Nechat vyřvat - 8měsíční?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1934
12.8.11 21:08
Veruš1 píše:
careynka píše:
Anetik píše:
Caerynko, zkus uspávat dítě v kočáru, když ti z něj leze ven :-D. A nespala jsem fakt půl roku, je třeba něco změnit!Neoenc, dík!
ja nespala uz trictvrte roku, behem noci vstavam i 4× a to je na UM uz a k veceri ma kasi…pres noc mi vypije pul litru mlika…uspavam ho v zavinovacce na ruce i pres den, vim o cem mluvis :-)

Já své dítě muluju, udělám cokoliv, aby byl přes den spokojený, ale abych tohle zvládla, tak se musím vyspat. A kolik tvé dítě váží? Bych teda toho našeho dlouhána těžkýho na rukách neuspala, by mi upadnul…

Vyřvat ano, ale všeho s mírou. Držím palce, ať to jde co nejdřív dobře. A zkus velkou postel, hladit, hladit, hladit (záda, nohy, hlava, ruce) a uhladit do spánku. Pak postupně z velké uhlazovat v malé. To pomohlo u nás a dneska usíná v pohodě (teda někdy taky ne).

Dík, holky už váží víc jak 8 kg. Stejně je uspávám na rukou, protože z toho kočáru už za řevu lezou. Ale dnes už toho bylo hodně. Ale potřebovala jsem i spolupráci doma, protože jsou dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
12.8.11 21:10

vyřvat bych nenechávala ani náhodou. Taky by si mohl vyřvat kýlu, jak už se mnoha mým kamarádkám praktikujícím tento způsob, stalo :-? .

Ale ten stereotyp před spaním je důležitý. Už od 14-ti dní mi Honzík spí celou noc! :wink:
V osm vykoupu, nabaštíme se, pak ho chvilku držím a hladím než si odbrkne, položím do postýlky, pohladím po čele, řeknu dbrou noc a odcházím :wink:

Pokud začne natahovat, nechám jednu minutu, dám dudlíka, znova pohladím a okamžitě odcházím. Tímto způsobem se naučil usínat do 15 minut :dance: .

mě se to těžko radí, za celý 4 měsíce nebyla noc, kdy bychom se nevyspali, a doufám, že se to nijak nezmění, ale vám holky přeju ať vám brzo miminka spinakjí jako mě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
12.8.11 21:11

nebo Anetiku příšerky taky vyrostou :lol: :lol:

já vím mě se to říká,ale Linda taky ještě v noci vyžaduje mlíko a to bude mít tři roky,ale je to takový hubenorek desetikilový tak jí ho dávám to ty Tvoje cácorky jsou ještě malinké oproti té moji kozeně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
12.8.11 21:12
Anetik píše:
BohunkaP píše:
Anetik píše:
Potřebuji rychlou radu. Dosud jsme otrocky uspávali v kočáru, na rukou… atd. Dnes necháváme vyřvat a je to jako peklo na zemi, fakt příšerný řev. Známe to, jako mimi dokázala řvát hodiny. Ale je jí 8 měsíců. Poradíte jak na to?
DODNES jste uspávali, DNES necháváte vyřvat a teprve teď se ptáš na radu??? Fakt nechápu.
Když chcete miminko naučit usínat samo, proč ne - ale snad si o tom, prokristapána, nejdřív něco nastuduju, zjistím si, jak na to, rozmyslím si přesně, co, jak a proč chci udělat… a TEPRVE POTOM zahájím akci, ne?
Takovéhle hurá-akce „a dneska necháme vyřvat“, to je nejlepší recept, jak mít doma vynervované mimino, které neví, co mu zase dneska uchystají.
Estivillova metoda je výborná věc - ale opravdu je potřeba se s ní předem dobře seznámit!
zlato, nestihla jsem za posledních 8 měsíců ani zjistit vakcíny k očování! kdybych měla čas na studování, což bych ráda, neotvírám novou diskusi :jazyk:

