Nechat vyřvat - 8měsíční?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9821
13.8.11 18:53

MOnak pokud usne cca do 15 minut tak proč ne,ale některé děti jsou schopné usínat 2 hodiny to pak není moc dobré :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.13 09:56

Prosím o zkušenosti :)
Mám dítě téměř 8 měsíců. Přes den neustále vyžaduje chování, věnování…sama nevydrží, max. pár minutek. Pořád pořvává a když ji nechám, spustí amok. Tím věčným chováním je pomalejší ve vývoji-zatím se jen otáčí na bříško :think: Klidně ji budu chovat stále/mateřský instinkt mi to říká, že ji nemám nechávat řvát/ale mám obavy, aby se posunula ve vývoji…Pořád mě to hryže…To, že nemám na nic čas je věc druhá :zed:
Dneska jsem ji nechala na zemi 10 minut řvát/byla jsem u ní/, snažila se ji zabavit, věnovat-jen jsem ji nevzala do ruk. A výsledek byl pouze amok, kdy byla zpocená jak myš a slzy tryskaly o 106.

Tak já nevím, co myslíte, měla jste s něčím takovým zkušenosti? Spíš sbírám názory a rady.
 Děkuji

Jo, a separační krizi se nejedná, taková je od malička…
Omlouvám se za anonym, ale je mi trapně :oops:

• Citovat
  • Upravit
12651
20.5.13 10:01

Počkám na odpověď. Mám to podobně se sedmiměsíčním, ale ne tak extrémní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.13 10:03

@jessikka A jak je to u vás? je tak od malička?

• Citovat
  • Upravit
10032
20.5.13 10:10

Holky musím říct, že něco podobného měla švagrová, malý byl na ní hooodně fixovaný, tak jsme se domluvily, že si vyměníme na dva dny dítka, sice pro mě to byl trošku záhul (nebyla jsem na to zvyklá) ale jakmile jsem synovce vrátila, tak říkala, že naprosté zlatíčko :palec: tak zkusit vyzkoušet, ikdyž chápu, že to pro vás může být těžké..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
20.5.13 10:14

Já si osobně nemyslím, že by byla pozadu ve vývoji kvůli nošení. Starší byl také pořád na ruce a začal lézt v 7 měsících. Já se neumyla, na záchod jsem si došla leda tak v noci… Takže to bude obdobné. ;-) Prekopová (psycholožka) se třeba domnívá, že právě nošení je pro motoriku velice prospěšné tím, že dítě musi pořád vyvažovat balanc a že nošené, houpané děti jsou dokonce šikovnější. Starší se teda nenačil sám usínat a i když jsou mu 3 roky, usne jedině s námi po 2 hodinách. Prostě vše má své. Druhé dítě jsem nenosila nikdy, usínat jsem ho učila od 2 měsíců samotného, bez houpání a neleze mi ani v téměř ukončených 10 měsících. Starší zas tím, jak jsem se mu pořád věnovala ví věcí, jak jiné děti v 5 letech a brzy perfektně mluvil. Zkus ji naučit na knížky, to se mi moc vyplatilo a zpívat jí.

Jinak na tyhle hysteráky okolo 3/4 roku se mi vyplatila houpačka mezi futra nebo navrtat do stropu. To bylo jediné, co ho vždy uklidnilo. Na meteřské instinkty nevěřím, ale myslím, že dělej, jak to cítíš, stejně nikdy nikdo nezjistí, co je lepší a co ne. A pokud má na zemi hysterák, lézt z něj nezačne, to je stejně tělo paralizované. Pořiď autíčka, něco, co se hýbe, míč, nafukovací válec… Lehni si k ní na zem a hrajte si, motivuj jí. Když začne řvát, klidně jí vem… Držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.13 10:14

Já si myslím, že to není závislost na mě…že potřebuje někoho, kohokoliv, jen nechce být sama a chce se chovat. Ona moc nevydrží ani v kočárku :(

• Citovat
  • Upravit
2760
20.5.13 10:16

Tak ji nos..zkus šátek nebo manducu (to mám zkušenost já), taky jsme měli takové nosící období, kdy jsem ho musela tahat pořád i doma.. a mimis tě bude cítít a i něco uděláš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
20.5.13 10:16
@Anonymní píše:
Prosím o zkušenosti :)
Mám dítě téměř 8 měsíců. Přes den neustále vyžaduje chování, věnování…sama nevydrží, max. pár minutek. Pořád pořvává a když ji nechám, spustí amok. Tím věčným chováním je pomalejší ve vývoji-zatím se jen otáčí na bříško :think: Klidně ji budu chovat stále/mateřský instinkt mi to říká, že ji nemám nechávat řvát/ale mám obavy, aby se posunula ve vývoji…Pořád mě to hryže…To, že nemám na nic čas je věc druhá :zed:
Dneska jsem ji nechala na zemi 10 minut řvát/byla jsem u ní/, snažila se ji zabavit, věnovat-jen jsem ji nevzala do ruk. A výsledek byl pouze amok, kdy byla zpocená jak myš a slzy tryskaly o 106.

