Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Gladys píše:
Některé děti jsou na tohle extra háklivé. Doporučuju přečíst si něco o bezplenkové komunikační metodě, pomůže ti to pochopit, že ona vlastně nedělá nic špatného, naopak.Doporučila bych se s tím smířit, koneckonců já bych asi taky nechtěla trávit x hodin v počuraný plínce, bylo by mi to nepříjemné. Oblečení bych přizpůsobila snadnosti přebalení, dneska se vyrábí spousta věcí s patentky v rozkroku, místo punčocháčů návleky na nohy, případně kombinovat body a kalhoty do pasu…
Čurání a kakání předcházejí často signály, že se dítěti chce, zkus ji trochu pozorovat a svlíknout jí plenu ještě předtím, než se do plenky vyčurá a podržet ji v klubíčku třeba nad umyvadlem, nad vanou…
Jinak z ekonomického hlediska vyjdou líp látkové plenky, člověk nepotřebuje nic světoborného, já třeba dávám na doma jen fleecové kalhotky na sucháč a do nich čtvercovou plínku na rovno, výměna je rychlá, na jedno vyčurání čtverec bohatě stačí.
Urcite se na to juknu
Vim, ze nedela nic spatneho. To ne, to si vubec nemyslim, ale jen, ze je to az moc protivne a kvuli tomu nemuze opravdu nic…
Take dekuji moc za rady - vse vyzkousim ![]()
Ale bojim se vyzkuset latkove, ptz opravdu nevim jake? ![]()
Nez se mala narodila tak jsem je chtela zakoupit, na internetu jsem o nich zacala cist a tak jsem se zamotala, ze uz jsem to pak vzdala, kazda mamka psala neco jineho a ja z toho mela hlavu jak patraci balon ![]()
Alpaka píše:
Látkařky používají pro takovéto děti fleesové separačky. Flís odvede dobře vlhkost. Tak zkusit látkovku se flísovou separačkou (třeba stačí zatím skusit vystřihnout flísový obdélník z flísové deky, starší tenší mikiny…)
Rada bych to vyzkousela, ale nevim jake pleny nakoupit uz jsem to psala GLADYS… Opravdu se v latkovych plenach nevyznam
![]()
Zkousela jsem spise ruzne druhy jednorazovych plen…
pomeranca píše:
No a proc ji proste neprebalis, kdyz se pocura? Ja prebalovala i venku, pokud nebylo pod nulou…
Doma ji prebaluji furt
nedela mi to problem, ale mame problem venku…
mam qunnyho a nastavba nejde dat uplne rovne dutiz je dite v polosedu a uz se mi stalo, ze mi kocarek pocurala a navic se tam chudinka tak krci, kdyz ji mam jit prebalit…proto se snazim z domova vychazet v suche plene.
MUFICE píše:
Tak u nás je to přesně naopak, když se malej pokadí, tak to dokáže hodněěěě dlouho maskovat. Pak když to zjistím a chci ho přebalit, tak se mi začne vztekat a utíkat. Vždycky ho musím přebalovat skoro násilím a ještě mu dát něco do ruky, aby držel. Nechápu, že se mu v tom tak líbí![]()
To je teda ulicnik
ale aspon neni mrzuty kdyz se pocura nebo pokaka ![]()
Mile maminky,
jeste jednou… dekuji Vam moc za rady ![]()
Dam na ne! ![]()
Dnes jsem zacala resit dalsi problem ![]()
Roste nam zoubek
a ja si furt rikala co se ji deje… propina se, place nechce papat. Jsem z toho uz mrzuta ikdyz zato chudinka nemuze, ale uz mi tecou nerviky z toho jak je stekla…
Jeste k tomu je to me prvni mimco tak jsem z toho docela vyrizena.. ![]()