Zlato, stačí jedno heslo do strejdy Googla … O tolik víc času než pár diskusí to zas nezabere :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.11 21:12

My sme skusili nechat vyrevat. Dokonca som uspavala vlezena v postielke a hladila aj hodinu kym zaspala. Vysledok? Boji sa zavriet oci a lahnut je fuj, zaspava tak ze klaci kym nepadne na hubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
12.8.11 21:13

Díky všem za názory. Už spinká, první to zvládla rychle a je v jednom pokoji, druhá bez nosení řvala,tak se stejně nosila ale už funí do peřin. Teď už vím jak na to, tak to zkusím. Je fakt, že mi to rve srdce, ale to uspávání na rukou mi přijde jako cesta do nikam.

Tak všem krásné sny! u nás se ještě bude párkrát zpívat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
12.8.11 21:15

Rozhodně bych je nenechala vyřvat samotné.
I já jsem si s malou prožila při uspávání peklo, pak se to zlomilo samo ze dne na den.
Ale chápu, že s dvojčatama to fakt není jednoduchý. Zkusila bych asi vzít si je k sobě, nezvedat, hladit, konejšit, hlavně nenechávat samotné vyřvat.
Kdo chce praktikovat Estivillovu metodu, ať si napřed radši přečte už zmíněný Princip kontinua.

• Citovat
  • Upravit
2786
12.8.11 21:17

taky nemám nervy nechat řvát.. a přitom jsem se starší do roka a půl zažívala to,co Ty ted,moc dobře si na to vzpomínám-bylo to šílené.. až jednou přišla paní na odečet vodoměru v době uspávání a koukala na mě jak na vola-to jí ještě uspáváte? tehdy jsem se zlomila a řekla si a dost… kočárek jsem odvezla do kočárkárny,balon vyfoukla a večer malou vykoupala,vypila si své mlíčko,dala jí do postýlky,zazpívala a sedla si vedle její postýlky na naše letiště.. no ta teda koukala! když začala vyřvávat,pohladila jsem ji,zazpívala znovu a přindala její „mazlinku“.. a tak furt dokola dokud neusnula.. když se začala zvedat,dala jsem ji zase lehnout…
trvalo to týden,ale pochopila,že jsem tam stále s ní a bude se spinkat…
Mladší jsem si taky rozmazlila vozením,ale už ted pomalu zkouším nevozit… jen si sednu dělám šššššššššššš a usne do 10minut :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
12.8.11 21:18
Anetik píše:
Potřebuji rychlou radu. Dosud jsme otrocky uspávali v kočáru, na rukou… atd. Dnes necháváme vyřvat a je to jako peklo na zemi, fakt příšerný řev. Známe to, jako mimi dokázala řvát hodiny. Ale je jí 8 měsíců. Poradíte jak na to?

Jestli ti můžu poradit,tak to nedělejte,já to dělala-dala jsem na radu svý matky,malej má dnes 6 let,ale od malička se tímhle naučil si všecho vyřvat,učím ho pořád dokola,že nemusí hysterčit a tak,už to celkem ovládá,ale výchova mojí matky z něj udělala nerváka ještě většího než by byl-neptejte se mě,proč jsem to dopustila-já byla vděčná za každou pomoc,protože otec syna se na nás vykašlal,já byla mladá a nic o dětech nevěděla a bydlela jsem a bohužel dodnes bydlím s matkou,ale výchovu si už pár let organizuju plně sama…Hodně štěstí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
12.8.11 21:25

Já nevím, ale malá mi krásně usínala sama než si sedla. Odté doby šimrám ve vláskách,ukolébavka později + pohádka do 10 min spí. Nechat vyřvat do usnutí na to bych neměla nervy a podle mně na tom není nic dobrého jak pro dítě tak pro matku. Udělala jsem to jednou a vyčítala si to měsíc. Chápu pokud je starší dítě a neumí usínat samo a je druhé miminko co mámu potřebuje tak to starší řeším, ale je tu ještě táta ne :wink: Navíc já si myslím, že dítě by mnělo mít kontakt při usínání pohádka,pohlazení, ukolébavka.Moji rodiče mi četli před spaním snad do 8 let pohádky a ráda na to vzpomínám. S manželem se dcery večer ptáme kdo má číst pohádku. Mám vždy když jí vidím usínat krásný pocit štěstí :andel:

Co houpačku a pak přenést do postýlky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
12.8.11 21:47

Holky, vidím, že to je otevřené téma!

Já se teda omlouvám za to oslovení „zlato“¨.

V každém případě mi hlavně pomohla Neonenc odkazem a o to mi šlo!

Jinak, pokud budou pořád moc řvát, nedá mi to, musí se zapojit taťka, jinak jsem v háji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
12.8.11 21:52

Holky dík za příspěvky!

Faktem je, že někdy to (podle mě) funguje a jindy ne. Myslím, že vám brzy napíšu, jak jsou ty mé pyraňky k neuspání. Ale budu šťástná, pokud se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
12.8.11 21:56

Ta metoda, jak na ni byl vložen odkaz, je prý super a má velké úspěchy.

… naše dcera spala do dvou let krásně. Položím, odcházím, neřeším. V poledne i večer spala. Teď najednou nechce usínat sama, řve a vřeští, až se z toho :poblion: A máme po uspávání, prostě nezabírá nic. Prostě nic. Dnes jsem s ní ležela zas hodinu, než zabrala. Už si taky nevím rady…

Držím moc palce, děti, které ne :poblion: bych vyřvat klidně nechala (můj názor).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
12.8.11 22:16
rychnov3 píše:
Ta metoda, jak na ni byl vložen odkaz, je prý super a má velké úspěchy.

… naše dcera spala do dvou let krásně. Položím, odcházím, neřeším. V poledne i večer spala. Teď najednou nechce usínat sama, řve a vřeští, až se z toho :poblion: A máme po uspávání, prostě nezabírá nic. Prostě nic. Dnes jsem s ní ležela zas hodinu, než zabrala. Už si taky nevím rady…

Držím moc palce, děti, které ne :poblion: bych vyřvat klidně nechala (můj názor).

Já si s malým v tomhle období vždy lehla,obejmula jsem ho,přečetla nějkou pohádku a pak jsem dělala jako že spím a když náhodou chtěl mudrovat,tak jsem ho zchladila,že jestli nezavře očička a nebude spinkat,tak že si půjdu lehnout k sobě,že už je večer a musí být potichu a spinkat jako osttní děti-většinou to zabralo,ale nejvíc zabralo mu na žádnou otázku prostě nereagovat a dělat mrtvýho brouka…dnes máme rituál takový,že po Animáčku si jde vyčistit zuby,pak do postele,zavolá na mě,já tam přijdu,obejmu ho,pomazlíme se,popřejem krásne sny a Viky je během 3 minut v limbu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
12.8.11 22:16
BohunkaP píše:
Anetik píše:
BohunkaP píše:
Anetik píše:
DODNES jste uspávali, DNES necháváte vyřvat a teprve teď se ptáš na radu??? Fakt nechápu.
Když chcete miminko naučit usínat samo, proč ne - ale snad si o tom, prokristapána, nejdřív něco nastuduju, zjistím si, jak na to, rozmyslím si přesně, co, jak a proč chci udělat… a TEPRVE POTOM zahájím akci, ne?
Takovéhle hurá-akce „a dneska necháme vyřvat“, to je nejlepší recept, jak mít doma vynervované mimino, které neví, co mu zase dneska uchystají.
Estivillova metoda je výborná věc - ale opravdu je potřeba se s ní předem dobře seznámit!
zlato, nestihla jsem za posledních 8 měsíců ani zjistit vakcíny k očování! kdybych měla čas na studování, což bych ráda, neotvírám novou diskusi :jazyk:
Zlato, stačí jedno heslo do strejdy Googla … O tolik víc času než pár diskusí to zas nezabere :jazyk:

To pak tady nemusí být žádné diskuze, strejda google zná vše :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky