Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Anetik píše:
Caerynko, zkus uspávat dítě v kočáru, když ti z něj leze ven. A nespala jsem fakt půl roku, je třeba něco změnit!Neoenc, dík!
radu mam jen jedinou: az bude dalsi,tak rozhodne neuspavat! dej ji spat az bude hooodne unavena a porvat si muze,jen je otazka,jak dlouho… ![]()
Anetik píše:
Caerynko, zkus uspávat dítě v kočáru, když ti z něj leze ven. A nespala jsem fakt půl roku, je třeba něco změnit!Neoenc, dík!
Neměla jsi to nechat zajít tam kde to je, teď ji necháš vyřvat? fakt bezva! něco pokazíš a pak necháš trpět dítě? některý děti holt samy neusnou.ohle fakt nikdy nepochopím ![]()
Hodaka píše:Anetik píše:Neměla jsi to nechat zajít tam kde to je, teď ji necháš vyřvat? fakt bezva! něco pokazíš a pak necháš trpět dítě? některý děti holt samy neusnou.ohle fakt nikdy nepochopím
každej není dokonalej a všichni děláme chyby!!!Je lepší si je uvědomit-i když občas později,než si je neuvědomit vůbec-a myslím,že zakladatelka potřebuje radu a ne kazani-to si může rovnou zajít do kostela!!!!Já třeba nepochopím lidi,co kritizujou a očividně se v tom vyžívaj
![]()
chatline píše:Hodaka píše:každej není dokonalej a všichni děláme chyby!!!Je lepší si je uvědomit-i když občas později,než si je neuvědomit vůbec-a myslím,že zakladatelka potřebuje radu a ne kazani-to si může rovnou zajít do kostela!!!!Já třeba nepochopím lidi,co kritizujou a očividně se v tom vyžívajAnetik píše:Neměla jsi to nechat zajít tam kde to je, teď ji necháš vyřvat? fakt bezva! něco pokazíš a pak necháš trpět dítě? některý děti holt samy neusnou.ohle fakt nikdy nepochopím
![]()
![]()
v ničem se nevyžívám, prvního syna jsem uspávala do roka, takže vím o čem mluvím 12 kg, ale nikdy bych nenechala vyřvat NIKDY! pak se to zlomilo samo, až dozrál usínal sám, takže asi tak.
Hodaka píše:chatline píše:v ničem se nevyžívám, prvního syna jsem uspávala do roka, takže vím o čem mluvím 12 kg, ale nikdy bych nenechala vyřvat NIKDY! pak se to zlomilo samo, až dozrál usínal sám, takže asi tak.Hodaka píše:každej není dokonalej a všichni děláme chyby!!!Je lepší si je uvědomit-i když občas později,než si je neuvědomit vůbec-a myslím,že zakladatelka potřebuje radu a ne kazani-to si může rovnou zajít do kostela!!!!Já třeba nepochopím lidi,co kritizujou a očividně se v tom vyžívajAnetik píše:Neměla jsi to nechat zajít tam kde to je, teď ji necháš vyřvat? fakt bezva! něco pokazíš a pak necháš trpět dítě? některý děti holt samy neusnou.ohle fakt nikdy nepochopím
![]()
![]()
Jinými slovy:
Růst nezávislosti a schopnost emocionálně dozrávat vychází
do velké míry ze všech aspektů základního vztahu v náručí. Proto se dítě nemůže od matky osamostatnit. Jen skrze ni. Tím, že ona bude plnit svou roli správně, že poskytne zážitky „v náručí" a dovolí mu po jejich naplnění postupovat dál.
Koncept Kontinua
Hodaka píše:chatline píše:v ničem se nevyžívám, prvního syna jsem uspávala do roka, takže vím o čem mluvím 12 kg, ale nikdy bych nenechala vyřvat NIKDY! pak se to zlomilo samo, až dozrál usínal sám, takže asi tak. [/citHodaka píše:každej není dokonalej a všichni děláme chyby!!!Je lepší si je uvědomit-i když občas později,než si je neuvědomit vůbec-a myslím,že zakladatelka potřebuje radu a ne kazani-to si může rovnou zajít do kostela!!!!Já třeba nepochopím lidi,co kritizujou a očividně se v tom vyžívajAnetik píše:Neměla jsi to nechat zajít tam kde to je, teď ji necháš vyřvat? fakt bezva! něco pokazíš a pak necháš trpět dítě? některý děti holt samy neusnou.ohle fakt nikdy nepochopím
![]()
Hodaka píše:chatline píše:v ničem se nevyžívám, prvního syna jsem uspávala do roka, takže vím o čem mluvím 12 kg, ale nikdy bych nenechala vyřvat NIKDY! pak se to zlomilo samo, až dozrál usínal sám, takže asi tak.Hodaka píše:každej není dokonalej a všichni děláme chyby!!!Je lepší si je uvědomit-i když občas později,než si je neuvědomit vůbec-a myslím,že zakladatelka potřebuje radu a ne kazani-to si může rovnou zajít do kostela!!!!Já třeba nepochopím lidi,co kritizujou a očividně se v tom vyžívajAnetik píše:Neměla jsi to nechat zajít tam kde to je, teď ji necháš vyřvat? fakt bezva! něco pokazíš a pak necháš trpět dítě? některý děti holt samy neusnou.ohle fakt nikdy nepochopím
![]()
![]()
1 dítě a dvojčata je sakra rozdíl, tak nechápu, proč tady zakladatelku takhle soudíš. Mohla jsi jí napsat svůj názor, že by jsi to nedělala a ne ji kritizovat. O to se tě zakladatelka neprosila. Potřebuje pomoc a ne shazovat, jak je špatná matka
Katulko já jsem ale nenapsala že je špatná matka.To bych si nedovolila, jen jsem napsala že sama si to takhle udělala a teď chce po 8 měsíčním dítěti něco co ono nezná.
Do teď se dělalo to co mu vyhovovalo, co má rádo, a najednou změna a dost velká.
Já nevím si představím 8 měsíční miminko jak sedí v postýlce, řve nudle jak opratě, a řve dál, nemůže popadnout dech a řve.
Já bych si ji třeba vzala do postele, hladila, funěla já nevím co, každé dítě má rádo něco jiného.
Hodako, plně s tebou souhlasím. Nečetla jsem všechny názory.
Nejsem odpůrce toho, když někdo vyplakat nechá, někdy je to opravdu potřeba chvilku nechat dítě si tam v postýlce usnout samo, ale osobně nechápu, jak něěkdo může 8 měsíců, houpy, houpy, tuli, tuli a pak šup do postýlky a čekat, až se vyřve, že si samo lehne a usne ![]()
Myslím si, že je to pro dítě teda pořádný šok a neví, co se děje, radši bych si teda lehla k něu a nebo ho dala do postýlky a ležela vedle něho a držela třeba za ruku a zkoušela postupně. Durhý den třeba by mu stačila přítomnost, a další už jenom lampička.
Hodaka píše:
Katulko já jsem ale nenapsala že je špatná matka.To bych si nedovolila, jen jsem napsala že sama si to takhle udělala a teď chce po 8 měsíčním dítěti něco co ono nezná.
Do teď se dělalo to co mu vyhovovalo, co má rádo, a najednou změna a dost velká.
Já nevím si představím 8 měsíční miminko jak sedí v postýlce, řve nudle jak opratě, a řve dál, nemůže popadnout dech a řve.
Já bych si ji třeba vzala do postele, hladila, funěla já nevím co, každé dítě má rádo něco jiného.
Myslím, že by to zakladatelce stačilo napsat tak, jak mě teď. Doslova jsi to tak nenapsala, ale vyznělo to tak. Jen jsem se vžila do její situace, kdy jsme měli něco podobného, ne teda tak s nočním usínáním, ale s kolikou a přečíst si takovýhle příspěvek by mě opravdu moc nepodpořilo, právě naopak ![]()
katulka.k píše:Hodaka píše:Myslím, že by to zakladatelce stačilo napsat tak, jak mě teď. Doslova jsi to tak nenapsala, ale vyznělo to tak. Jen jsem se vžila do její situace, kdy jsme měli něco podobného, ne teda tak s nočním usínáním, ale s kolikou a přečíst si takovýhle příspěvek by mě opravdu moc nepodpořilo, právě naopak
To je to psané slovo no. Někdy to vyzní třeba drsněji, než je to myšleno.Koliky jsou taky výživný ![]()
Hodaka píše:katulka.k píše:To je to psané slovo no. Někdy to vyzní třeba drsněji, než je to myšleno.Koliky jsou taky výživnýHodaka píše:Myslím, že by to zakladatelce stačilo napsat tak, jak mě teď. Doslova jsi to tak nenapsala, ale vyznělo to tak. Jen jsem se vžila do její situace, kdy jsme měli něco podobného, ne teda tak s nočním usínáním, ale s kolikou a přečíst si takovýhle příspěvek by mě opravdu moc nepodpořilo, právě naopak
My jsme ji naštěstí měli jen dva měsíce, ale byla jsem na odsřel, naprosto nevyspaná, zničená, místo toho, abych se radovala z mimča. Taky neuznávám vyřvání, ale naprosto zakladatelku chápu, v jaké je situaci.
Zakladatelko, při vší úctě k těm, co ti zde radí, si myslím, že my matky jednoho dítěte (myslim jako ne dvojčat) ti nemůžeme pomoct
podle mě si neumíme dostatečně představit uspavani dvojčat. Já mám dost co dělat s jednou, neumim si představit dvě malé děti naráz.. No možná ty, co mají děti rychle po sobě, umí poradit.. Ale stejně je to asi jiné.. Zkus se přidat do nějaké dvojčatovske diskuze nebo změnit název této témy na „Uspávání 8-měs. dvojčat“. Snad ti poradí, jak na dvojčatka ![]()
Jinak já taky nejsem pro vyřvávácí metodu a nepraktikuju to, ale tebe chápu, že o tom uvažuješ, vždyť už musíš padat na hubu vyčerpávaním, s prominutím za výraz ![]()
Asi taky moc neporadím, jen to společné spaní ve velké posteli, to by nešlo? Naši starší jsou od sebe 15 měsíců a spávali napříč v posteli, kde s nima jeden z rodičů ležel, dokud neusnuli. Vyřvat bych nenechala. Při představě, že brečí, dokud vyčerpáním neusne ![]()
Anetik píše:
Potřebuji rychlou radu. Dosud jsme otrocky uspávali v kočáru, na rukou… atd. Dnes necháváme vyřvat a je to jako peklo na zemi, fakt příšerný řev. Známe to, jako mimi dokázala řvát hodiny. Ale je jí 8 měsíců. Poradíte jak na to?
tyjo nikdy.. ja svoje dite uspavala hodiny na rukou do roka.. nez zacala chodit a zrejme se vic unavila jinym zpusobem nez okukovanim okoli z me naruce, brecet bych dite v zadnem pripade nikdy nenechala.. vsak ten malej clovicek chce jen svou mamu do haje, tak proc si je delate kdyz je pak cchete nechavat opustene.. to je na přes d…u ![]()