Jak odnaučit uspávání houpáním

13
6.1.14 23:42

Jak odnaučit uspávání houpáním

Ahoj, dcerce je už 20 měsíců a stále ji uspáváme „houpáním“ postýlky, která je na kolečkách. Vím, že jsme s tím neměli ani začínat, ale doufám, že se toho dá ještě nějak zbavit. Má s tím některá z Vás zkušenosti (buď od sebe či známých)? Bohužel bydlíme v paneláku, tak mé pokusy uspávat pohlazením a odcházením, díky jejímu breku nevyšly. Děkuji předem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2411
6.1.14 23:45

Prizvim se - mam 8.mesicniho a bez babyvaku se ke spanku nedostane, coz me uz ted zacina desit.

Edit: pisu babyvak, ale myslim hacku…

Příspěvek upraven 06.01.14 v 23:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
6.1.14 23:47

@fasoolka : Asi jediná rada je, přestat a vydržet… taky bydlíme v paneláku - já malého odnaučovala uspávání na ruce a sousedi nesousedi. Naštěstí si nikdy nikdo nestěžoval…

• Citovat
  • Upravit
1536
6.1.14 23:51

Přesně, tak jak píše @PajinkaT . Jinak to bohužel asi nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
6.1.14 23:56

Nebo mírnit postupně intenzitu houpání a přidávat třeba pohlazení, po čele, po ruce apod., odvedeš pozornost od intenzity houpání. :lol: Sice je to tak trochu běh na dlouhou trať, ale zas je to bez pláče - vyzkoušeno (nemáme sousedy, ale já na pláč nemám nervy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
7.1.14 07:52

Resim prave neco podobneho.
jen maly ma 13m a od narozeni chodime 2-3× za den ven. takze spi jen v kocarku (uspat a nechat venku nemuzu 4patro) a kdyz uz usne doma tak max na pulhodky a to jeste u prsa!

vecer uz si cucne, otoci se, broukne a spi. ale zase u na v posteli. spi celou noc od 20-7. kdy ho dam do postylky rve po hodine.
na vyrvani nemam. zatim mi to teda nevadi, ale desim se toho co bude dal. jestli ho ti treba v 5ti prejde… nebo to bude az do maturity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
7.1.14 08:31
@fasoolka píše:
Ahoj, dcerce je už 20 měsíců a stále ji uspáváme „houpáním“ postýlky, která je na kolečkách. Vím, že jsme s tím neměli ani začínat, ale doufám, že se toho dá ještě nějak zbavit. Má s tím některá z Vás zkušenosti (buď od sebe či známých)? Bohužel bydlíme v paneláku, tak mé pokusy uspávat pohlazením a odcházením, díky jejímu breku nevyšly. Děkuji předem za rady

Já obecně (nejen v tomto konkrétním přípsdě) nejsem pro razantní odnaučování něčeho s řevem. Mám pocit, že mnohdy to jsou určitá období, která postupně odezní. Třeba náš malý se do 15 měs. pravidelně budil v noci na mléko, kdybysme mu ho nedali, nevyspali bychom se ani my, ani on. Když ho dospal, za chvíli spinkal dál. Normálně přes den jedl, ale na to mléko se budil. A najednou v 15 měs., dokonce asi týden po tom, co jsme přinesli malou z porodnice, ho prestal chtít. Nějak k tomu dozrál a dokonce v době narození sourozence, kdy jsem myslela, ze se flašky bude naopak víc držet… Ségry chlapeček byl hodně dudlíkový, nechtěl se ho vzdát, dudal do necelých 2 let. A pak dudlík zapomněli na návštěvě, jiný nebyl po ruce, v klidu to chlapečkovi vysvětlili, že ho zapomněli a není (mysleli si, že bude perná noc) a šlo to bez něj uplně v klidu. Myslím, ze jde o to, v čem vám to uspávání drncáním v postýlce vadí - třeba jestli je to nějak hlučné pro sousedy pod vámi nebo tak. Pokud to nějak zasadně nevadí, asi bych to nehala s tím, že bych treba postupovala jako @Nelisa a snižovala postupně intenzitu houpání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
7.1.14 08:41

Nám malý teda vždy usínal sám v postýlce, ale od té doby, co má velkou postel spí ještě lépe, než předtím. Co zkusit teda už velkou postel? A tam ani možnost nějakého houpání není. Případně nechat postýlku někde v záloze pro případ, že by se to nedalo vydržet, ale určitě ne dítku na očích. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
7.1.14 09:14

Uf holky jak to čtu teda, tak jsem ráda, že si malý nikdy na nic takového nezvykl.Do 3mes. byl v košíku, který se nijak nehoupal jen mel kolečka tak se maximalne parkrat pojezdilo, ale jen zlehka, pak šupajdil do postýlky, kde spí sám, my v ložnici a krom občasného vzbuzení se žízní spíme normálne bez nějakých scén. Jako jasne, občas je protvný, ale to každé dítě, tak to treba místo 10 minut trvá 20 než usne. Držím palce at to zvládnete!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
7.1.14 10:17

Nejde přímo o houpání, spíš jezdíme s postýlkou na kolečkách cca 5 cm sem a tam. Ono je jedno, jestli jde o houpání, ježdění, strkání či frkání, prostě jsme si ji naučili na nějaký rituál a těžko se jej budeme zbavovat. Nečekám, že mi někdo poradí zázračný lektvar a po něm to odezní. Jen mi jde spíš o to, jakým způsobem se zbavujete návyků vy? Prostě sbírám cenné zkušenosti:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.1.14 11:07
@fasoolka píše:
Nejde přímo o houpání, spíš jezdíme s postýlkou na kolečkách cca 5 cm sem a tam. Ono je jedno, jestli jde o houpání, ježdění, strkání či frkání, prostě jsme si ji naučili na nějaký rituál a těžko se jej budeme zbavovat. Nečekám, že mi někdo poradí zázračný lektvar a po něm to odezní. Jen mi jde spíš o to, jakým způsobem se zbavujete návyků vy? Prostě sbírám cenné zkušenosti:-).

