Jak odnaučit psa čůrat do postele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
23.7.20 10:14
@MayhemDevil píše:
Tak pokud neplanuje spat se psem v posteli 12 cca let tak by tam nemela poustet ani stene. A nejde o nakou louzicku po byte.. Proste koberce pryc a kam to padne tam to padne, ale to, ze ten pes vyskoci na postel a vymoci se do ni je proste spatne. Nervat, ale chytnout ho a dat pryc, nebo odnest ven… Ono me to tady spis prijde, ze si ten pes znackuje svoje. Spravny misto v rodine musi clovek vymezit uz za stenete. A to misto neni nejlepsi kamos, ale PES… Ktery je pak nejlepsi kamos, ale vi, ze jste vudcem smecky vy.

Jestli spí pes v posteli nebo ne je plně v rukou majitele - buď mu to nevadí nebo vadí a podle toho to buď dovolí nebo ne.
Z hlediska hierarchie je to ale fakt úplně jedno, na šéfovství ve smečce to nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
23.7.20 10:18
@Lucie_Sx píše:
Jestli spí pes v posteli nebo ne je plně v rukou majitele - buď mu to nevadí nebo vadí a podle toho to buď dovolí nebo ne.
Z hlediska hierarchie je to ale fakt úplně jedno, na šéfovství ve smečce to nemá vliv.

To je pravda, ale moje pointa byla, aby ten pes pak mel mozbost v posteli spat cely zivot. Protoze tahat si do postele stene, ale dospeleho psa kopat ven neni v poradku. Ten pes to nepochopi… Bude si myslet, ze uz ho nemaji radi, ze neco provedl. Podle me je nejlepsi mit pelech u postele.. To stene te porad citi, kdyz dospeje tak vi, ze te muze branit a muzes ho klidnit pri bource… Ale naucit stene do postele a pak ho preucovat je pro psi dusi rana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.7.20 10:37
@MayhemDevil píše:
To je pravda, ale moje pointa byla, aby ten pes pak mel mozbost v posteli spat cely zivot. Protoze tahat si do postele stene, ale dospeleho psa kopat ven neni v poradku. Ten pes to nepochopi… Bude si myslet, ze uz ho nemaji radi, ze neco provedl. Podle me je nejlepsi mit pelech u postele.. To stene te porad citi, kdyz dospeje tak vi, ze te muze branit a muzes ho klidnit pri bource… Ale naucit stene do postele a pak ho preucovat je pro psi dusi rana.

Pelech u postele je ideál, souhlas.
Ale já třeba měla psy naučené, že když chtějí do postele, tak se zeptají, a já buď dovolím nebo ne. Jde cokoliv, pokud se to naučí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
23.7.20 10:41
@Lucie_Sx píše:
Pelech u postele je ideál, souhlas.
Ale já třeba měla psy naučené, že když chtějí do postele, tak se zeptají, a já buď dovolím nebo ne. Jde cokoliv, pokud se to naučí dobře.

Jop, ale to resis pozdeji. Taky jsem to tak mel, ne jen postel, ale i gauc. Proste prisel, sednul a cumel, cekal na povoleni. Ja proste resim to, ze je to tak trochu sobecke si tahat stene na spani do postele, protoze to je roztomily chomacek, ale vyhodit ho kdyz vyroste a bude po prochazce smrdet. To stene ten pelech snese v poho a nehrozi naruseni vztahu v budoucnu kvuli preucovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.7.20 18:09
@Lucie_Sx píše:
Nějak nechápu příspěvek.
4měsíční štěně je ještě malé na to, aby na 100 % udrželo svěrače. Není možné to od něj ještě očekávat.
Lézt nebo nelézt na postel je plně podle názoru majitele, jak chce psa naučit.
V tomto případě je dobré na postel nepouštět, když tam čůrá. Jinak je to jedno, jestli tam pes může nebo ne.
:lol: malé? Já dávala 8 mi týdenní štěnata prasátek jezevčíků naučené na hadr. To ostatní už byla otázka málo týdnů.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.7.20 18:27
@berry4 píše: :lol: malé? Já dávala 8 mi týdenní štěnata prasátek jezevčíků naučené na hadr. To ostatní už byla otázka málo týdnů.

Ano, ve 4 měsících to štěně ještě není stoprocentní, navíc v rauši při lítání na posteli. Není to robot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.7.20 18:33

@Lucie_Sx ne pokaždé. Čtěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.7.20 19:32
@berry4 píše:
@Lucie_Sx ne pokaždé. Čtěte.

Co bych měla číst? Píšu, že obecně 4 měsíční štěně ještě není stoprocentní v udržení svěračů. To platí. Tečka.
(že se to někde nějakému povedlo dřív na tom nic nemění)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
26.7.20 19:34
@Lucie_Sx píše:
Co bych měla číst? Píšu, že obecně 4 měsíční štěně ještě není stoprocentní v udržení svěračů. To platí. Tečka.
(že se to někde nějakému povedlo dřív na tom nic nemění)

Tak to se nikdo nehada, ale zakladatelka to popsala tak, ze ten pes se chodi do postele vycurat umyslne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.7.20 20:17
@MayhemDevil píše:
Tak to se nikdo nehada, ale zakladatelka to popsala tak, ze ten pes se chodi do postele vycurat umyslne.

Co to je úmyslně? Hloupost. Prostě to ještě nemá naučené, nic víc.
Hraje si, rozdovádí se, chce se mu čůrat, na posteli to nestříká na nohy. Jednoduché. Častěji venčit, nepouštět na postel, nepřehánět to doma s hrou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.24 22:26

Štěně 4 měsíce

Ahoj, mám takový problém zahranil jsem psa ohaře a jsou mu 4 měsíce, jenom že on poslouchá ne moc ale učím se rychle, ale pak je tu spíš problém v tom že on mi čura do postele když nejsem doma, jenom že to není poprvé a já vlastně nevím co mám dělat pliny na zemi má, a i tak to děla do postele 😔 občas si už nevím rady, nemocný není, a fakt netuším co by mu mohlo vadit na posteli ale mužů říct že to trošku štve no aspoň kdyby šel na tu zem 😰 mate nějakou radu co z tím?

• Citovat
  • Upravit
30317
31.1.24 06:57

My jsme štěněti pořídili ohradku. Ze začátku byl trošku problém, aby s vencenim vzala za své cely byt ne jen svoji ohradku, ale po měsíci se povedlo. V ohrádce neudělala nikdy nic. Co zkusit toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
7.2.24 07:38
@Anonymní píše:
Ahoj, mám takový problém zahranil jsem psa ohaře a jsou mu 4 měsíce, jenom že on poslouchá ne moc ale učím se rychle, ale pak je tu spíš problém v tom že on mi čura do postele když nejsem doma, jenom že to není poprvé a já vlastně nevím co mám dělat pliny na zemi má, a i tak to děla do postele 😔 občas si už nevím rady, nemocný není, a fakt netuším co by mu mohlo vadit na posteli ale mužů říct že to trošku štve no aspoň kdyby šel na tu zem 😰 mate nějakou radu co z tím?

Tak na hadr na zemi muze a na postel ne? ;)
Pleny okamzite zrusit, vencit hned po probuzeni, chvili po jidle, napiti, behem hry. Proste x krat denne i v noci. Venku primerene pochvalit, nedelat z toho buhvico, vencit venku je normalni. Doma hlidat, kdyz vidim, ze se chysta, chytit do ruky a vybehnout ven. Kdyz nestihnu, nenadavam psovi, ale sobe, ze jsem to nepostrehnul vcas a priste si dam vetsi pozor.
A zaroven cekam, nez se to pes preuci spravne a je fyziologicky schopny se dostatecne kontrolovat, coz muze u psu byt v pul roce, u velkych plemen i o trochu pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5965
7.2.24 07:45
@Anonymní píše:

Pokud máš štěně a jdeš na 8 hodin do práce, tak budeš mít počůrané vše. Na štěně si musíš udělat čas a chodit ho pravidelně a často venčit, jinak se to nenaučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
7.2.24 08:10

Pokud ho učíš, že na pleny na zemi může, tak on nechápe, proč by nemohl na posteli nebo třeba na koberec. Nejlepší je učit čůrání pouze venku, takže lítat x krát denně ven. Samozřejmě se nehoda stále může stát, ale učíš toho psa, že doma se necura a to ani na podložky. Teď se to bude špatně odnaučovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný