá usíná kolem 20hod. a vstává taky kolem 4-5hodiny…na tak malé miminko je to bych řekla krááásnééé ta moje bambulka sice pak ještě zabere a spíme někdy i dost dlouho
přes den ho nech klidně spát..max.ty 4 hodinky když chce at spí…malá taky spí přes den ted už sice ne tak dlouho ale problém v noci nikdy neměla,
zkus přes den třeba nedávat do postýlky ale třeba do vaší postele aby se vědělo že v noci se spinká jen v postýlce a přes den jinde…
asi moc neporadím mám dátě teprve první a teprve necelé 3 měsíce…ale neboj vše se zpraví a špatná máma nejsi…máme to tak řekla bych skoro všechny… ![]()
jinak zkus baby calm…jsou 100% přírodní ředí se vodou a náím nááádherně pomohly a od 1 měsíce nemáme tolik uplakané miminko!!!!stoji kolem 140,–takže taky dobrý
taky tě podpořím, nejsi v tom sama
. Malá se od porodky budila na kojení tak po 3-4hodinkách a tedka zase po 2 večer a přes den toho zase moc nenají, i když jí nabízím, to si fakt jen cucne a hotovo, takže jsem ráda, že saje aspoň v noci, abych nemusela na UM. taky doufám, že se to srovná, občas taky padám na hubu, protože ona usne u prsa, já než zaberu tak už se budí na další kojení. snažím se vydržet a doufám, že se zavedením příkrmů se to třebas trošičku zlepší.
Zkus vydržet a bojuj, je to těžký, ale co pro ty naše miláčky neudělat
![]()
no a nechat ho spát max.4hodiny znamená dohromady přes den a nebo v jednom kuse maximálně a pak vzbudit ![]()
u nás prdíky přešly někdy po druhém měsíci, kdy se malý začal víc hýbat…
dávala jsem infacol a sama jsem užívla espumisan… taky se budil brzy ráno a plakal, brali jsme si ho mezi sebe do postele, cvičili mu s nožičkama a pak mu na břicho dávali nahřátý polštářek z mikrovlnky a on u nás pokaždý po nějaké době ještě usnul…
jinak já mu taky namazanym prstem (normálně mastí proti opruzeninám) masírovala dirku a u toho se kolikrát pěkně vyprděl… prstem jsem kroužila kolem a trochu na ní tlačila. To jsem si přečetla někde na netu a fungovalo to!
Vydrž! Ono to dřív nebo později přejde a bude líp ![]()
goldenka píše:
o těch drahých kapkách vím a je to asi jediný co zkoušet nechci, je hodně miminek kterým pomůžou, ale pokud ne je to 600 v háji, je to blbý ale je to na nás moc peněz
My ty kapičky máme doma a malá už je nepotřebuje. Pokud bys je chtěla vyzkoušet, ráda přenechám. Jen jde o to, kde bydlíš…
A jinak vydrž, opravdu se to upraví, já jsem si vždycky večer říkala, že už je další den za mnou a zítra to bude lepší. Kolem 3. měsíce už nám malá spinkala od 8 večer do půl šesté. Takže přesně, jak ti tady všichni píšou, chce to vydržet.
Jinak na prdíky nám právě ty BioGaia kapičky fakt pomohly a taky ten poštářek s peckama z DM.
Příspěvek upraven 10.08.11 v 20:20
goldenka píše:
cvičíme,masíruji,laktobacily dáváme, zkoušeli jsme espumisan, infacol, skončili na sab simplexu
hlídám stravu, dělám snad vše
rourku nemám, občas zkusím teploměr, ale nepřijde mě že by to pomohlo, ani si po něm neprdne
pediatričky vždy pokrčí ramenama a řekne normálka, vyroste z toho.to mě je jasný, ale do tý doby se asi zblázním
Joo, tak tojsem si myslela taky, a už to držím 4 měsíce a ještě nejsme u konce
taky jsem chodila ze začátku pořád na převážení, atd. a taky odpověd: to přejde. hold asi jo. mě nechtěla ani UM, takže jsem ted ráda, že jí nechtěla a můžu kojit.
přes den ho nech spinkat, mě spí sice přes den tak max.2hodky, ale večer není rozdíl jeslti spí mín nebo víc.