Tak já nevím, co myslíte, měla jste s něčím takovým zkušenosti? Spíš sbírám názory a rady.
 Děkuji

Jo, a separační krizi se nejedná, taková je od malička…
Omlouvám se za anonym, ale je mi trapně :oops:

proč trapně??? 8o 8o Víš kolik takových dětiček je?
Náš malej teda má taky období, když ho položím na zem a začne ječet jak tur a pořád se na mě sápe, ale u něho je to spíš asi tak úzkost. Sice je to takový řvounek od malička, ale vydrží si hrát dobu i sám, no prostě podle nálady…
A co ti říká lékař? Já myslím, že je asi jen citlivější a potřebuje tě, i když je mi jasný, že to musí být záhul, celý den jí mít na rukou :-( A jak ti usne??

Moc jsem ti neporadila viď? Ale jen jsem reagovala na to, jak si psala, že ti je trapně, to vůbec nemá být proč!!! :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.13 10:19

S usínámím problémy ani nijak nemáme, občas řve, že nemůže usnout, ale to neřeším. Usíná v postýlce, to jsem ji naučila.
Přes den je to horší. na zemi prostě nebude ležet, to bude řvát, ikdyž jsem s ní a dělám opičky…a věnuju se fakt dost, myslím :think: vlastně pořád

• Citovat
  • Upravit
2660
20.5.13 10:21

Jo, pravda, pořiď si šátek, nosítko, jak píše Verrru. Náš také nesneš ani kočár, chodila jsem ven pravidelnem se 2 kamarádkami se stejně starými dětmi. Jejich max. po 30 min. v kočáru vytuhli, náš houby. Tak jsem ho začala dávat do šátku - okolo půl roka a světe div se, ač byly 30 pařáky a oba totálně durch, spokojeně spal. :nevim: :mrgreen: Doma jsem třeba kolikrát dělala i vytírala s ním v manduce, v šátku. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
20.5.13 10:22
@Anonymní píše:
S usínámím problémy ani nijak nemáme, občas řve, že nemůže usnout, ale to neřeším. Usíná v postýlce, to jsem ji naučila.
Přes den je to horší. na zemi prostě nebude ležet, to bude řvát, ikdyž jsem s ní a dělám opičky…a věnuju se fakt dost, myslím :think: vlastně pořád

Takže je pořád protivná? A když jí chováš, tak už je ok a je veselá? No pokud jo, asi bych to taky řešila šátkem… Ale fakt nevím, s tímhle zkušenost nemám. Malej když otravuje, tak si dodělám prostě svoje a pak ho na ruku vezmu, nechci ho učit, že na každé jeho zakňourání ho budu brát do náruče, i když někdy je to teda fakt těžký :-(

• Citovat
  • Upravit
9066
20.5.13 10:24

V tomhle veku je blby obdobi, vzteka se, protoze se jeste neumi zabavit a pohybovat. Jakmile poleze, zabavi se a bude to lepsi, neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
20.5.13 10:28
@Anonymní píše:
Já si myslím, že to není závislost na mě…že potřebuje někoho, kohokoliv, jen nechce být sama a chce se chovat. Ona moc nevydrží ani v kočárku :(

malý se chtěl taky pořád chovat, ale já jak jsem ho měla tak jsem ho tak často prostě nebrala, sice si trošku poplakal, ale fakt pak už byl zlatý a teď po ani ne dvou měsících - super :-) ale každého věc.. jen jsem napsala svou zkušenost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
20.5.13 10:29
@Aliik píše:
V tomhle veku je blby obdobi, vzteka se, protoze se jeste neumi zabavit a pohybovat. Jakmile poleze, zabavi se a bude to lepsi, neboj :hug:

no nevím, náš leze a chodí kolem nábytku, ale OBČAS tohle má teda taky, vezmeš ho do náruče dobrý, položíš řev :lol:, ale je fakt, že je to většinou, když je hodně unavený a chce spinkat, nebo ho prostě jen zajímá, co dělám…

Ale pokud ti holky radí ten šátek, tak bych to zkusila…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure