Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
BohunkaP píše:
Už jsem s tím asi trapná, na emimino to vkládám asi postopadesáté, ale je to stále aktuální. Doporučuji k pročtení.
Nejsi, já to všude nvucuju taky
Ale okolí na to nějak nedbá a dělá si to dle svého. Drzouni
![]()
BohunkaP píše:
Už jsem s tím asi trapná, na emimino to vkládám asi postopadesáté, ale je to stále aktuální. Doporučuji k pročtení.
cetla jsem to asi pred tremi mesici, kdyz jsem resila otaceni a od te doby se ridim heslem „nejvic pomuzu, kdyz nepomuzu“ a ono to naramne funguje
BohunkaP píše:
Zajímavé, ale neřekla bych, že univerzální.Já třeba chytala (první den padal permanentně, další občas) a přesto po 4 dnech už bez problémů slezl ze stoje sám.Ale možná je to tím, že nikdy nepadal schválně - to pak věřím, že čím víc máma chytá, tím víc dítě padá.
Ja jsem nechytala, myslim, ze dite to pro vyvoj potrebuje. Jen asi tri dny doma nosila cepici, aby ty narazy nebyly tak tvrdy.
Preslo ji to asi do tydne, pak uz si kecla na zadek. Ale delala to v dobe, kdy uz umela lezt a sedet… ![]()
neli23 píše:
pustí se a padá na zada a na hlavu prostě dozadu, kdyby padala na zadek tak ji nechám
Já jsem měla na holky helmy.. Super vynález.. ![]()
asi bych u našich dvojčat nedělala nic jinýho, než chytala…a beztak bych to nestíhala…rohy jsou oblepený a do hlavy si občas daj i v kuchyni na dlažbě…ale už padat uměj tak, že to vychytávaj a pláčou třeba jen proto, že se leknou…ale nelítám k nim, nelituju…život se s nima nebude mazlit…zvykat si musí od mala…ještě si držtičku namelou tolikrát ![]()
Vojta holt taky plakal a to tak, že „přestal dýchat“. Kolikrát mi i zatrnulo, protože ducnul hlavou o zem -plovoučku, ale prostě za zadkem mu stát pořád nejde (ačkoliv je zatím sám) a uběhnout cca 6m během chvilky taky nejde (vzdálenost mezi kuchyní a obývákem - spojená místnost).
Já jsem malého chytala, ale ne že bych za nim utíkala, spíš, když jsem se u pádu naskytla. Asi týden jsem ho učila slézat na kolínka (ještě nesedí). Protože když zjistil, že pád bolí, stál, brečel a nevěděl jak dolů. Vždycky jsem mu zatáhla za nožičky, to ho donutilo si kleknout … pak sice sem tam spadl, ale vypiloval to během 14 dnů, teď už nemá problém ![]()
promiň že to tak řeknu a možná už ti to tu i někdo řekl, nečetla jsem příspěvky ale děláš to blbě. Ona se tím naučí na tebe spolíhat a nenaučí se ze stoje sama zase dolu. Kuba padal asi tři dny než pochopil že takhle to nepůjde
a pády se začali zmírňovat než se pořádně naučil jak zase ze stoje dolu.
Tady ti házím odkaz to si pročti a přestaneš se bát ![]()
Amabilis77 píše:BohunkaP píše:Nejsi, já to všude nvucuju taky
Už jsem s tím asi trapná, na emimino to vkládám asi postopadesáté, ale je to stále aktuální. Doporučuji k pročtení.![]()
![]()
Ale okolí na to nějak nedbá a dělá si to dle svého. Drzouni
![]()
![]()
![]()