Jinak neseženeš třeba ještě kapky Miniform? nevím,jestli je v čechách prodávají.
jinak hold tříměsíční koliky, četla jsem , že se hold musí vydržet, mají křečíky v bříšku z neznámého důvodu, taky jsem si s tím prošla, a ještě procházíme ![]()
tak se drž, uvidíš, si dobrá máma , zvládneš to. každá mamina je dříč a hrdina ![]()
goldenka píše:
no a nechat ho spát max.4hodiny znamená dohromady přes den a nebo v jednom kuse maximálně a pak vzbudit
já bych řekla na jedno spaní po nakrmení. abys nepřišla o mlíčko tak dýl ne. ale ty 3-4 hodky by měly být ok.
goldenka píše:
my už máme z toho tlačení i kýluta 24hodinová metoda se mě líbí, manžel pomáhá co to jde, ale přes den je v práci a já tady z něj padám na hubu.lehnout si s ním přes den nechodím, než by jsem usnula on už by skoro vztával a byla by jsem hrozně rozespalá a jak přejetá parním válcem.když on spí tak´já lítám a vařím
ani tak nejde o to, že jsem unavená a mám pocit, že už to dlouho nevydržím, ale ta bezmoc kdy vlatnímu miminku nedokážu pomoct, to je strašný
a kolik je malýmu tedka?
nebude to spíš trošku poporodní deprese? já jí měla asi 2-3týdny po porodu, to jsem si fakt připadala, že život končí, že se už nikdy nepřevlíknu z noční košile, nebo že se večer podívám na film, taky jsem chodila spát asi 3měsíce v 8 a pak se to nějak zlepšílo, nějak jsem dostala novou sílu,malou uložím v 8 a jdu spát až tak v 10někdy v 11. a jde to. i s tím častým kojením, sice to dře jak se říká, ale jde to. kolikrát jsem tak unavená, že malá si brebentí a já ještě na půl hodky usnu, ale většinou se mi pak ještě hůř vstává, než kdybych vstala hned.
taky jsem přes den nemohla spát, než jsem zabrala,byla vzhůru a já ještě víc na prášky.
fakt to samo tak nějak přejde.a to spím tedka taky max. těch 5 a to fakt rozkouskovaně. tak 4× půl hodky, max. tu hodku.
asi jsem měla jiný představy o mateřství, nějak mě nikdy nedošlo, že dítě bude plakat ikdyž se mu budu na 100%věnovat, myslela jsem že pochování vše vyřeší-hahahaha
jako nechat spát přes den i ty 4 hodinky v kuse…
malá taky tak spala a neovlivnilo to spánek v noci… ![]()
Goldenko, zkus koupit tu rourku. Stojí asi 13 Kč. Je v ní dírka (je to jakoby brčko, ale měkká, s brčkem to rozhodně nezkoušej), takže větry odejdou tou dírkou. Drž ji klidně zastrčenou nějakou chvíli, ono chvíli potrvá, než se ty cesty uvolní a vyjede vzduch. A pak můžeš ještě chvíli vydržet a třeba vyjede i materiál. Na to se ale připra
Omlouvám se za naturalistický popis…
Teploměr ji nenahradí, není tam to důležité = dírka ![]()
noo i s teploměrem odejde materiál
sama jsem se o tom přesvědčila…
a taky skříň za mými zády
my teda ještě nosily na tygříka to bylo taky hned po křiku…a pecky zabraly ale musely jsme malou nosit..že by jsme ji položily do postylky a daly ji na bříško třešně to neee…tak na hrudnik pecky bříškem na to malou a chodilo se… ![]()
goldenko-co popisuješ jsem měla přesně s dcerou a pomohl až čas,měla bolení až někdy do půl roka,syn byl na tom líp a bolení jen do tří měsíců,mně nejvíc pomáhala rektální rourka,teď už spíme do půl osmé,vydrž,bude líp ![]()
goldi, nečetla jsme co psali ostatní maminky, ale já tě chci podpořit a říct Ti že jsi ta nejlepší maminka pro svého chlapečka.
Zatím se neboj že by si malý otočil den a noc, zatím to nerozezná. Doporučuju nebudit ho nikdy ani ve dne a ani v noci. Jen když opravdu potřebuješ někam jed atd. nech ho spinkat tak jak potřebuje. Nedrž ho vzhůru dopřej mu opravdu spánek tak jak si žádá. Já jsem občas malému ulevvala rourkou.
Brzy se to utřepe a malý bude ve dne dýl vzhůru a v noci spinkat. (budit se na papání asi bude ale to už bude v pohodě) Ještě bych doporučila. večerní rituál už třeba teď klidně. a tak t dělat den co den stejně. Děti mají rády rutinu. např koupání pomazlení nakojení položení do postýlky zaspívání a dobrou… cokoli c bude Vám dvěma vyhovovat. Nic si nevyčítej..jestli jsi hodně unavená klidně si občas ber malého do postele ať si odpočineš. utřepe se to opravdu.. a to když s tebou občas Miky přespí v posteli to ještě neznamená že z toho musí být nutně zvyk.
Držím Ti palce bude líp…A vlastně pořád budeš řešit něco..podívej se na mě, taky pořád něco řeším ![]()
![]()