Spací režim kojence

171
12.8.11 04:04

spací režim kojence

ahoj, mám 7týdenní miminko a řešíme problém s nočním spaním (asi jako mnoho z nás), snažím se každý den koupat kolem půl deváte, měla jsem dojem, že když půjde dítě spát pozděj, tak rychlej usne a taky vydrží spát dýl… většinou to je jen můj sen :lol:
Teď si nejsem jistá tou hodinou, neměla bych ji koupat a dávat spát dřív? Jaké s tím máte zkušenosti vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.8.11 06:46

Mi přijde, že koupeš už pozdě. Já koupu po 19h, nakojím a před 20h už mi malá spinká. Budím ji o půl4 ráno na kojení:-) Raději dávej spíd dříve, pak jsou už ty děti přetažené.

• Citovat
  • Upravit
29436
12.8.11 07:05

No já bych koupala určitě dřív. My koupeme mezi šestou a sedmou, pak nakrmíme a do osmi nám dítko spí celou noc, vzbudí se nám jen jednou kolem druhé na krmení. Ono není pravda, že čím později ho dáš spát, tak tím lépe a déle spát bude, pak už je přetažené, hůře se uspává apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
12.8.11 07:18

Ahoj já jsem se řídila prckem a poslední krmení mu vychází na 21.00, tak ho v 9vykoupu, nakrmim a vpůl 10 chrní až do 7-8. :dance: Pozoruj dítě kdy je ospalé, ale ne přetaželé a v dobu ho dávej spinkat. :palec:

• Citovat
  • Upravit
18223
12.8.11 07:18

Každé dítko je jiné a musíš vypozorovat co mu nejvíc sedí a kdy bývá blaženě unavené a kdy už je přetažené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
12.8.11 07:40

Já taky koupu už před krmením v 7, ale my s ním chodíme na procházku až večer, takže pak kolem 8 ven a v 10 dostane poslední krmení, pak už spí do rána. Ale je fakt, že každému sedí něco jiného :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
12.8.11 08:03

vzdy jsem syna ukladala, kdyz byl unaveny… na hodinky jsem se nekoukala. A ze zacatku to byloopravdu dost nepravidelne, az pozdeji se to zlepsilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
12.8.11 08:16

Každé mimčo to má jinak.. U nás se v 18h koupe (ob den, nekoupu každý den) a kolem 18:30 - 19:30 usíná. Spí až do 7 do rána :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
12.8.11 08:21

Ahoj, ja jsem taky ze zacatku nekoukala na hodiny…rekla bych, ze kdyz je mimi tak male, tak se na to clovek moc spolehat nemuze, miminko si vetsinou reklo samo…nekdy jsem nekoupala vubec. Takovy ten stereotyp nastal az kolem 5.mesice,v 6.h koupani, pak papani a kolem 7h. ukladani, dalsi mlicko az ve 4.h rano. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
12.8.11 08:26

my koupeme mezi 7-8 hodinou večer, nejpozději do devíti usínáme pokud nás netrápí prdíky, to je pak kolotoč masírování, nahřívání a uvolňování tak do 12 :-) pravidelnost moc nedodržujeme, protože sme dost akční rodinka a věčně cestujeme, ale mám vypozorováno,kdy je pro malýho čas spát aby nebyl přetaženej, to je pak peklo s usínáním :-) Od těch devíti mi malej někdy vydrží spát do 5:00(stává s tatínkem do práce) a nebo se budí ve 3 na krmení a pak spí taky do těch 5 eventuelně 6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
12.8.11 08:29

tak vidím, že je tu u každého mimča jiné, no někdy mi usne třeba před 8 a pak je mi líto ji vzbudit na koupání, jenže se pak stejně třeba za hoďku vzbudí, protože má hlad… jinak v noci mi víc jak 3 hodiny nespí… někdy se budí po 2 hodínách, tak mi přijde, že celou noc kojím :lol:
zkusím pozorovat víc malou a třeba posunout čas na dřív… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
12.8.11 10:34

No u nás to zase funguje tak,že kolem 19.hod. koupeme a to je pro malého asi signál že začíná řádění :dance: protože po krmení mi ne a ne usnout.Daří se nám to až mezi 21. a 22. hodinou a to můžu dělat co chci-houpání,nošení,kolotoč…Prostě má svou hodinku a maminka má smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
12.8.11 10:45

Ahoj, my měli něco podobného, :-? koupali jsme teda okolo 19. hod plus mínus 3/4 hoďka(podle krmení),usla až tak kolem 22. hod. Chce to aby si zvykla na určitý režim. Zhruba od 3 mesíců se to ustálilo, koupeme v 19. hod, usne v 19.30-20.00 a spí až do rána 5.00. Když jsem jí vzbudila v 22.00 na krmení, stejně se vzbudila v 5.00, prostě už byla tak zvyklá. Takže nebudit a nechat chrupat!!!Držím palečky, ono se to nějak poddá… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
12.8.11 10:52

jj,já budim na krmení podle toho kdy se nám podaří usnout a i když nevzbudim a nechám spát,tak vstáváme každý den ve 3:30-4:00 a to potom toho už mnoho nenaspim.Ale těšim se až se to přehoupne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
12.8.11 11:00

Každé dítě to má jinak. Já se to snažím směřovat mezi 7-8 večer. Ale ne vždy to vyjde. Pokud se dcera vzbudí okolo šesté hodině, jsme se starším ještě na hřišti, než dojdeme domů, chvíli to trvá a mimčo by za celou akci koupání, mazání, oblékání kojení … bylo přetažené. Takže raději uspím a počkám, až se probudí, což je třeba v těch půl deváté. Nejsem zasánce buzení, takže to zatím neřeším, časem se to utřepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí