Nechat vyřvat - 8měsíční?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13415
12.8.11 20:25
careynka píše:
Anetik píše:
Caerynko, zkus uspávat dítě v kočáru, když ti z něj leze ven :-D. A nespala jsem fakt půl roku, je třeba něco změnit!Neoenc, dík!
ja nespala uz trictvrte roku, behem noci vstavam i 4× a to je na UM uz a k veceri ma kasi…pres noc mi vypije pul litru mlika…uspavam ho v zavinovacce na ruce i pres den, vim o cem mluvis :-)

Já své dítě muluju, udělám cokoliv, aby byl přes den spokojený, ale abych tohle zvládla, tak se musím vyspat. A kolik tvé dítě váží? Bych teda toho našeho dlouhána těžkýho na rukách neuspala, by mi upadnul…

Vyřvat ano, ale všeho s mírou. Držím palce, ať to jde co nejdřív dobře. A zkus velkou postel, hladit, hladit, hladit (záda, nohy, hlava, ruce) a uhladit do spánku. Pak postupně z velké uhlazovat v malé. To pomohlo u nás a dneska usíná v pohodě (teda někdy taky ne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
12.8.11 20:26

Laajo souhlas :mrgreen: já nastudovala a praktikovala, stálo mě to hodně sil,ale odměna je úžasná usměvavé miminko, co se nebudí s pláčem ale s úsměvem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
12.8.11 20:26
Veruš1 píše:
careynka píše:
Anetik píše:
Caerynko, zkus uspávat dítě v kočáru, když ti z něj leze ven :-D. A nespala jsem fakt půl roku, je třeba něco změnit!Neoenc, dík!
ja nespala uz trictvrte roku, behem noci vstavam i 4× a to je na UM uz a k veceri ma kasi…pres noc mi vypije pul litru mlika…uspavam ho v zavinovacce na ruce i pres den, vim o cem mluvis :-)

Já své dítě muluju, udělám cokoliv, aby byl přes den spokojený, ale abych tohle zvládla, tak se musím vyspat. A kolik tvé dítě váží? Bych teda toho našeho dlouhána těžkýho na rukách neuspala, by mi upadnul…

Vyřvat ano, ale všeho s mírou. Držím palce, ať to jde co nejdřív dobře. A zkus velkou postel, hladit, hladit, hladit (záda, nohy, hlava, ruce) a uhladit do spánku. Pak postupně z velké uhlazovat v malé. To pomohlo u nás a dneska usíná v pohodě (teda někdy taky ne).

vazi necelych 9 kil, je ot hubenour. Ja se vyspim, konvici mam u postele i s mlikem, tak to jen prihreju, malej si da v polospanku 100ml a okamzite spi dal, prestavka asi max 5 minut :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
12.8.11 20:31
Anetik píše:

Já tě chápu, taky bych nechtěla 9ti m dítě uspávat večer v kočáře nebo na rukou. Na druhou stranu - mi nepřijde fér za dítětem zabouchnout dveře a přijít jen v určených intervalech. Jdi za ním. Uspávej tebou zvoleným způsobem - v postýlce, na posteli. V leže, bez všech skopičin - hopsání na míči, drncáním v kočárku. Ale buď s ní. Utěšuj, hlaď, buď na blízku. Ona se taková změna snáz vezmzme, pokud je maminka na blízku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
12.8.11 20:33

Ahoj mám taky dvojčata a jedno ještě k tomu.A všichni jsou vzorově naučeni usínat samy v postýlkách takřka hned po příchodu s porodnice.Já jsem jim brzo nastolila pravidelný režim na který si zvykli .Samozřejmě se to neobešlo bez toho řevu ,ale to jen asi první měsíc. Také jsme praktikovaly to samé co je v prvním příspěvku.Pak už naprosto bez problémů.A i na denní spaní jsou takto naučení.Dám do postýlek políbám oni mi zamávají a čau.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
12.8.11 20:33

Nenechala byhc vyřvat nemám na to nervy navíc když sjem to ejdnou zkusila řval až se zalykal a ne díky víckrát ne uspávám na rukou je nám skoro rok nebo usne při kojení…nevadí mi to první se naučil kolem desátého měsíce ze dne na dne bez řevu ale druhý syn je mamánek a beze mě nedá ani ránu až mit o přijde jako extrém ale řvát ho nenechám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
12.8.11 20:38
Izabella píše:
Má rada se asi nikomu moc líbit nebude, ale moc se mi líbil tenhle odstavec z jedné knihy:

Jsme tak slepí, že v Británii dokonce existuje Národní asociace pro rodiče dětí s poruchami spánku. Patrně funguje stejným způsobem jako Anonymní alkoholici — rodiče plačících dětí posiluje a uklidňuje je větami typu „oni z toho vyrostou", „střídejte se s manželem, aby se každý z vás aspoň trošku vyspal", „miminku to neublíží, když ho necháte řvát, pokud víte, že mu nic není„. To poslední, co vám mohou nabídnout, je: „Když už nic jiného nepomůže, opravdu to miminku neuškodí, když ho vezmete k sobě do postele.“ Nikdo nepřijde s návrhem válku ukončit a důvěřovat miminku, které hlasitě a naprosto jasně dává všem najevo, kde je jeho místo.