Postupně a pomalu, popojíždět s postýlkou se taky dá dejme tomu vteřina dopředu, druhá vteřina dozadu a intervaly postupně natahovat, jezdit kratší trasu, mírněji… prostě ubírat na tom, na čem se dá. To dáš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
7.1.14 18:15

Díky všem za názory a rady, vážím si toho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
7.1.14 19:46

No my jsme to taky nemeli jednoduche. A to nase mala ma teprve pul roku. Byla naucena na huskani v zavinovacce no a tak jsem si ruzne pocetla rady a tipy, jak na to, aby sama usla. Proste uz se to fakt nedalo, aby ji clovek furt nosil a treba pul hodiny apod. jednoho dne jsem ji dala do postylky, byla nakrmena, prebalena, vybrkana, proste nic jinechybelo. dali jsme ji do postylky. Brecela snad pres 1hodinu. sedeli jsme ve vedlejsi mistonsti jak na trni. co 5minut, nebo i po 2minutach jsme ji chodili davat cumel, pohladili jsme ji a rekli spinkat. A tak to slo furt, proste pohladit, cumel a rict ji neco pekneho a odejit. Tak jsme to delali pres tu hodinu, az fakt usla. a na druhy den uz byl klid. Dali jsme ji lezet, sem tam zaknourala, protoze nemela cumel, tak jsme ji zase pohladili a odesli. No a konecne mame v tomto uz klid. dame malickou spat a ona nekdy hned, nekdy po nejake te minutce usne :) nejsvic ji pomaha, kdyz ji dame k hlavicce nejakeho plysaka, at si ho pomacka a ona s nim pak usne. Jako sousedi, nesousedi. Vubec bych to neresila. Ni vam rict nemuzou. nenarusujete treba nocni klid, vzdyt dite nema jeste z tohoto rozum. :nevim: hold, musi se ty mimca naucit z tohoto zlozvyku. :cert: chce to hlavne trpelivost. Tak hodne stesticka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.21 19:19

Zdravím, mám 4 letou ségru, a uspává se tím že se „houpe“ (přetáčí se ze strany na stranu) a mluví u toho „mami mami“ nebo zážitky ze dne… Chci se zeptat, je tohle u dítěte normální? Dělalo to též vaše dítě/ségra… Rodiče si už neví rady, neví jak to ségru odnaučit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
3.3.21 19:45
@Pipiii píše:
No my jsme to taky nemeli jednoduche. A to nase mala ma teprve pul roku. Byla naucena na huskani v zavinovacce no a tak jsem si ruzne pocetla rady a tipy, jak na to, aby sama usla. Proste uz se to fakt nedalo, aby ji clovek furt nosil a treba pul hodiny apod. jednoho dne jsem ji dala do postylky, byla nakrmena, prebalena, vybrkana, proste nic jinechybelo. dali jsme ji do postylky. Brecela snad pres 1hodinu. sedeli jsme ve vedlejsi mistonsti jak na trni. co 5minut, nebo i po 2minutach jsme ji chodili davat cumel, pohladili jsme ji a rekli spinkat. A tak to slo furt, proste pohladit, cumel a rict ji neco pekneho a odejit. Tak jsme to delali pres tu hodinu, az fakt usla. a na druhy den uz byl klid. Dali jsme ji lezet, sem tam zaknourala, protoze nemela cumel, tak jsme ji zase pohladili a odesli. No a konecne mame v tomto uz klid. dame malickou spat a ona nekdy hned, nekdy po nejake te minutce usne :) nejsvic ji pomaha, kdyz ji dame k hlavicce nejakeho plysaka, at si ho pomacka a ona s nim pak usne. Jako sousedi, nesousedi. Vubec bych to neresila. Ni vam rict nemuzou. nenarusujete treba nocni klid, vzdyt dite nema jeste z tohoto rozum. :nevim: hold, musi se ty mimca naucit z tohoto zlozvyku. :cert: chce to hlavne trpelivost. Tak hodne stesticka :hug:

Půlroční mrně jsi šokovou metodou naučila, že máma od něj odejde (a nemůže se spolehnout na to, že přijde), a místo ní má… plyšáka. Místo živé mámy, jediné životní jistity, má kus umělé hmoty, neživou věc. A není pravda, že jí nic nechybělo, evidentně jsi jí chyběla ty, což je pro tak malého kojence stejně zásadní potřeba, jako to plné břicho a čistá plenka. Víš, proč mimina v kojeňácích nepláčou? Naučila se, že na jejich pláč nikdo nereaguje. Dělat to vlastnímu dítěti vědomě a z přesvědčení rozhodně není nic k chlubení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí