Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Peťulka2608 Nase od doby, co se plazi a doplazi se kam chce, tak je cca tri ctvrtiny casu v pohode. Samozrejme ze asi ctvrtinu casu musim taky chovat, ale zcela samozabavovaci je maloktery dite
![]()
Já bych tedy takhle větší miminko už pořád nenosila, nevím, no. Já nechávám plazit se po bytě, je pravda, že jí mám často u sebe, že se za mnou doplazí, ale já si dál dělám svojí práci a ona mě třeba pozoruje. Ale snažím se jí nechávat tak půlku času během dne, aby si vystačila sama a jen okem kontroluji, jestli je v pořádku.
Musela jsem jí to tak naučit, první týdny jsem pořád chovala nebo jezdila s kočárkem, pak jsem z toho byla akorát tak unavená a nic jsem nestíhala. ![]()
A jak jsi ji to naučila? Ono totiž není lehký nechat ji řvát, když vím, že potom má hysterickej amok, kdy je modrá, nemůže se nadechnout a nejde pak uklidnit ani v náručí.
Já mám podobnej problém s malou. Taky věčně chovám a zabavuju. Jí nestačí, že na mě vidí, musí být u mě…
My právě teď taky máme nějaké chovací období. Na břichu ho to nebaví, na záda se přetočit ještě neumí, ale ležet na nich nebude… takže se točí na břicho. Kolotoč. Pak se vztekne, že už ho nebaví vůbec nic. Chce hračku, aby jí za minutu zahodil. A nanovo. U všeho řve. Když ho nechám plakat, tak se začne dávit. Snažím se ho nechávat samotného, jak to jde, ale moc to právě nejde.
@eetel píše:
A jak jsi ji to naučila? Ono totiž není lehký nechat ji řvát, když vím, že potom má hysterickej amok, kdy je modrá, nemůže se nadechnout a nejde pak uklidnit ani v náručí.
Já mám podobnej problém s malou. Taky věčně chovám a zabavuju. Jí nestačí, že na mě vidí, musí být u mě…
Krisoci to taky nestačí tkaže co jde dělám když spí pak je to docela makačka no, chvilku si vydrží hrát se staršíma ale to je pár minut, jinka chce být u mě a to má skoro 10 kg takže je to fakt makačka:)ale řvát ho nenechám to i je dost proti srsti
@jessikka píše:
My právě teď taky máme nějaké chovací období. Na břichu ho to nebaví, na záda se přetočit ještě neumí, ale ležet na nich nebude… takže se točí na břicho. Kolotoč. Pak se vztekne, že už ho nebaví vůbec nic. Chce hračku, aby jí za minutu zahodil. A nanovo. U všeho řve. Když ho nechám plakat, tak se začne dávit. Snažím se ho nechávat samotného, jak to jde, ale moc to právě nejde.
Jako u nás ![]()
Já ji taky nenechávám vyřvat. Ale někdy prostě musím něco udělat, třeba dochystat příkrm, tak si pořve…Taky má skoro 10kg, tak už se pronese.
Jinak domácí práce dělám po večerech nebo když spí. Pokud je vzhůru, tak nestíhám nic, jelikož jsem neustále s ní
A to už bude mít 8 měsíců. mylslela jsem, že po půl roce se to změní k lepšímu, ale zatím nic ![]()
@careynka já musím říct, že tahle metoda vážně funguje(kamarádka praktikovala), naší holčičce jsou 4 měsíce, tak že to nebudu ještě dělat, ani nemá problém s usínáním sama atd, ale tak okolo 6 měsíců to budu dělat, když jí nebudu chtít v noci kojit a budu chtít, aby spala kontinuálně a doufám, že se zadaří
@Anetik Jinak ještě maličkost, naší malé jsou 4 měsíce… když večer neusne sama při kojení, tak jí dám do postýlky (kouká na mě jak v pravé poledne) a pohladím a odejdu…začne plakat (ne šíleně) a tak se za chvilku vrátím, dám dudan, nezvedám a zase odcházím, vracím se tak max.3×…fakt to funguje