Koncept Kontinua

Já s tím souhlasím :lol: Ondra se mnou spal do té doby, dokud nebyl připraven spát sám (do roka) a i teď si několikrát týdně řekne, že chce ke mě. Jsem ráda, aspoň si ho trochu užiju, než vyroste. Klárka už o takové věci zájem nemá a pomazlit se přijde tak na deset vteřin denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
12.8.11 20:41

PROČ SE PTÁM AŽ TEĎ????? jsi srandovní! Protože jsem vyřvávání nebrala zatím v podtaz, je to mé dítě a chci být stále s ním. Ale........ jsou dvě. Mám dvě ruce a stejně jedno řvát bude!

Holky dík za podporu!!!!!!!!!! Je to příšerné, ale musí se s tím něco dělat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
12.8.11 20:41

Tak na tuhle metodu nějak nemám nerva. Chvíli nechám řvát, ona mezitím v postýlce vstane do kleku, okusuje postýlku, pak sebou nějak blbě sekne nebo se šprajcne mezi šprušlema, takže řve znova:-) Nejrychleji usne u prsa nebo když s ní ležím položenou na prsou a zpívám. Před měsícem to ještě šlo, v postýlce si hrála, pak vytuhla. Ale potom začla vstávat do toho kleku a trošku mamánkovatět. Jakmile odejdu, řev. V noci se taky párkrát vzbudí, asi závislák na prsu. Do pěti minut zase spí. Ale tak snad to do puberty zvládne sama:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
12.8.11 20:43

hofko a v noci jí dáš prso nebo usne sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
12.8.11 20:44

Prso, proto píšu závislák. Občas pomůže dudlík nebo když je dostatečně ospalá, jenom držet ruku.

Dita01 píše:
hofko a v noci jí dáš prso nebo usne sama?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
12.8.11 20:45

Careynko, tak to máš dobrý, konvice v ložnici :palec: Já teda jdu do kuchyně, donesu mlíko, podepřu polštářem a spím, vzbudí mě, jak dopije a natáhne vzduch, seberu flašku apokračuju. Ale stejně mě to vadí :nevim: :oops:

Vyřvávání sama nemám ráda, občas prostě nechám, ale sotva minutu. Jak jsem psala, hladit, hladit až uhladit a pak postupně přesouvat do postýlky :wink: Třeba to zabere a bude to míň bolestivý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
12.8.11 20:50

Holky, já mám asi příšerky :-). Ale nějaké mlíka u nás nefungují. I v noci, vzbudí se v jednu, dám čaj, dám mlíko, dám kaši… stejně dvě hoďky jezdíme a chováme. A Přes den? stejné. Jenže teď už fakt nemám jak je uspávat, v kočáru se bouchají a kopají. A to je i přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
12.8.11 21:01
Izabella píše:
Má rada se asi nikomu moc líbit nebude, ale moc se mi líbil tenhle odstavec z jedné knihy:

Jsme tak slepí, že v Británii dokonce existuje Národní asociace pro rodiče dětí s poruchami spánku. Patrně funguje stejným způsobem jako Anonymní alkoholici — rodiče plačících dětí posiluje a uklidňuje je větami typu „oni z toho vyrostou", „střídejte se s manželem, aby se každý z vás aspoň trošku vyspal", „miminku to neublíží, když ho necháte řvát, pokud víte, že mu nic není„. To poslední, co vám mohou nabídnout, je: „Když už nic jiného nepomůže, opravdu to miminku neuškodí, když ho vezmete k sobě do postele.“ Nikdo nepřijde s návrhem válku ukončit a důvěřovat miminku, které hlasitě a naprosto jasně dává všem najevo, kde je jeho místo.

Koncept Kontinua

:-D už mi vše přijde jako sranda, holky v noci houpu, zpívám, beru do postele, jezdíme v kočárku… komu není rady tomu není pomoci, kdo tohle nezažil, nepochopí. Věřila jsem, že já k tomuhle nedospěju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
12.8.11 21:04
BohunkaP píše:
Anetik píše:
Potřebuji rychlou radu. Dosud jsme otrocky uspávali v kočáru, na rukou… atd. Dnes necháváme vyřvat a je to jako peklo na zemi, fakt příšerný řev. Známe to, jako mimi dokázala řvát hodiny. Ale je jí 8 měsíců. Poradíte jak na to?

DODNES jste uspávali, DNES necháváte vyřvat a teprve teď se ptáš na radu??? Fakt nechápu.

Když chcete miminko naučit usínat samo, proč ne - ale snad si o tom, prokristapána, nejdřív něco nastuduju, zjistím si, jak na to, rozmyslím si přesně, co, jak a proč chci udělat… a TEPRVE POTOM zahájím akci, ne?

Takovéhle hurá-akce „a dneska necháme vyřvat“, to je nejlepší recept, jak mít doma vynervované mimino, které neví, co mu zase dneska uchystají.

Estivillova metoda je výborná věc - ale opravdu je potřeba se s ní předem dobře seznámit!

zlato, nestihla jsem za posledních 8 měsíců ani zjistit vakcíny k očování! kdybych měla čas na studování, což bych ráda, neotvírám novou diskusi :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí